Cookie- og Privatlivspolitik
De 6 flotteste røde Oscar-kjoler

De 6 flotteste røde Oscar-kjoler

The ladies in red

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Oscar-uddelingen nærmer sig! Den røde løber rulles ud... Og de røde kjoler shiner.

Oscar-showet har nemlig ikke bare fokus på de gyldne statuetter. Det er en pompøs begivenhed, som får både filminteresserede, musiknydere, showentusiaster, kendis-fans og modeelskere til at klappe i hænderne.

Glitteren flimrer især for mine øjne, når alle kendisserne går ned ad den røde løber. I dage, uger og måneder har de forberedt sig på denne aften. De har fået skønhedsbehandlinger en masse for at shine mest muligt. Den ene stilethæl efter den anden betræder det gyldne tæppe, og det er her, man ser de smukkeste kjoler, som findes. Især de røde gallakjoler er i en klasse for sig.

Røde klæder er dominerende og iøjnefaldende, og det siges, at rød er farven med mest personlighed. Den har adskillige betydninger, som er bestemt af konteksten og kan frembringe associationer til alt fra kærlighed til vrede, vedholdenhed til stolthed og meget mere.

Når Hollywood-stjernerne indtager den røde løber, så er der associationer til styrke, varme, kærlighed, positivitet, stolthed, selvtillid, energi, lidenskab og ikke mindst seksualitet, som er i spil. Jeg mener klart, at ved første øjekast overskygger kjolens farve dens design.

Lige meget hvad modetendenser dikterer, så kan man bære en rød gallakjole. Den iøjnefaldende farve vil med garanti også pryde dette års røde løber til Oscars den 22. februar.

Jeg har set nærmere på de seneste års flotteste røde Oscar-kjoler og udvalgt mine personlige favoritter.

Jennifer Lawrence © A.M.P.A.S. 
6. pladsen 
Jennifer Lawrence (2011) er her et bevis på, at en meget, meget simpel kjole har sin ret på den røde løber. Med sine skønne kvindelige former bærer Jennifer kjolen utrolig flot. Nogle ville sige: less is more!

 

Katherine Heigl © A.M.P.A.S.
5. pladsen
Katherine Heigl (2008) er her i en rød silkekjole. Kjolen er asymmetrisk med sit one-shoulder-design. Jeg er vild med kjolens snit over taljen, som giver hende en rigtig flot figur. Prikken over i’et er Katherines røde læber - de fuldender looket, og hun ser absolut strålende ud i den røde farve.

 

Kate Winslet © A.M.P.A.S.
4. pladsen
Kate Winslet (2002) bærer et egentlig meget simplet design, som får lidt mere finesse med blomsterstroppen over hendes ene skulder. Den giver kjolen et feminint touch; gør den unik og bemærkelsesværdig.

 

Sandra Bullock © A.M.P.A.S.
3. pladsen
Sandra Bullock (2011) ses her i en helt fantastisk kjole med mange smukke detaljer, hvorfor hun også har sneget sig op på min 3. plads. Kjolen befinder sig på den rigtige side af grænsen til at have for mange detaljer - og jeg er vild med det. På den røde løber må kjolerne hellere end gerne være unikke og detaljerede, men uden at det bliver alt for meget af det gode. Sandra går helt i rødt med både en rød clutch og sensuelle røde læber.

 

Jennifer Aniston © A.M.P.A.S.
2. pladsen
Jennifer Aniston (2013) er i skarp konkurrence med førstepladsen. Kjolen har den smukkeste postkasse-røde farve, og den stropløse overdel sammen med det voluminøse skørt er absolut min listes andenplads værdig. Jennifer gør ikke mere end nødvendigt, og den minimale makeup og det løse hår er fantastisk til kjolens volume. 

 

Heidi Klum © A.M.P.A.S.
1. pladsen
Heidi Klum (2008) er min absolutte favorit! John Galliano-kjolen er på sin vis alt for meget, men det er helt fantastisk på den røde løber. Det fyldige skørt og den draperede krave kræver enhvers opmærksomhed. Og med Heidis smukke ydre og stramt tilbageredte hår kommer kjolen virkelig til sin ret. Kjolen her hører til allerøverst på min liste over fashionable Oscars-minder! 

Lyshårede såvel som mørkhårede stråler i en rød kjole. Den farve er helt unik og intens og klæder enhver stil, form og alder. Jeg er tosset med farven og dens værdighed - ikke bare til gallakjoler, men i adskillige sammenhæng. Hvilken kjole er jeres favorit?

Skrevet af Mille Lade, der er stud.cand. i Medievidenskab og arbejder hos modeportalen katoni.dk. Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Så skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann-Britt

Selv om jeg nu ikke er helt enig i rækkefølgen, så er jeg helt enig i at det er en flot farve, der klæder de fleste.

Jeg har ikke set showet hvert år, men husker alligevel en del forskellige kjoler (som også er noget af det som jeg personligt holder af at se, og ser frem til), og nogle af kjolerne har været super flotte, BARE lige IKKE til den person, der bærer dem.
Nogle af kjolerne har været lysegrå/crem eller i den farveskale, og det er der altså ikke ret mange, der har farverne til at bære de nuancer.
Nogle af kvinderne kommer næsten til at se unaturlige blege, nærmest æblegrødsagtige ud, og det er altså synd.

Nogle burde have sagt til dem, at hun ér en flot kvinde, og at kjolen ér flot, men bare ikke! de to sammen.

(kender nu godt det med at man ser blusen/kjolen, når man spejler sig i prøverummet, men glemmer at se på helheden. På om man nu faktisk klæder blusen/kjolen, og ikke omvendt :)

Britt

Sandra Bullock er smuk i sin kjole! Men jeg er også ret vild med måden Jennifer Lawrence rocker en så simpel kjole :)

Julieuser/12789

Jennifer Lawrence er klart den smukkeste, synes jeg :) Også hvad kjolen angår.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter