Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Tanker om det nye Star Wars-hold

BLOG: Tanker om det nye Star Wars-hold

Hvem er de, og hvem mon de skal spille?

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

I tirsdags blev skuespillerne til den meget ventede syvende Star Wars-film offentliggjort. De fleste medier spekulerer allerede nu i, at der vil komme flere navne (vist nok en kvindelige skuespiller mere) til på søndag den 4. maj, hvor det er officiel Star Wars-dag. Men inden da er det tid til at gøre status over de personer, som allerede er bekræftede.

Veteranerne vender tilbage
For det første er det glædeligt, at Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher er med. Vi vidste det jo egentlig godt, for rygterne har svirret længe, men nu er det altså på plads. Så kan de tre give stafetten videre til den nye generation af Jedis, smuglere og prinsesser (eller hvad vi nu får at se i den nye film), hvilket er positivt.

Jeg forventer dog ikke, at de vil få hovedroller, men i højere grad guide de unge i den rigtige retning. Derudover er C-3PO og R2-D2 begge blevet castet, nemlig Anthony Daniels og Kenny Baker. En Star Wars-film er vel ikke rigtigt det samme uden dem. Endelig kan vi glæde os over Han Solos wookie-makker, Chewbacca, vender tilbage, igen spillet af Peter Mayhew.

Alt i alt er der på skuespillerfronten tale om stor respekt for den oprindelige trilogi, hvilket ikke overrasker med fanboy-favoritten J.J. Abrams ved roret som instruktør og Lawrence Kasdan som manuskriptforfatter. Han skrev også den mørkeste film fra den oprindelige trilogi, The Empire Strikes Back, hvilket tegner godt for tonen i den nye film. Mindre The Phantom Menace, mere Revenge of the Sith, hvis vi skal sammenligne med den nye trilogi.

Hvilket man sandsynligvis ikke skal, for vi er nok mere ovre i Star Trek-land med adskillige lens flares, et par meget store overraskelser gemt i ærmet og et højt, højt tempo. Vi ved, at historien vil foregå 30 år efter Return of the Jedi, hvilket kan betyde to ting: Enten at Imperiet forsøger at samle sammen på resterne efter destruktionen af den anden dødsstjerne, eller også lurer nye fjender i kulissen.

Star Wars-holdet

De nye navne
Nu har fansene fået, hvad de ville have i form af de oprindelige skuespillere, så lad os se lidt på de nye. Andy Serkis var det navn, der først faldt i mine øjne. Motion capture-geniet, der personificerede Gollum i Ringenes Herre- og Hobbitten-filmene samt gav aberne King Kong og Caesar liv, får nok nogenlunde samme opgave i 'Star Wars' som en eller anden CGI-karakter.
 
Britiske John Boyega satte sig igennem som bandeleder med et godt hjerte i science fiction-komedien Attack the Block, hvor den 22-årige fyr lyste op som filmens mest karismatiske og talentfulde. Hvis rygterne taler sandt, vil han få en hovedrolle, og i så fald bliver han den første sorte skuespiller til at stå i spidsen for en Star Wars-film. Er han søn af Lando Calrissian? Og dermed en gavflab i stil med sin far og Han Solo?
 
Oscar Isaac havde mindre roller i Robin Hood og Drive, inden turen gik til en hovedrolle i Coen-brødrenes lidt oversete Inside Llewyn Davis. Sidstnævnte overbeviste mig om hans kvaliteter, og den 35-årige guatemalansk fødte Isaac kunne snildt spille en type i stil med Ewan McGregors Obi-Wan Kenobi.
 
Domhnall Gleeson kender du måske som Rons storebror Bill i Harry Potter og Dødsregalierne, og han spillede hovedrollen i den romantiske komedie About Time. Skuespilleren kommer sandsynligvis til at spille "en af de gode" med sine store dådyrøjne og venlige, irske ansigt. Selv som skurkens computergeni i Dredd var han ikke rigtig ond, og mit bud er, at han får en komisk rolle.

En, som jeg virkelig synes passer til universet, er Max von Sydow. Den 85-årige svensker har en lang karriere bag sig med medvirken i science fiction-filmene 'Judge Dredd' og Minority Report som de måske mest oplagte i forhold til 'Star Wars VII'. Ud over udødelige klassikere som 'Det syvende sejl' og The Exorcist, naturligvis. Han får nok en rolle i stil med Christopher Lee i to af prequel-filmene, altså som garvet Sith, eller også bliver han politiker/øverstbefalende for enten de gode eller de onde.

Hvis han bliver bad guy og garvet Sith, kunne Adam Driver være hans protegé. Den allestedsnærværende skuespiller fra TV-serien 'Girls' og filmene Frances HaLincoln og 'Inside Llewyn Davis' samt kommende film som TracksThe F Word og This Is Where I Leave You er bekræftet til en skurkerolle, men hvilken er uvis.
 
Daisy Ridley er den mindst kendte af hele holdet, der har gjort sig i britiske TV-produktioner og kortfilm, hvoraf du kan se 'Blue Season' forneden. Mit bud er, at hun skal spille datter af Han Solo og Prinsesse Leia...

For mig at se er det klogt af J.J. Abrams at vælge en række mindre kendte navne til rollerne, så de kan gøre deres forgængere kunsten efter. Hamill, Ford og Fisher gjorde karaktererne Luke, Han og Leia til deres egne i de oprindelige film. Okay, Harrison Ford skabte et navn for sig selv efterfølgende, men det var Star Wars, der satte skub i karrieren. Under alle omstændigheder får Boyega, Driver, Isaac, Gleeson og Ridley lov til at skabe helt nye Star Wars-karakterer, mens de mere erfarne Serkis og von Sydow stensikkert bidrager med høj kvalitet.

Er du enig i mine betragtninger? Skriv dine tanker om 'Star Wars: Episode VII' forneden.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Patrick

Abrams undskyldte faktisk for sine lens flares i hans sidste Star Trek film, så der skulle være gode chancer for vi ikke ser så meget af det.

Kunne den ubekræftede kvindelige skuespiller mon være hovedrollen i den nye trilogi, så de derfor venter til May 4th.
Men nu må vi se hvad der sker på søndag. Jeg regner i hvert fald med en eller anden form for announcement :)

Jeg kunne også forestille mig at Han Solo dør i den første film. Han bekræftede tidligere at han ville have at Han døde i slutningen af episode VI.

Per

Allermest spændende, synes jeg, det bliver at se, hvordan wookier ældes. Man kan jo ikke se deres rynker for den meget kraftige kropsbehåring. Jeg har selv lidt samme problem, hvorfor jeg tit bliver vurderet meget yngre end jeg er, så det optager mig naturligvis meget, om andre wookier ældes med ynde eller deres behåring muligvis skifter farve eller de skrumper eller hvad ? ;-)

Jacob

Først og fremmest er jeg lykkelig for at den oprindelige trio er tilbage, og et af de store spørgsmål er hvilke mennesker de er i dag? Har nogen fået børn - her tænker jeg mest Leia og Han Solo. Kunne Luke Skywalker være i gang med at genopbygge Jedi Ordenen? Indtil vi får et plot at vide kan vi bare gætte løs :-)

Jeg håber at vi vil se en borgerkrig mellem det tidligere Imperium og evt. en ny republik, for trods Kejseren er død og Darth Vader er væk, var Imperiet en kæmpe organisation som mange sikkert har en interesse i at skal fortsætte. Man kunne måske forestille sig Max von Sydow som Grand Admiral Thrawn, men kunne Adam Driver være en Sith-Fyrste i alliance med ham? Når man nu tænker på de fejlede mod oprørerne, kunne man måske forestille mange ønskede et Imperium uden bånd til Sith-Fyrsterne. Uanset hvad er jeg overbevist om de nok igen skal få en central rolle, for hvad er Kræften lige uden den mørke side?

Patrick

Noget med Imperiet kunne være interessant, men når historien foregår 30 år ude i fremtiden synes jeg de skal have et godt argument for at Imperiet har kunnet kæmpe videre så længe uden toppen af deres ledelse.

Jacob

Det har du helt ret i, og det er også kun et skud i tågen. Men Imperiet dækkede tusindvis af solsystemer, så det vil jeg mene der rig mulighed for. Men en karismatisk leder skulle selvfølgelig stå i spidsen for denne nye separatist-bevægelse.

Wayne

Og heldigvis helt uden Shia LaBeouf :-)

Wayne

Kunne det være en rolle som Admiral Thrawn?

Thomas Fenger

Tror desværre ikke at vi nogensinde får Grand Admiral Thrawn at se på det store lærred....Disney har netop besluttet at nulstille Star Wars kanon'en således at det nu kun er de 6 film samt the Clone Wars serien og den kommende serie Rebels der er officiel kanon. Dermed har Grand Admiral Thrawn i teorien aldrig "eksisteret" i mytologien og Boba Fett slap aldrig ud af Sarlacc'en. Omvendt er Chewbacca pludselig blevet vækket til live igen efter at være omkommet i en af de utallige bøger...han medvirker jo i Episode VII.

Wayne

Det vil sige at George Lucas greb om fremtiden, er endelig brudt.

Der har ellers været en stram overvågning af at historierne kunne komplementere hinanden.

Og der er masser af gode historier, som så går til grunde.

Forhåbentlig vil de alligevel bruge dele af det materiale som er der, allerede.

Patrick

Personligt var jeg ikke så glad for meget af det materiale der er lavet efter episode VI, så jeg er egentligt godt tilfreds med at de ændrer det.

Nogle rygter siger jo at George Lucas har givet dem hans story treatments til Episode VII-IX, så det er muligt at vi får hans definitive version nu.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.