Cookie- og Privatlivspolitik
Peter Greenaway charmerer Berlin

Peter Greenaway charmerer Berlin

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Peter Greenaway var ikke til at skyde igennem på gårsdagens pressekonference, hvor emnet var hans seneste film, 'Eisenstein in Guanajuato'.

Og den 72-årige instruktørs selvtillid var velbegrundet. 20 minutter tidligere havde hans film modtaget hovedkonkurrencens hidtil største klapsalver fra den samlede presse.

Filmen beskriver den russiske instruktør Sergei Eisensteins besøg i Mexico, hvor han i 1931 forsøgte at optage 'Que Viva Mexico!'. Fokus ligger imidlertid på hans møde med Palomino Cañedo, der (ifølge Greenaway) resulterede i instruktørens seksuelle debut som 33-årig.

- Sexscenen er placeret præcis midtvejs, som en slags filmens kronjuvel, fortalte Peter Greenaway om det detaljerede samleje mellem de to mænd.

Eisenstein in Guanajuato
Sergei Eisenstein spilles af Elmer Bäck, og den finske skuespiller er praktisk talt med i hver eneste scene som den infantile, begejstrede, underlige, geniale, foragtelige, ustyrlige og anarkistiske instruktør.

Resultatet er et fyrværkeri af filmiske finter på grænsen til det udmattende, og det rasende tempo er hidtil uset fra Peter Greenaways side, der til tider føles som Baz Luhrmann i forklædning.

Se en veloplagt Peter Greenaway i et ni minutters sammenklip fra pressekonferencen.

'Eisenstein in Guanajuato', der deltager i hovedkonkurrencen, afventer en dansk premieredato.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter