Cookie- og Privatlivspolitik
Tegnefilmens 'The Empire Strikes Back'?

Tegnefilmens 'The Empire Strikes Back'?

3 film fra fransk festival

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Filmfestivalen i Cannes fortsætter ufortrødent, og vi har nu set kidnapning med Ryan Reynolds, en familie-blockbuster og en film, hvis titel minder om et populært band.

Sådan træner du din drage 2 
Instruktøren Dean DeBlois ville kun vende tilbage som instruktør, hvis han måtte lave en hel trilogi om Hiccup og hans tandløse drage. Det måtte han gerne, og vi har nu fået animationsfilmenes svar på The Empire Strikes Back. Fortsættelsen er ganske enkelt mørkere og flottere end sin forgænger. De første klip og trailers havde ellers efterladt mig med en afmålt begejstring, men glem filmens første 10 minutter og se frem til flot 3D og årets formentlig største monster- og drage-slag i biografen på denne side af den tredje film om Bilbo Baggins.

The Captive

The Captive
Jeg var forberedt på et knugende drama i stil med instruktørens store film om sorg, 'The Sweet Hereafter', men historien om en far, der får kidnappet sin datter, viste sig at høre hjemme i en anden kategori. I begyndelsen var der ellers en del fællestræk med Prisoners, men filmen forlod hurtigt den smalle børnekidnapnings-genre til fordel for en narrativ struktur, der ikke bare springer voldsomt i tid men også i genrer. 

Fra scene til scene kan der være gået otte år eller to timer, og Atom Egoyan nyder tydeligvis den medførende forvirring. Kunstgrebet er til tider effektivt, andre gange forvirrende, men det giver filmen mere plads til nogle pludselige genreskift undervejs. Hvornår filmen er alvorligt drama, psykologisk thriller eller mildt ironisk pastiche skal ikke afsløres her, men det er yderst sjældent, at et emne som overgreb på børn får en overhaling, der til tider kan minde om Hitchcock og ikke mindst Brian De Palma. Det er er i øvrigt fine præstationer fra Ryan Reynolds og Kevin Durand.

The Disappearance of Eleanor Rigby - Them
Hvis du ikke bliver irriteret over et forelsket par - der synes, at det mest livsbekræftende i verden er at løbe fra regningen på en restaurant - vil du sikkert være mere glad for filmen end mig.
Indrømmet, da filmen startede kl. 22.15, efter en dag med otte interviews, var jeg træt. Alligevel bliver jeg nok aldrig fan af fortællingen om et forhold (mellem Jessica Chastain og James McAvoy), som skildres via en lang række scener, der langsomt afslører grunden til deres brud. Det hele burde have været en bevægende oplevelse. Det var det ikke. Til filmens forsvar skal det siges, at den er tænkt som to film. Den ene del fra mandens synsvinkel. Den anden del fra kvindens. Dette var en sammenklippet version og deraf undertitlen 'Them'.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

Det sværeste kapitel i en trilogi er det midterste, og få klarer det med stor succes. De to Tårne er et andet godt eksempel, og det lyder som om Sådan Træner Du Din Drage 2 har gennemgået den rigtige udvikling.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.