Cookie- og Privatlivspolitik
Den vildeste teori om Titanic

Den vildeste teori om Titanic

Tidsrejser, konspirationer og Terminator

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Hvad hvis Jack Dawson i virkeligheden var sendt tilbage i tiden for at redde Rose DeWitt fra at begå selvmord? Og hvad hvis han ændrede Titanics skæbne i forsøget?

Dette er hovedtankerne bag en (ret vanvittig) teori om James Camerons Titanic opfundet af Facebook-bruger og filmfan Matt og opsnappet af Cinemablend. Argumentet er, at Jack er rejst tilbage i tiden for at redde Rose fra selvmord. Hvis han ikke havde gjort det, og hun var sprunget i havet, ville Titanic have stoppet for at lede efter hende. Det ville have forsaget en forsinkelse, og vejret ville være blevet varmere. Dermed havde skibet ikke ramt et isbjerg.

Titanic (1997)

Konklusionen er, at i en anden tidslinje ville Jack ikke have reddet Rose fra selvmord, og Titanic ville ikke være sunket. Men hvorfor er Jack fra fremtiden og ikke bare en skytsengel for Rose? Her peger Matt på, at filmens anakronistiske fejl i virkeligheden er James Camerons nøje planlagte ledetråde. Jack nævner at fiske i Lake Wissota, men den sø blev først skabt i 1917, fem år efter Titanics endeligt. Hans frisure er ikke typisk for perioden, og hans rygsæk blev først udbredt i 1930erne. Endelig nævner Jack Santa Monica Pier, som blev bygget i 1916. Hvis ikke Jack var fra fremtiden, hvordan ville han så kende til disse steder?

Men Matt stopper ikke her. Han inddrager også James Camerons The Terminator i teorien og fastslår, at Rose må være Sarah Connors bedstemor. I så fald er Jack Dawson sendt tilbage i tiden for at redde Sarah, moren til fremtidens frelser, John Connor, ved at forhindre Rose i at begå selvmord og i sidste instans redde hende fra at forulykke med Titanic.

Terminator (1984)

Og som om det ikke er nok, så bidrager Cinemablend med deres egen, endnu mere uforståelige, teori. Her inkluderes maskinerne fra 'Terminator', der i virkeligheden har sendt en enhed tilbage i tiden for at dræbe Roses far, gældsætte familien og få Rose til at begå selvmord i fortvivlelse for så at overtage fremtidens verdensherredømme. Selvom alle disse teorier næppe skal tages for alvorligt, så er det sjovt at knytte Camerons to storværker sammen og sætte hjernen lidt på arbejde...

Den oprindelige 'The Terminator' fra 1984 bliver i øvrigt vist i udvalgte biografer, hvis man nu skulle have lyst til at (gen)se science fiction-klassikeren og udforme sine egne teorier.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Christian

Men la' mig da for sjov take a "crack" at it ;-)

Rose var aldrig sprunget i havet, uanset hvad. Har man set filmen (elsker den) og forstår kernen i Rose's karakter så ville man også vide, at hun ikke var sprunget i. Hun er stærk (stærkere end hun selv tror) og har denne her specielle "ild" (fire) i sig, som Jack Dawson også nævner for hende i løbet af filmen. Det er faktisk en utrolig vigtig signatur i hendes kvindelige karakter, og alt dette var faldet totalt til jorden, hvis hun i et alternativt univers VAR sprunget i. It's a big no-go! ;-) Rose DeWitt Bukater væmmes ved sin egen familie. Hun er uhyre meget stærkere end dem og ville aldrig nogensinde handle som sin øvrige familie ellers ville (deri ligger kontrasten). Roses mor var til gengæld typen der netop ville have sprunget i havet. Hun er en ualmindelig ynkelig og svag sjæl. Hun følte, at deres families sidste chance for overlevelse var at finde i sin datters vielse med hovedsvinet i filmen, Cal Hockley (brilliant spillet af Billy Zane for i øvrigt!). Apropos Cal, så hører man sjovt nok til sidst i filmen, at han senere i livet begik selvmord med en pistol. Rose would never do that.

Selv Jack siger det til hende da de sidder på dækket og diskuterer personligheder efter at have kigget i Jacks sketchbook:

Rose:
"You have a gift, Jack, you do. You see people"

Jack:
"I see you"

Rose (smiling):
"And?"

Jack:
"You wouldn't have jumped".

- Og det havde hun som sagt aldrig gjort, om så Jack var der eller ej ;-)
Men det er griner Sci-fi-fan-spekulation :-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.