Cookie- og Privatlivspolitik
Her er sportsfilmene som producenterne tjener kassen på

Her er sportsfilmene som producenterne tjener kassen på

- og dem de bør gå en bue udenom

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Som bekendt er der produceret en god sjat sportsfilm gennem tiden, men desværre ender mange af dem med ikke at få den store opmærksomhed. Det har fået mig til at tænke på, om producenterne egentlig tjener kassen på den slags film eller ej - og hvilke sportsgrene der er bedst at satse på, hvis man som producent gerne vil lave en film, som kaster en masse penge af sig.

Jeg har derfor gravet lidt på nettet og bl.a. fundet denne grafik, der viser de film, der har tjent fleste penge hjem inden for forskellige sportsgrene. Overraskende nok er der bl.a. en film om kunstskøjteløb på 3. pladsen (Blades of Glory, 652,3 mio. kroner).

Grafikkens oplysninger om, hvor meget filmene inden for de forskellige sportsgrene har tjent hjem, kan vi ikke bruge til noget, da det jo afhænger af, hvor mange film der er blevet lavet i alt (for 100 film om en sportsgren har naturligvis større chance for at tjene kassen end 20 film om den samme sportsgren).

Efter lidt ekstra research fandt jeg derfor denne hjemmeside, hvor vi kan se, hvad film inden for forskellige kategorier har tjent hjem. Både mht. kategoriens topfilm og gennemsnittet for kategorien.

Lad os derfor tage et kik på den gennemsnitlige indtjening for filmene inden for de forskellige sportsgrene:

Graf 1

* Kilde: Box Office Mojo

Skal man tro disse data, så er det derfor en god ide at satse på at lave en film om motorsport eller amerikansk fodbold - og det er en mindre god ide at gå efter film om surfing eller fodbold.

At film om surfing ikke holder, kræver ikke de store hjernevindingerne, da det jo er lidt af en niche. Men til gengæld kom det bag på mig, at film om fodbold tjener relativt lidt hjem i sammenligning med andre sportsfilm. Men måske skyldes det, at der ikke er lavet nogen gode fodboldfilm? I hvert fald er den eneste gode fodboldfilm, jeg kan komme i tanke om, Bend It Like Beckham (indtjening 179,0 mio. kroner).

Derudover kunne jeg godt frygte, at en af grundene til, at motorsport ligger så højt, er tegnefilmen Cars (790 mio. kroner), der er lidt af en klassiker blandt børnene. Den fantastiske film Rush ligger og hoster relativt langt nede af listen med en indtjening på 148,2 mio. kroner, mens The Fast and the Furious, som jeg ikke ligefrem mindes med glæde, har tjent 794,9 mio. kroner hjem.

Men lad os tage et kik på, hvad topfilmene i de forskellige kategorier har tjent hjem:

Graf 2

* Kilde: Box Office Mojo

Det er ret tydeligt, at det ikke er kvaliteten af filmene (baseret på brugerne på IMDb's anmeldelser), der har afgjort indtjeningen. Men det kommer næppe bag på nogen, at det er markedsføringen, der afgør, hvor mange penge film tjener hjem og ikke kvaliteten af filmene (men uanset det, så er det temmeligt tragisk, at XXX ligger i toppen af en kategori. Efter vi så den, så var vi enige om, at det var to timer, vi havde spildt, og som vi aldrig ville få igen).

Men skal vi være kede af, at det er markedsføringen, og ikke kvaliteten, der afgør, hvor mange penge en film tjener hjem? Umiddelbart fristes jeg til at sige ja, da jeg er træt af møgfilm. Men på den anden side er det jo også lidt ærgerligt, hvis det at lave film kun drejer sig om at tjene penge.

Hvad synes du? Skal vi være kede af, at det er markedsføringen, og ikke kvaliteten, der er afgørende for en films indtjening?

Indlægget er skrevet af Mads Phikamphon, der står bag cykelportalen Cykelvalg.

Vil du også skrive blogindlæg? Så skriv til daniel@kino.dk for at høre mere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.