Cookie- og Privatlivspolitik
Det ser jeg frem til på CPH PIX 2015

Det ser jeg frem til på CPH PIX 2015

Før festivalen...

Stem op!
4
Stem ned!
0
(reset)

Så er foråret rigtig ved at gøre sit indtog i vores lille land. Solen skinner, dagene bliver længere, og fuglene kvidrer. Samtidig er det også blevet tid til et af årets helt store højdepunkter, nemlig den årlige filmfestival CPH PIX i København. Fra i morgen, den 9. april, og 14 dage frem vil der blive vist omkring 130 film fra hele verden i de københavnske biografer. Der vil være besøg af instruktører, producere og skuespillere, der kommer og fortæller om deres erfaringer med deres films tilblivelse, og der vil være filmquizzer og særlige events rundt om i det københavnske byliv.  Det er også muligt at se et par stykker af filmene i biografen Øst for Paradis i Aarhus for dem, der ikke har mulighed for at tage til hovedstaden.

Det er mit sjette år på den årlige festival, og igen er mit filmprogram totalt spækket med spændende film. I løbet af de næste 14 dage vil jeg nå op på at have set 50 film. Jeg er meget spændt på at se, hvad festivalen byder på i år af spændende og andeledes filmoplevelser. Festivalen har vanen tro inddelt de udvalgte film i serier som bl.a. "Maestros", der indeholder film instrueret af store betydningsfulde instruktører, "Frontrunners", der indeholder film lavet af filmfolk, som gerne vil udfordre filmmediet og "Thrills and Kills", der er til det hungrende publikum, som gerne vil have den adrenalinpumpende oplevelse i mørket. Et stort tilløbsstykke på festivalen hvert år er de nye danske film, som bliver vist i serien "New Danish Talent" og "Super 16".

En spændende serie, som festivalen altid har haft med, er serien "On Location". Det er meget nævneværdigt, da de altid har fundet på nogle spændende events, som centrerer sig om film. Tidligere år har de vist gyseren The Blair Witch Project i en skov, zombiefilmen Dawn of the Dead i Fields på Amager og 'Epidemic' af Lars von Trier på Medicinsk Museion. I år kan man bl.a. se den klassiske gyser A Nightmare on Elm Street på Elmegade i en mørk stue, Kim-Ki Duks drama The Isle på de københavnske kanaler, og ikke mindst den klassiske italienske komedie 'Det store ædegilde' på en restaurant, hvor man får serveret de samme overdådige retter som i filmen. Det er virkelig opfindsomt fundet på.

Over Your Dead Body

Jeg har altid selv været rigtig glad for netop programmet i "Thrills and Kills", og i år skuffer programmet bestemt heller ikke. Jeg ser særlig meget frem til Takeshi Miikes nyeste film Over Your Dead Body. Miike er kendt for hardcore thrillers som Audition og 'Ichi the Killer'. Hans nyeste skulle være en intens gyser med et twist, og det ser jeg meget frem til. En anden film i serien, som jeg virkelig glæder mig til, er den østrigske, psykologiske gyser Goodnight Mommy, der er produceret af instruktøren Ulrich Seidl, som stod bag Paradis-trilogien. Det skulle være en virkelig ubehagelig oplevelse á la film som Michael Hanekes Funny Games, der i mine øjne er et mesterværk, så jeg er meget spændt på denne østrigske gyser.

Men selvfølgelig er det ikke kun gysere og thrillers, jeg ser frem til. Festivalen viser rigtig mange spændende film i alle genrer. Man kan både se en action-komedie i form af den finske film Big Game med Samuel.L. Jackson, hvor den amerikanske præsident styrter ned med Air Force One og bliver reddet af en finsk dreng fra vildmarken. Man kan få en hjertevarm oplevelse med det kulsorte tyrkiske komedie-drama The Farewell Party, hvor en gruppe ældre plejehjælpsbeboere vil hjælpe deres naboer med at komme tættere på Gud. Man kan også få en hjerteskærende oplevelse i mørket i form af det ungarske drama White God, der omhandler en pige, som skal finde sammen med sin hund. Eller man kan tage en dyb rejse ind i den filippinske kultur i det seks timer lange drama From What is Before.

Det er altid interessant at se, hvad festivalen har fundet i løbet af årets mange filmtilbud, og der er altid mange flere spændende film, end man har tid til. Når en filmnørd som jeg skal lave program til festivalen, afsætter jeg en hel weekend til det, og det ender altid med, at jeg aldrig kan få plads til alle de film, jeg gerne vil se. Jeg glæder mig rigtig meget til 14 dages spændende, anderledes og vidunderlige oplevelser i mørket under CPH PIX 2015.

Indlægget er det første i en serie skrevet af Kristian Enevoldsen, der også reporterede fra sidste års festival.

CPH PIX foregår i København fra den 9.-22. april.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter