Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Superhelte-reboots, ja tak!

BLOG: Superhelte-reboots, ja tak!

4 bud på superhelte der fortjener genindspilning

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Talent forpligter, har jeg altid ment. Dette er også gældende for superhelten på film, og der er ingen tvivl om, at kvaliteten er stigende. Men hvad med tidligere filmatiseringer af superhelte, hvis potentiale ikke er blevet forløst? Her kommer fire bud på filmiske superhelte, der alle står forrest til en reboot.

Man skal jo starte et sted, og hvorfor så ikke med en film i denne genre, hvorom der hersker en vis konsensus: Catwoman fra 2004 er til dato den værste film om en superhelt. Filmen har ellers lovende elementer: At hovedrollen spilles af Halle Berry, der fik en Oscar for Monster's Ball (2001), og at Catwomans nemesis spilles af Sharon Stone. For ikke at tale om, hvilken interessant karakter Catwoman var i Tim Burtons varetægt tilbage i 1992 med Batman Returns, spillet af Michelle Pfeiffer. Versionen fra 2004 har dog intet at gøre med Batman og Gotham City.

Desværre gjorde man mere ud af at gøre karakteren über-sexet og forsømte manuskriptet, hvor skuespillerne hjælpeløst kæmpede imod de sølle og håbløse plotelementer. Halle Berry fik desuden en anti-Oscar for sine anstrengelser, en såkaldt ”Razzie Award”. Den seneste version af karakteren, Anne Hathaway, fik ikke helt den forventede ros for sin optræden som Catwoman i The Dark Knight Rises fra 2012. Selvom hun ikke nævnes ved dette navn. Om kattekvinden som selvstændig filmkarakter definitivt er lagt i graven på kæledyrskirkegården, må tiden vise. Forbindelsen til Batman og det faktum, at kvinder er underrepræsenteret i genren, gør denne spændende, tvetydige karakter oplagt til en ny film.

Catwoman

Den næste uforløste superhelt på film, Ghost Rider, er vel nærmere en tragedie end noget som helst andet. Årsagen hertil hedder naturligvis Nicolas Cage. Hvis man har oplevet Cage i Leaving Las Vegas (1995) eller Orkidé-tyven fra 2002, er man næppe i tvivl om denne skuespillers store talent. Alligevel dukker Cage op, gerne overspillende, i tvivlsomme film. Med udgangspunkt i tegneserien har vi en antihelt med et flammende skelethoved, der kører på en motorcykel og sender skurkene lukt i helvedet.

Så hvis man ikke kan gøre denne karakter populær i en genre, der pt. er karakteriseret ved et dystert tilsnit, har man fejlet som forfatter, instruktør og skuespiller. Det endte da også med en gedigen skuffelse af en film i 2007, skrevet og instrueret af Mark Steven Johnson, der i 2003 filmatiserede Daredevil. Cage overspiller, og denne antihelt skifter mellem at være manisk og klynkende, plottet er tyndt, og der er en tung dialog med fjollede vittigheder. Cage blev nomineret til en "Razzie" for værste skuespiller.

Modsat Catwoman, fik Ghost Rider muligheden for at råde bod på en sløj første film, hvor efterfølgeren kom i 2012. Desværre overgår fortsættelsen Ghost Rider: Spirit of Vengeance den første film i elendighed og er på alle måder er en dårligere film. Fra plot til CGI og skuespil er denne film måske den værste film inden for sin genre. Og sandsynligvis årsagen til, at Ghost Rider ikke dukker op igen. Selv Nicolas Cage, endnu mere manisk end i forgængeren, har udtalt, at han ikke længere vil spille rollen. Efter to mislykkede forsøg er det flammende kranie nok den mindst oplagte kandidat til et reboot i dette selskab.

Ghost Rider

Det er med et tungt hjerte, at turen går videre til næste superhelt, der er en favorit hos undertegnede. Eller rettere, en super-anti-helt. De to foregående er absolut antihelte, men når alligevel ikke The Punisher til sokkeholderne i denne kategori. Her er tale om en desillusioneret og svært bevæbnet mand, der intet har at miste, men har masser af hævntørst. Der er lavet ikke færre end tre film med denne karakter i hovedrollen. Tilsvarende har tre forskellige skuespillere portrætteret Frank Castle alias The Punisher. I tiden før superhelte for alvor var en strømning på film, spillede den svenske skuespiller Dolph Lundgren rollen som den ekstremt voldelige og kyniske Punisher. Filmen fra 1989 er blevet en kultklassiker, men er ikke meget mere end det. Den er overvejende kendetegnende ved ringe skuespil, billige effekter og sløj action.

Femten år senere, i 2004, iklædte Thomas Jane sig det sorte tøj med det ikoniske kranie på brystet. Denne film har mange gode elementer, blandt andet netop Jane og John Travolta som skurk, der altid balancerer mellem at være uberegnelig og iskold. Man fangede den grumme stemning hos hovedrollen, og desuden skabte man en vedkommende forhistorie for Frank Castle. Filmen var ikke ulig den første X-Men: Ganske habil, men man manglede et eller andet. Det fik man i X-Men 2, men desværre trak Jane sig fra den planlagte fortsættelse, og i stedet lavede man Punisher: War Zone i 2008. I titelrollen blev Ray Stevenson hyret. Karakteren fik et hårdt skub hen imod det dystre, brutale og psykopatiske, men en svag dialog og meningsløst plot hæmmer i høj grad denne version. Det hjælper heller ikke, at hovedskurken, Jigsaw, bliver spillet på en måde, der får Nicolas Cage til at fremstå afbalanceret og afdæmpet.

Punisher

Fra en kitschet begyndelse i 1989, henover en lovende, ny start i 2004 og til en brutal, men utilfredsstillende genfortolkning i 2008 har The Punisher endnu ikke fået den film, som han fortjener. Hvis Marvel får mod på at lave en mere dyster film, behøver de blot at genfortolke denne samfundskritiske karakter.

Denne gennemgang afsluttes med endnu en personlig favorit. Grønne Lygte alias Green Lantern. Håbet havde den helt rigtige farve, da jeg satte mig til rette i biografsædet tilbage i 2011. Den kompetente instruktør Martin Campbell stod bag, den tilpas kække Ryan Reynolds foran, og DC Comics-forfatteren Michael Green var blandt manuskriptforfatterne. Filmatiseringen har fået voldsomme prygl af anmelderne, men meget af kritikken er uretfærdig. Men nu handler det om uforløst potentiale, og her skuffer Green Lantern fælt som film. Med ovennævnte ingredienser og en oplagt mulighed for at bringe science fiction tilbage til superheltenes univers, er historien ikke stærk nok, karakterne underudviklede, og dialogen er mangelfuld. Effekterne fejler absolut ikke noget, om end de tager noget overhånd. Det er mere dybden i karakterne, som gør filmen til et uengagerende bekendtskab. Det kan og skal gøres bedre, når talen falder på en af de helt store superhelte hos DC Comics, kun overgået af Superman og Batman.

Green Lantern

I denne tid er hverken Marvel eller DC Comics bange for at filmatisere de mindre kendte superhelte i deres bagkatalog, så det er mit håb, at de vil give ovenstående de filmatiseringer, som de fortjener. Dertil er potentialet for stort til at stille sig tilfreds med de eksisterende film og trenden med reboots for populær.

Indlægget er skrevet af Peter Madsen, der på kino.dk har brugernavnet Petrescu. Han har tidligere skrevet om superheltefilmenes fremtid.

Hvis du vil skrive blogindlæg på kino.dk, så skriv en mail til daniel@kino.dk for at høre mere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Procella

Det er sgu skuespillerinderne!

Jeg er morderligt skuffet over både catwoman og black widow - to be VERY honest...

Altså jeg var frisk på Scarlett Johanson i Avengers, selvom jeg måtte skære en grimasse og krølle tæer over den "erotiske" scene hvor man ser hende bagfra, løbe i læderbukser. Sjældent har en skuespillerinde lignet en vraltende gås i DEN grad. Jeg fik ondt i hjertet - meeeeen okay.

SÅ skulle den ha ordenlig Gadaffi i Captain America - Winter Soldier.....

...omfg....

Jeg sad totalt målløs og bare...STIRREDE på skærmen. Hvad fanden handlede den omgang pladderbalde-sødsuppe-følelses-miskmask om? De havde da lige taget og gjort Black Widow til en omgang omvandrende Beverly Hills. Jeg var RYSTET i min grundvold! Og så blev jeg sgu gal! BW er en af de fedeste, hardcore og awesome kvindlige ass-kicking karaktere der findes og hun blev bare det mest fesne stykke middelmådige sidekick EVER!

Come on lille frøken superspy! Hvorfor var det liiiiige du var så pisse tung i røven med at finde ud af ting? Jeg vil godt lige pointere at vi taler om kvinden der snød Tony Stark og hele hans crew, battlede for planetens overlevelse, legede outsmarting-games med en "gud", og det er kun hvad vi har set i filmene for hendes baggrundshistorie er lang og ond og grum...så HVORFOR er det lige hun bliver et inkompetent stykke tøsebarn der går helt i baglås og ikke kan tage beslutninger og står med bævrende læber og skal hjælpes igang? HM?! Can someone explain that to me?!

Det eneste jeg synes der er fedt ved at Scarlett fik den rolle, var at det udfordrede det steriotype image som bliver pålagt mange kvinder i filmindustrien i henhold til udseende. Til gengæld ved jeg ikke helt om jeg synes looket spillede så godt for widow selv.

http://x.annihil.us/u/prod/marvel/i/mg/9/10/4bc670e50bd91/detail.jpg

http://www.wallpaperfly.com/thumbnails/detail/20120803/comics%20superher...

Altså...

Vi taler om en slank, atletisk, somewhat langlemmet kvinde. Scarlett? Not so much! Hun havde den forførende del nede ja...men det er jo en DRÅBE af hvad BW handler om.

Lad os så lige vende blikket mod Catwoman i stedet.

Oh God Please let me die!

Michelle P: LIGE i øjet! BANG! Fucking fedt! Hun var Forførende, Hun var sexet, hun var vigilante, hun var skurk, hun var...fucking BINDEGAL og man elskede hende every step of the way!

Ang. Halle Berry. Nej. Nej nej nej og atter NEJ! Hun suttede som Catwoman, hun suttede som Storm. STop doing stupid shit! LEARN! Halle kan ikke bruges hverken som Superhelt eller Superskurk. Hun PASSER ikke til den slags film for faen. Hendes måde at spille CW på var så fesen og ussel at filmen totalt blev smadret...og det der outfit hun havde på? Åh min gud...

Annes kostume? Aj men altså...det kan godt være vi blev mere tildækkede igen - men hun ligner jo mere en nuttet cheerleader på vej til maskebal? Det er altså BARE ikke okay!

JEG har et forslag til 2 skuespillerinder som jeg personligt har en ide om ville klare den til UG og stjerne.

Til CW skal vi have Jessica Alba - Hun gav den som Forførende, ass-kicking indbrudstyv i Dark Angel - jeg har INGEN tvivl om at hun i dén grad ville owne Catwoman og at den ville sidde LIGE i skabet!

Hvis man VIL have en blondine til den rolle og ikke en med mørkt hår og en gylden lød så har jeg også et andet alternativ. Charlize Theron! Hun er SÅ skøn en skuespillerinde. Hun var AWESOME som Hancocks modstykke, så vi ved hun kan finde ud af at spille Super-roller. Generelt er hun hamrende dygtig til at spille conflicted and driven to insanity - Husk hende i "Djævlens Advokat". Jeg ved godt hun ikke er PURung, men hun er satme smuk, karismatisk og en hamrende dygtig og overbevisende (frem for alt!) kunstner!

Til Black Widow har jeg kun én ting at sige. FYR SCARLETT! og det kan fandme kun gå for langsomt!

Jeg kan kun se én der vil kunne spille Black Widow som jeg mener hun burde være. Svaret er såååååre simpelt.

Eliza Dushku. Come on? Husk hende som Faith i "Buffy" og "Angel". Husk hende som Echo i "Dollhouse".

Eliza er SUPER, atletisk, hun er hamrende smuk, hun er vildt forførende, hun er super intelligent og dedikeret til de roller hun påtager sig. Hun er den vildeste personligheds-kamelæon - og så kan hun sparke SÅ meget røv at det slet ikke giver mening altså!

Hollywood - kom lige ind i kampen okay? Drop nu at køre på de unge eller hippe skuespillerinder hvis de ikke kan BÆRE de pålagte roller. Tag nu for pokker dem som HAR hvad der skal til for at gøre fans våde i trussen, i stedet for at vi sidder og bliver godt gammeldags forbitrede over at I får smadret det vi elsker!

Please?

Hell...Eliza Dushku ville også gøre det exellent som Catwoman for at det ikke skal være løgn. Sådan bare nu når jeg lige sidder og tænker over den.

Jeg er af den holdning at hollywood tænker med måsen ind i mellem. Der går sgu ikke nogen skår af dem hvis de griber knoglen og RINGER til uortodokse skuespillerinder der måske ikke selv har lagt billet ind på rollen (årsagerne til dét kan jo være MANGE), og leder efter dem der virkelig ville ROCKE rollen og efterlade publikum med vindblæst hår, ræsende puls og gispende efter vejret, fordi blandingen af action, overbevisning, forførelse, ass-kickingskills og plain awesomeness har eksploderet vores hjerner så de til forveksling ligner de popcorn vi sidder med i skøddet.

...og som afsluttende bemærkning...

Hvis nogen som helst VOVER så meget som at TÆNKE på Megan Fox i en af de to roller...Pain! Lots and lots of pain! *ryster min næve i arrigskab*

Stop. Doing. Stupid. Shit.

Bring Dushku to the big screen!
Peace out!

Filmentusiast

Efter alle de negative anmeldelser og kritik, kunne Daredevil også godt få brug for en reboot. Jeg må nok ærlig sige at jeg ikke har set den pga. de negative anmeldelser, men kritikerne var vidst ikke de eneste med negative kommentarer til filmen, da man læste om filmen andetsteds eller hørte andre snakke om den.

Og ja, som nogle andre har nævnt, så er jeg enig i at det kunne være fedt at se en afro-amerikansk skuespiller i karakter som en superhelt - forestiller mig Will Smith eller anden awesome afro-amerikansk skuespiller - samt er jeg også enig i at det ville være fedt at se flere kvindelige superhelte (selvom det altid er dejligt at se de store muskuløse mænd på det store lærred som man kan savle over ;) ).

Petrescu

1) "Daredevil" er bedre end sit rygte, og særligt Directors Cut. Så den kan du godt se og blive underholdt. Af en eller anden grund, får den film, "Green Lantern" og "X-Men: Origins" ekstrem hård kritik. De er langt fra mesterværker, men heller ikke deciderede dårlige.

2) Falcon optræder i "Captain America - The Winter Soldier" og han er sandsynligvis del af Marvels Fase 3, der er planer om Black Panther og Luke Cage kommer som tv-serie. Så de afroamerikanske superhelte er på vej.

3) Wonder Woman får sin selvstændige film efter fortsættelsen af "Man of Steel", der er rygter om en selvstændig film med Black Widow samt en tv-serie med Jessica Jones. Men det ér en genre som er domineret af mandlige superhelte og det hjælper ikke, at "Supergirl" (1984), "Elektra" (2004) og "Catwoman" ikke ligefrem var succesfulde film. Det kan godt afholde filmselskaber fra at satse rent økonomisk.

Fiona

er ikke helt enig i at catwoman (2004) var sådan en KAT-astrofe. Elsker den film og hun er min yndlings superhelt (Skurk). Elsker hendes kick-ass måde at vise at kvinder også kan på.
Syndes der er så mange superheltefilm derude om den ene mandlige helt efter den anden. Hvor blev de kvindelige helte af?. Kom med noget Girl-power!
Syndes helt ærligt den burde få en reboot.

Patrick

Der burde helt klart være flere kvindelige superhelte. Nu kommer der endelig noget med Wonder Woman, men jeg håber da også vi kan få en med Hawkgirl og andre fra DC.
Hos Marvel kommer der en TV serie med Jessica Jones, men jeg håber også på en Black Widow solo film engang og at rygtet om Miss Marvel er sandt.

Patrick

Er ikke helt enig i at hverken DC og Marvel er bange for at filmatisere de mindre kendte helte. Marvel er ikke, men synes ikke DC har bevist noget endnu.
Også tror jeg også Wonder Woman er mere populær end Green Lantern hos DC.

Men håber da helt klart på Green Lantern får en chance til. Men synes de skal droppe Reynolds og i stedet filmatise Jon Stewart som Jacob også sagde.

Og så lav da en Hawkgirl film!! Det ville jo være awesome!!!

Petrescu

Marvel er mere modige på den store skærm, men DC Comics har serierne, "Smallville", "Arrow" og den kommende "The Flash". På den måde, kan man godt tolke det som, at DC Comics er bagefter Marvel, og har ikke helt nået den brede som Marvel har.
- til gengæld har DC Comics Nolan, og det håber jeg ikke bliver en form for sovepille. Men det virke til at DC Comics går ad ruten med "New 52".

Med hensyn til "Green Lantern", så er det vist mere eller mindre bekræftet, at Ryan Reynolds ikke vender tilbage. Men Hal Jordan ér den originale superhelt, så mit bud er, at det er den version vi ser. Hal Jordan er ligeledes "Green Lantern" i 52.

dippegalantuser/922792

...hvor man følger Gordon i en tid før de forskellige Batman skurke blev superskurke og tog deres alter egoer og hvor Bruce Wayne stadig er en lille dreng!

Den ser rigtig fed ud!

Patrick

Det har du ret i. Jeg har ikke fået set Arrow endnu men skal helt klart se den engang. Og Flash serien ser lovende ud.
Jeg glæder mig også sindssygt meget til at Marvel kommer ud med deres 4 Netflix serier. Og nu har de Agents of SHIELD som havde en solid første sæson og næste år kommer Agent Carter serien, som jeg også tror bliver god.

Ja Jordan var originalen, men jeg har altid bedre kunnet lide Jon Stewart. Det er også ham jeg har set mest med. Jeg håber at fiakoen med Green Lantern får dem til at bytte Jordan med Stewart.

Er Nolan også involveret i de næste DC film? Jeg var ikke synderligt imponeret af Man of Steel desværre, så jeg håber virkelig Snyder får styr på tingene til de næste par film.

Jacob

Hawkgirl har været et prominent medlem af Justice League, og håber Zack Snyder vil optage hende på DC's superhelte-team. Hvis hun skulle bliver en realitet kunne det hellere ikke være dårligt, at se hende dele øvetæver ud sammen med Wonder Women i hendes solofilm, der som bekendt vil ske efter Dawn of Justice. Men det projekt er på nuværende tidspunkt i sin allertidligste fase, så det må siges at være ren ønsketænkning.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.