Cookie- og Privatlivspolitik
Har superheltefilmen ødelagt mediet?

Har superheltefilmen ødelagt mediet?

Det mener The Exorcist-instruktør

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Superheltefilmen er efterhånden det sikreste kort i Hollywood. Når en Marvel-film får premiere, er biograferne nærmest garanteret en lind strøm af publikum, og selv anmelderne er ofte glade for de farverige universer.

Men én person er ikke glad for genren. William Friedkin, instruktøren af The Exorcist og The French Connection, har ifølge The Guardian udtalt på en filmfestival i Paris:

- Film havde engang rod i virkeligheden. De var om virkelige mennesker, der gør virkelige ting. I dag handler film kun Batman, Superman, Iron Man, Avengers og 'The Hunger Games' i USA. Alt muligt jeg ingen interesse har i at se overhovedet.

Spørgsmålet er så, om Friedkin bare er en gammel, sur mand, eller om han har en pointe?

Førhen var de store, populære popcorn-genrer i Hollywood musicals, westerns og actionfilm, men disse var, som instruktøren argumenterer for, med grobund i virkeligheden. 

Jo flere effekt-bårne superheltefilm, der bliver produceret, desto længere væk fra virkelighedens verden kommer vi. Publikum ender måske endda med at glemme, hvad der er virkeligt, og hvad der er fantasi?

William Friedkin

Problemet med Friedkins kommentar er, at filmmediet altid har handlet om make-belief. Altså om at skabe historier om fremmede planeter, magiske væsner og virkelighedsfjerne elementer.

Friedkin mener nok blot, at det har taget overhånd i superheltefilmene, og måske er kløften mellem realisme og fantasi på film blevet endnu større end tidligere?

Synes du også, at superheltefilm har ødelagt mediet?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Der er nok en god grund til at de sælger --> mange synes om superhelte film

Før dem var der fx disse kæmpe block busters for bare at nævne nogle få:
De ti bud
Star Wars
E.T.
Snehvide
Exorcisten (hov, den er jo lavet af ham :) alle og enhver ved jo at man kan blive besat af djævlen lol)
Lord of the rings

Ann-Britt

Selv om jeg nok er en af de få, der aldrig har set en "superhelte film" (er godt nok til eventyr, men af en anden slags), så slog det mig nu mere, at han. instruktør af The Exorcist, skal have sagt, at "- Film havde engang rod i virkeligheden."
Hvor meget rod i virkeligheden har/havde Exorcisten da?

Sparre

For det første: Jeg elsker superheltefilm!

For det andet: Hvorfor skulle de ikke have grobund i virkeligheden, bare fordi, de foregår i et fantasi-univers?

Fortællingerne omhandler stadig kærlighed, sorg, vrede, frygt, godt/ondt og så videre...

Men på den anden side - så kan der godt være noget om, at der bliver produceret lige lovlig mange superheltefilm for tiden ;-) Det er jo lige før, man ikke kan nå at se dem allesammen, mens de kører i biffen.

Kathrineuser/143233

Det er jo en ærlig sag ikke at bryde sig om superhelte film. Når man ser den linde strøm af film der skal skydes ud indenfor de næste 4 år, så forstår man da tanken.

Men, at sige at vil om super-mennesker ikke handler om mennesker, det er ret sort hvidt. Hvis vi holder fast i Marvel, så bunder stort set alle deres film i rodløshed og behovet for at blive noget andet. Der er tilsat lidt super hist og her, men problemerne, de er ganske menneskelige. Tony Stark's PTSS, Loke's jalousi, Thor's eksistentielle forvirring, Cap's følelse af ikke at hører til, Banner der har gjort noget mod sig selv han skal leve med for evigt og listen kan fortsætte derudaf. Det er alt sammen problemer som folk kan relatere til. De er super, men de er også mere menneskelige end de nogensinde har været før, og det er fantastisk.

Jacob

Jeg synes det er på sin plads at forskellige filmskabere har en sund debat, men de skal i stedet fokuserer på deres egne projekter, for Marvel, DC eller Transformers er kommet for at blive det næste lange stykke tid.

Ash

For mig har film altid været en "flugt" fra virkeligheden. Det kan godt være, at Friedkin ingen interesse har i dagens superhelte- og fantasytrend, men jeg har aldrig haft og har stadig ikke den store interesse i social realisme - man kan ikke tilfredsstille alle.

Man kan ikke blive ved med at lave det samme, og når nu computerteknikken er blevet så avanceret, at man rent faktisk er i stand til at skabe disse virkelighedstro wow-effekter i ovenstående filmgenre, så er det da efter min mening om at udnytte det! Og netop det faktum, at man ikke var i stand til at lave dagens effekter på film førhen, er jo nok også en af grundene til, at film med grobund i virkeligheden var blockbusterne dengang.

Nu får han det også til at lyde som om (eller indlægget fremstiller det i hvert fald sådan), at han mener, det er det eneste, der kommer fra filmproducenterne, og det er da langt fra sandheden. Der er, ligesom der altid har været, film for enhver smag.

TheKillingJoke

Film kan både være virkelighedsnære eller ren fiktion. Grundet at der lige nu er flest fiktionsfilm er fordi det er det folk helst vil have. Som du siger det så smukt, så er det en flugt fra virkeligheden. Jeg syntes ærlig talt bare at han lyde som en gammel sur mand.

Arrowstormen

Hvilken betydning har det at et univers er fantasifuldt og fyldt af enten magi og/eller avanceret teknologi? Et sådan univers kan indeholde ligeså mange, hvis ikke flere, rørende og vigtige fortællinger som vores eget.

Mathias

Fantasy, fiction - superheltefilm - sikke en fantastisk måde at tage en pause fra virkeligheden, og glide ind i et andet univers.

Som skrevet i indlægget handler filmverdenen om, at alt kan lade sige gøre.
Hvis man som film instruktør kun forholder sig til virkeligheden, bliver det en meget kedelig karriere hvis du spørger mig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.