Cookie- og Privatlivspolitik
Gandalf er en fremragende Sherlock Holmes

Gandalf er en fremragende Sherlock Holmes

Verdenspremiere på Mr. Holmes

Stem op!
14
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Han mumler en smule for sig selv. Han grynter. Han tænker dybe tanker. Og han kigger med vantro skepsis på dem, der ikke deler hans holdning.

Der er ikke langt fra Ian McKellens portræt af Sherlock Holmes til hans signaturrolle som Gandalf, men at sidestille de to præstationer ville være at undervurdere den 75-årige skuespillers umiskendelige talent. Ian McKellens bud på Sherlock Holmes er både kynisk og melankolsk og ikke mindst afvekslende, når filmen følger forskellige perioder af mesterdetektiven i sit livs efterår, hvor han fortsat hjemsøges af en uopklaret sag.

Kort fortalt præsenteres Sherlock Holmes som en virkelig person, som medierne med tiden har gjort til en piberygende detektiv, godt hjulpet på vej af en række romaner om hans bedrifter, skrevet af ingen ringere end Dr. Watson. ”Den virkelig detektiv” betyder, at Sherlock Holmes går i biografen for at se film baseret på egne oplevelser, og ideen er i det hele taget en gevinst for filmens (i forvejen fint konstruerede) narrative struktur.

'Mr. Holmes' vil formentlig være til stor glæde for Sherlock Holmes-eksperter (antallet af referencer til bagkataloget forekommer enormt), men alene for fans af Gandalf, Ian McKellen eller blot umanerligt velproducerede krimier, er filmen en udsøgt fornøjelse fra start til slut.

'Mr. Holmes' forventes at få dansk premiere i løbet af 2015.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Efter af have læst overstående må jeg nok smutte en tur ind og se den, takker for info.:-)

Rasmus/Musen

Ian Mckellen passer som enhver rolle. Han har da både været skurk, troldmand, og nu en detektiv! Godt arbejde Mckellen, fortsæt det bare, vi kan vist ikke få nok af dig. I hvert fald ikke for en god tid.

Heidi

Både som stor Sherlock Holmes fan og stor beundrer af Sir Ian McKellen, glæder jeg mig rigtig meget til at se den her, og ikke mindst til at se en Sherlock Holmes i en ældre udgave og hvordan han har det uden sin trofaste og loyale Doctor Watson.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.