Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Verdens bedste filmfotograf?

BLOG: Verdens bedste filmfotograf?

Videohyldest til Roger Deakins

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Film er en kunstform. Og selvom man til tider glemmer alt om dette midt i popcorn, skuddueller og platte one liners, skal man blot se eller gense en film skudt af fotografen Roger Deakins for at blive påmindet herom.

Vi tillader os derfor at dele dette imponerende supercut (lavet af Plot Point Productions), der viser et udvalg af mesterfotografens smukkeste skud samt enestående manipulation med lys og skygge.

Med titlen ’Shadows in the Valley’ hyldes Coen-brødrenes favoritfotograf til lydsporet af Nick Cave og Warren Ellis smukke ’Song for Bob’ fra filmen The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford.

Klippet viser scener fra Jesse James-filmen samt Barton Fink, Doubt, FargoJarhead, ’Kundun’, No Country for Old Men, O Brother, Where Art Thou?, Prisoners, Revolutionary Road, A Serious Man, Skyfall, 'The Man who Wasn’t There’, True Grit, In the Valley of Elah og The Village.

Deakins næste film bliver Angelina Jolies Unbroken, der får premiere den 1. januar 2015.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
satisfythecrave

Roger Deakins er fænomenal. Fargo, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Doubt, Skyfall og senest Prisoners er alle vidunderligt smukke film.

Dog må jeg give @bjerg ret i, at Emmanuel Lubezki er den uovertrufne mester. Jeg har aldrig aw'et mere end jeg har over hans arbejde. Chung-hoon Chung, Chan-wook Parks fortrukne filmfotograf, er også fantastisk, og jeg har ligeledes en svaghed for Robert Richardson.

Pernille K

Emmanuel Lubezki er min favorit. Måske er jeg bare lidt bias, fordi Malick er min yndlingsinstruktør ;)

Deres samarbejde er fantastisk, og jeg er vild med den måde, The New World, The Tree of Life og To the Wonder lægger vægt på det visuelle og abstrakte i stedet for det rene narrative. Alt for mange filmfotografer glemmer det sanselige, og det er en skam, for det er oftest, sådan jeg bedst lærer karakterer at kende. Og så er naturligt lys og dokumentarstilen bare mere ægte. Lubezki fanger alt om end ved uheld; udtryk, natur osv. som da Neil sparker til hegnet med hunden i TTW. De naturlige elementer har også medført, at Malick måtte omskrive eller ændre tidsplanen pga. vejret, hvilket giver mig endnu mere respekt for ham som "boss". Han er jo ikke ligefrem kendt for at være skuespillernes favorit. But nevertheless, så er Lubezki min yndlingsfilmfotograf pga. hans lyriske, meget unikke og spontane stil.

Filmaticuser/847204

Jeg får gåsehud af Deakins arbejde på AJJCRF. Desværre - eller ikke desværre, men der skete bare det at Cinematography-kategorien i 2008 var usædvanlig stærk.

Fremragende arbejde fra flere kunstnere:

Deakins for AJJCRF og No Country for Old Men (2 nomineringer!)
McGarvey for Atonement
Kaminski for Diving Bell and the Butterfly
Og vinderen det år: Elswit for There Will Be Blood

Simpelthen en stjerneparade og nærmest umuligt at vælge. Ikke nok med at alle er mesterligt filmet - alle film er også fremragende.

Deakins Oscar skal nok komme.

Bjerg

Han får meget omtale, og med god grund selvfølgelig. Jeg har dog selv en personlig favorit, samt nogle opfølgere, der også er værd at nyde i deres respektive værker...

Min absolut favorit, er uden tvivl Emmanuel Lubezki!

Bl.a. Alfonso Cuarón og Terrence Malicks fortrukne valg, og han har stået bag nogle fantastisk flotte film, som alle har en flot dokumentarisk stil, der bruger håndholdt kamera og naturlig lys på vindende vis. En stil der blander det bedste fra en rå og skrabet side, med en mere artistisk og kunstnerisk side. Meget unikt.

Hans filmkatalog indeholder værker som: Gravity, Children of Men, The Tree of Life, Burn After Reading og Sleepy Hallow.

Andre fantastiske filmfotografer er folk som: Tak Fujimoto, Eduardo Serra, Dante Spinotti, Wally Pfister, Robert Richardson og selvfølgelig Gregg Toland!

Filmaticuser/847204

Emmanuel er genial. Jeg må nævne en 'ny' jeg er faldet pladask for: Adam Arkapaw.

PS: Pfister skal bare holde sig til fotografering. No more directing, please.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.