Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: 3 filminstruktørers fantastiske fodboldreklamer

BLOG: 3 filminstruktørers fantastiske fodboldreklamer

Spike Lee, Fernando Meirelles og Alejandro González Iñárritu hylder VM

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Verdensmesterskabet er i fuld gang i Brasilien, og i den forbindelse har flere af verdens mest anerkendte instruktører kastet sig over reklamer, der alle har fodbold som omdrejningspunkt. To af dem er spritnye og produceret i forbindelse med det igangværende VM, mens den sidste er en lille klassiker og måske en af de fedeste reklamer nogensinde.

Spike Lee (Inside Man) står bag en reklame for Pepsi, der nærmest er en lille kortfilm i sig selv om en brasiliansk dreng, der får en fodbold af et familiemedlem. Herfra går turen igennem den brasilianske favela med alt, hvad der dertil hører af suspekte typer, bøller og endelig et imponerende stadion. Det er forfriskende, at der ikke altid skal fodboldstjerner til i disse reklamer, og Spike Lees 'The Game' er en sympatisk én af slagsen:
Brasilianske Fernando Meirelles (City of God) holder sig ikke tilbage, når det kommer til sportens ypperste navne, i sin reklame for Adidas, for både Lionel Messi, Dani Alves og Mesut Özil optræder på skift. I den visuelt imponerende 'The Wake-Up Call' følger vi Messi i perioden op til en stor kamp:
Af alle de store instruktørers fodboldreklamer skiller Alejandro González Iñárritus (Babel) fra VM i 2010 sig dog ud som noget helt særligt. Nike er afsender på reklamen 'Write the Future', der via POV-optagelser placerer tilskueren i en fodboldspillers sted. Undervejs optræder superstjerner som Ronaldo, Fabregas, Ibrahimovic og Nistelrooy, men den egentlig genistreg er, at man får fornemmelsen af de hårde arbejde, der ligger bag livet som professionel fodboldspiller:Min favorit er den sidste, men hvilken kan du bedst lide?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter