Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Er Rian Johnson den rette til at instruere 'Star Wars VIII'?

BLOG: Er Rian Johnson den rette til at instruere 'Star Wars VIII'?

For og imod den nye stjernekrigsinstruktør

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Rian Johnson har fået tildelt det ærefulde hverv at instruere den ottende Star Wars-film. Indtil videre har hans eneste offentlige reaktion været et tweet med teksten: "Dear Lord, please don't let me fuck up."

En forståelig tanke, for selvom det må være en af de mest fantastiske opgaver for en instruktør at påtage sig, er forventningerne fra alverdens fans til en ny Star Wars-film er enorme.

Men er Rian Johnson overhovedet den rette mand til opgaven? Selvfølgelig skal han have chancen, men hvad taler for og imod Disneys valg af ham? Her er mine bud.

For:
- Rian Johnson er en talentfuld herre. Hans to mest kendte film, Brick og Looper, har en score på hhv. 80 % og 93 % på Rotten Tomatoes.
- Han har instrueret tre afsnit den anerkendte TV-serie 'Breaking Bad', hvilket han modtog en Directors Guild of America-pris for.
- Johnson er en mand, der ved, hvad han vil have ud af en film. Han har selv skrevet alle sine tre film, og han skal skrive 'Star Wars: Episode VIII'.
- Han har fået meget ud af relativt små budgetter. 'Looper' havde et budget på 30 mio. dollars, men indspillede på verdensplan 176 mio. dollars. Hvad kan han så ikke gøre med et budget på op imod 200 mio. dollars?

Imod:
- Johnson har kun tre film på CV'et. Var han bare heldig med kvaliteten af disse? Den midterste, The Brothers Bloom fra 2008, fik lunkne anmeldelser og er i dag mere eller mindre glemt.
- På basis af de to Star Trek-film ved vi, hvad J.J. Abrams (der instruerer Episode VII) står for, når det kommer til store budgetter og rumsagaer. Kan Johnson jonglere med et så stort budget?
- Hans fortolkning af genrefilm er ikke mainstream. Spørgsmålet er, om han kan tilpasse sig den mere stringente vej, som Star Wars-universet trods alt tager, eller om han vil forsøge sig med en mere original retning. Disney giver ham dog næppe lov til at eksperimentere alt for meget, og hvor ender vi så henne?

Er Rian Johnson så den rette til opgaven? Disney har valgt en mand, der har noget at bevise og har blod på tanden - og ikke mindst en mand med et (muligvis) stort talent og en vision. Selvom han ikke har prøvet kræfter med det helt store Hollywood-apparat endnu, er mit bud, at han er et godt valg.

Er du enig i mine betragtninger? Og hvad synes du selv?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Jeg er af den mening at det bør være de helt store kanoner, der skal frem til Star Wars, for mange det største nogensinde, og alt for vigtig for alle parter til at man ikke med stor sikkerhed får et mesterværk - intet mindre kan gøre det. Her skal man ikke give nogle "chancen". De SKAL præstere. De skal nu engang overgå Looper og Star Trek med flere klasser - fine film, men ikke i nærheden af at hvad jeg forventer af en Star Wars film.

Til spin-offs kan de finde andre instruktører end de helt store kanoner. Jeg forvener dog også ret meget af spin-off's filmene.

Lige nu er jeg skuffet over valgene, men det ville jeg også have været hvis jeg en gang for længe siden havde vidst at en mand uden de store meritter, Jackson, skulle lave Ringenes Herre. Så man kan blive positivt overrasket - og hvor jeg håber. Alt andet end et mesterværk når det drejer sig om Star Wars er en skuffelse.

Jacob

Min første tanke i lørdags var at der var tale om en mindre katastrofe, og selvom jeg stadig forholder mig skeptisk vil jeg lade tvivlen komme Rian Johnson til gode. Man kunne godt tænke sig nogen gange at være en flue på væggen når de høje herre tager de her beslutninger, for der er sikkert en million ting at tage hensyn til, og garanteret ligeså meget som skal gå op i en højere enhed - har J.J. Abrams andre planer efter Episode VII der forhindrer ham, eller ønsker man vitterlig en ny instruktør hver gang, og når man nu skal finde en ny instruktør hvem har så overhovedet tid? Jeg krydser fingrer for at Disneys beslutning er den rigtige, og trods Rian Johnson er tilknyttet udviklingen af Episode IX så tror jeg de vælger en ny mand til den. Og så mangler vi kun en kaptajn på spin-offs nr. 3, og vi ved stadig ikke hvem der skal skrive den eller 2'eren. Det kan jo som her med Episode VIII nemt blive en og samme person.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter