Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad ville du fjerne i Hobbitten?

Hvad ville du fjerne i Hobbitten?

Fan klipper Peter Jacksons trilogi ned til fire timer

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Hvilke scener er de rigtige at fjerne fra Peter Jacksons Hobbitten-trilogi?

Kritikere af filmene har ofte fremhævet den lange spilletid og de mere eller mindre overflødige sideplot som det mest problematiske ved værkerne. Jeg er selv enig i, at filmatiseringen af Tolkiens ca. 350 sider lange bog er for lang, men spørgsmålet er, hvad der i så fald bør fjernes? Alt det, der ikke er med i bogen? Eller det, der ikke er filmatiseret helt heldigt?

Hvis du ikke har set Hobbitten-trilogien, og påtænker det, så lad være med at læse videre, for følgende er fyldt med spoilers fra alle tre film.

En amatørklipper, der kalder sig TolkienEditor, har valgt at tage sagen i egen hånd og klippet Jacksons ni timer lange trilogi ned til en film på fire timer. Den anonyme filmskaber har ifølge sin blog forsøgt at skabe en version, der er tro mod bogen, og som har færre overflødige scener. Derfor er der blevet ændret følgende:

- Sideplottet med Galadriel og Saruman i Rivendell samt Gandalfs undersøgelse af Dol Guldur er totalt fjernet. Radagast er også fortid.

- Trekantsdramaet mellem Legolas, Tauriel og Kili er fjernet, ligesom karakteren Tauriel (Peter Jacksons egen opfindelse) er røget. Legolas bibeholder en lille cameo, selvom han ikke er med i bogen.

- Den hvide orks sideplot er fjernet, og han optræder først, efter The Great Goblin er blevet dræbt.

- Flere scener i Lake-town er klippet ud, så som ork-angrebet i Dragen Smaugs ødemark og Bards fængsling.

- Hele starten med Bilbo som ældre er fjernet.

- Flere af ork-angrebene er klippet ud for at give den endelige krig i Femhæreslaget mere klimatisk pondus. Samtidig er flere af action-scenerne strammet ind, særligt kampen mellem dværgene og Smaug (fx ingen smeltet guld).

- Flere fyldscener er slettet rundt omkring, bl.a. en scene hvor Bard køber fisk.

Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark

Jeg kan kun tilslutte mig koret af folk, der kunne have håbet på en mere stramt fortalt Hobbitten-filmatisering. Men er TolkienEditors fremgangsmåde nu også den rigtige? I min optik er det ikke nødvendigvis Peter Jacksons tilføjelser til bogen, der føles for lange eller helt overflødige.

En af mine yndlingsscener er taget fra appendikset i Ringenes Herre og er det hvide råd i En uventet rejse, hvor Gandalf præsenterer Morgul-sværdet for Saruman, Galadriel og Elrond. Gandalfs afsløring af Sauron i 'Dragen Smaugs ødemark' og den efterfølgende kamp i Femhæreslaget er også personlige favoritter, og de er totalt fjernet i TolkienEditors udgave.

Til gengæld er der andre steder, man kunne skære. Jeg er enig i, at starten med Frodo og Bilbo kan klippes ned, men at fjerne den helt virker forkert i forhold til at binde filmen sammen med 'Ringenes Herre'. Man kan snildt undvære opvaskesangen i 'En uventet rejse', selvom den er med i bogen. Peter Jacksons realisering af stenkæmpernes dyst i samme film er blandt instruktørens mindst vellykkede overførsler fra bogen.

Hobbitten: Femhæreslaget

I 'Dragen Smaugs ødemark' er sekvensen, hvor dværgene sejler i tønder, unødvendigt lang (se TolkienEditors fine, nedklippede version af sekvensen forneden). Samtidig trækker scenen mellem Bilbo og Smaug ud i evigeder, og især efterspillet med flugten i Erebors haller kunne nærmest udelades helt. Til gengæld kunne jeg godt lide elvernes interne stridigheder, som er fjernet i firetimersudgaven.

I 'Femhæreslaget' kunne jeg godt undvære mange af scenerne med Grima Worm… nå nej, Alfrid, der agerer usympatisk, egoistisk fjols. Også visse af Legolas' computerspilslignende tricks kunne snildt fjernes, da det her blot virker, som om Jackson forsøger at overgå sig selv i sjove påfund. Til gengæld havde jeg gerne set et mere udbygget efterspil til selve slaget (hvad sker der med dværgene, hvem bliver konge under bjerget osv.?), men det kan jo nå at komme med i en Extended Edition.

Hvad ville du klippe ud af Hobbitten-trilogien? Eller er den perfekt, som den er?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Bentuser/885604

3 film er formeget.
1 havde været nok.

Nikolaj

Drage scenen i Hobbitten 2 er for langtrukkende, i stedet for den lange scene skulle man bruge mere tid på Beorn.

Og det samme gælder Beorn i den sidste Hobbit film, han bliver kun lige hurtigt vist og så er det det. Lidt sløjt.

Alfrid som på nogle punkter minder lidt om Grima i Ringenes Herre, men i Ringenes Herre filmene er det kun godt at der er sådan en som Grima. I forhold til Hobbitten hvor det faktisk ødelægger en god film, til at blive en lidt kikset historie i nogle af scenerne.

Slutningen er fin nok i hobbitten 3, men man kunne godt tænke sig at se Thorins begravelse og Dains kroning.

Radagast den brune, havde håbet på en anderledes bedre afslutning med ham.

Legolas i hobbitten 2 er sammen med Tauriel noget af det værste Peter Jackson har gjort ved filmene. Legolas er normalt en meget venlig loyal elver, men i den her er han sådan blevet en helt bad boy type. Og det irerterre mig en smule, hvis han overhovedet skulle være med kunne man i det mindste gøre ham mere som Legolas som vi kender ham. Og lade hver med at gøre ham som han er. Han kan også alt for meget både i Hobbitten 2 og 3, han kan lave alle mulige stunt som jeg slet i forstår hvorfor det er blevet lavet sådan. Han ansigt er også blevet totalt animeret, man kan næsten ikke kende ham.

Tauriel behøver jeg vidst ikke at skrive videre om andet end at jeg ikke bryder mig om hun skulle være med.

Jeg håber at Extended edition viser lidt mere ved Dol Guldur, og Beorn. Også se lidt mere til Sauron og selvfølgelig også en lidt bedre afslutning på Femhæreslaget.

Ambarussa

Ideen om bare at fjerne Tauriel (og Legolas) helt fra filmen ingen mening da det ville skabe et kæmpe plothole i forhold til Kíli - hvem skulle heale ham da han bliver såret under tøndeflugten hvis ikke Tauriel? Og hvis man helt klippede hans skade ud hvordan skulle man så forklare at han, Fili, Bofur og Oin ikke er til stede i Erebor i starten men først dukker op senere? Så nej, for deres egen skyld ville det ikke være det store savn men det ville skabe nogle ret store plotholes og man ville misse nogen scener fra filmen der faktisk var ret gode (de fire dværges ankomst til bjerget hvor det første gang går op for seeren hvor guldsyg Thorin er).

Generelt virker det her bare som et sølle forsøg fra en Tolkien fanboy på at skære alle kunstneriske friheder begået i de tre film væk for at efterlade et sammenklippet mish-mash der kun kan være tilfredstillende for bog-puritanerne. For ved at fjerne alle de ting der ikke var eksplicit til stede i bogen ville Hobbitten have været nogen meget kedelige (og korte!) film.

Antaeus

Bogen er super god, men det er filmatiseringen nu også.

Enkelte ting bør fjernes og så er der nogle klip som skal laves om.

Drager er meget intelligente i langt de fleste historier og det prøver de også at gøre den til her, men det giver bagslag hvor den nærmest virker lidt dum og i den alt for lange scene i nr. 2, denne scene skal cuttes meget ned.

Generelt så er dværgene heltigere end samtlige James Bond til sammen, der er grænser for hvad jeg synes er rimeligt de kan overleve af klipper der falder i hovedet på dem (kæmperne) at de kan gribe fat i noget i diverse fald (mødet med bjergtroldene) og flugten fra dragen osv. - lad nu være filmen bliver langt bedre uden.

Generelt er det latterligt at Legolas m.fl. fejer alt væk som var de en tiger mellem mus endvidere burde vi se mere nærkampe i stedet for noget miskmask, hvor man ikke rigtig ser noget men bare fornemmer kampene.

At 13 dværge ridder ud i 3'eren omringet af tusinde af orker ændrer nu engang ikke magtbalancen, den scene er direkte latterlig.

Genoplivningen af den hvide ork som lige er druknet er lige så pinlig som i de værste gyserfilm (og Die Hard) og enhver god instruktør burde have holdt sig langt væk fra noget så pinligt.

Orkhæren med flagermus m.m. i 3'eren var en kæmpetrusel, men den blev væk - formentlig skulle det forestille at den blev nedkæmpet af ørnene, men de glemte ligesom at vise det.

Endvidere filmene fungerer ikke i 3D (nå ja det er der jo ingen film der gør), 2D giver et langt roligere og klarere billede.

Anders

Jeg kan ikke rigtig finde ud af, om det her den, med distance, værste fortolkning af en bog, eller om det bare var en parodi af Tolkien-universet.

Det gjorde ondt helt ind i sjælen at se sådan en maltraktering af en bog og univers.

Mikkel Poulsen

Er at jeg slet ikke ville fjerne noget som helst. Da jeg synes den er perfekt som den er men flere Beorn scener kunne der havde været. For han optræder mere i bogen og mere Mirkwood med edderkopperne i The Desolation Of Smaug, og hvem der bliver konge under bjerget er Dain II Ironfoot aka Billy Connolly i The Battle of The Five Armies Extended Edition til November den. Indeholder mere end 30 min ekstra scener!

Charlie Jeppesen

Men jeg ville gerne tillægge noget.
- Dette er en spoiler, hvis man ikke har set "The Hobbit: The Desolation of Smaug (Extended Edition)"

Thrain, Thorins far, er ikke død. Han gemmer sig ude i Dol Guldur og kommer til Gandalf. Dette er en detalje, som jeg mener skulle være i filmene, da jeg mener at den har relevans for historien...

Christian

Selv for Peter Jackson. Det Udiskuterbart dårligste og mest dovne kapitel i hele sagaen! Fanme en tam slutning - Som en cola uden brus. Dette er sammen med Twilight 4 Del-1 det bedste eksempel på hvornår et filmselskab udelukkende har været ude på at malke koen for absolut sidste dråbe mælk. Det er til grin at de delte denne 300 siders børnebog op i tre film, når to film ville have givet langt mere mening og harmoni! Historien er der ganske enkelt ikke til at sprede denne del af sagaen ud til så mange film; og 3'eren her er det soleklare bevis på hvorfor netop ikke. Den var SØLLE!

Denne fanfilm her viser rent faktisk hvorledes det kunne have været meget bedre.

Pederuser/824499

Intet! Lækkert med kunstnerisk frihed. Er folk utilfredse med ditten og datten der ikke er med i bogen - jamen så læs bogen istedet ;-). Det er en fed film, og PJ er genial!

patrickuser/688608

Legolas er ikke en gang med i bogen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter