Cookie- og Privatlivspolitik
7 film jeg ser frem til i Cannes

7 film jeg ser frem til i Cannes

Store forventninger

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

CANNES: I dag starter filmfestivalen i Cannes, og det betyder et virvar af kunstneriske konkurrencefilm, Hollywood-mainstream og diverse interviews fordelt over de næste ti dage, før vinderen af Guldpalmen udpeges lørdag den 24. maj.

Kino.dk er med på den første halvdel af festivalen, og jeg skal bl.a. interviewe Sonja Richter, Sam Claflin, Ryan Reynolds (naturligvis på en tagterrasse) samt holdet bag ’The Salvation’, ’Når dyrene drømmer’ og ’Sådan træner du din drage 2’.

Men jeg skal heldigvis også se film. Hvor mange det bliver til, ved man aldrig på forhånd, men følgende har særlig høj prioritet.

Foxcatcher - Bennett Miller
I min verden er Moneyball et mesterværk, og nu vender instruktøren tilbage med endnu en fortælling fra sportens verden. Emnet er dog milevidt fra spillerindkøb og livet som alenefar. I 1996 blev den olympiske bryder, David Schultz, skudt og dræbt af en excentrisk millionær. Filmen følger tvillingebroderens efterfølgende kamp for retfærdighed, og rollelisten består af bl.a. Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller samt Steve Carell i en atypisk rolle som den skizofrene morder, John du Pont. Manus er (desværre) ikke skrevet af Steven Zaillian og Aaron Sorkin, som skrev 'Moneyball', men jeg trorr stadig, at ’Foxcatcher’, kan ende blandt årets bedste film. (Filmen deltager i hovedkonkurrencen.)

The Captive
The Captive - Atom Egoyan
Kidnapning af børn, og forældrenes reaktion, er efterhånden en subgenre for sig selv (Mystic River, The Lovely Bones, Prisoners). Nu er Atom Egoyan på banen med en lignende fortælling om en kidnapning og et gennembrud i sagen otte år senere. Instruktøren brød igennem med den knugende ’The Sweet Hereafter’ (1997), og ’The Captive’ befinder sig umiddelbart inden for samme territorium, hvilket i så fald giver god mening. Egoyan har brug for et comeback oven på mere uheldige film som Chloe (2009) og ’Devil's Knot’ (2013). Rammer han den rette tone, tror jeg til gengæld på en særdeles hård men potentiel mesterlig oplevelse med Ryan Reynolds i hovedrollen. (Filmen deltager i hovedkonkurrencen.)

The Salvation - Kristian Levring  
En seriøs dansk western, med Mads Mikkelsen i hovedrollen som stoisk hævner, er en ret stor begivenhed. Baseret på filmens trailer har Sergio Leone ikke levet forgæves (naturligvis), og det bliver ualmindeligt interessant at se, hvor meget 'The Salvation' er moderne spaghettiwestern, en Young Guns-klon (næppe), et bevidst nostalgisk bidrag til genren, noget helt fjerde eller en blanding af det hele. (Filmen deltager out of competition)

Maps to the Stars
Maps to the Stars - David Cronenberg
Når David Cronenberg portrætterer en Hollywood-families jagt på berømmelse (formentligt i et stærkt satirisk lys), har det alle medier og journalisters udelte opmærksomhed på den franske festival. Jeg er ingen undtagelse og ser frem til to mørke timer i selskab med Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson og John Cusack. (Filmen deltager i hovedkonkurrencen.)

The Homesman
The Homesman - Tommy Lee Jones
Jeg er ikke voldsomt begejstret for Tommy Lee Jones’ instruktørdebut, ’The Three Burials of Melquiades Estrada’ (2005), og dens mindre succesfulde blanding af No Country for Old Men og ’Weekend at Bernie’s’. Alligevel glæder jeg mig til skuespillerens andet forsøg som instruktør. Ikke kun fordi Sonja Richter og David Dencik er på rollelisten, men også fordi den gode Lee Jones tilsyneladende omfavner den hæderkronede westerngenre en tand mere, end det var tilfældet i 2005, hvor det blev ved snakken. (Filmen deltager i hovedkonkurrencen.)

Sådan træner du din drage 2 - Dean DeBlois
Cannes ved godt, at medieverdenens opmærksomhed kræver mere end art house-instruktører og israelske konkurrencefilm. Derfor er hele holdet fra fortsættelsen til den bedste drage-vikinge-film nogensinde også tilstede for at promovere én af sommerens største film (hvis ikke den største?). Jeg var ret begejstret for etterens ubesværede fortællestil og gode humør, og forventer således et kærkomment afbræk fra den grad af selvhøjtidelighed, der uundgåeligt sniger sig ind i enhver filmfestival. (Filmen deltager out of competition.)

Jauja
Jauja - Lisandro Alonso
Ja, Viggo Mortensen og Ghita Nørby har hovedrollerne i en konkurrencefilm på årets Cannes-festival, og den handler endda om to danskere, der rejser ud for at finde et mytologisk land i ørkenen (tror jeg nok). Dramaet er instrueret af en argentiner, og der er tale om en argentinsk, brasiliansk, fransk, amerikansk, tysk, mexicansk, hollandsk og dansk co-produktion. Med andre ord lyder det hele så sært, at jeg selvfølgelig skal se med. (Filmen deltager i sidekonkurrencen Un Certain Regard.)

(Listen inkluderer desværre ikke følgende ventede film, der enten falder sammen med interviews eller vises efter kino.dk forlader festivalen: ’Mr. Turner’ af Mike Leigh, ’The Rover’ af David Michôd, ’Deux jours, une nuit’ af Dardenne-brødrene, ’Lost River’ af Ryan Gosling, ’The Search’ af Michel Hazanavicius, ’Jimmy’s Hall’ af Ken Loach, ’Sils Maria’ af Olivier Assayas og den danske ’Når dyrene drømmer’ af Jonas Arnby)

Følg @kinodk på Twitter for umiddelbare reaktioner på filmene i Cannes. Eller følg med her på bloggen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jacob

The Salvation er jeg vanvittig spændt på for historierne om de danske emigranter, der rejste til mulighedernes land er en arv som måske er ved at gå tabt. Jeg er måske bange for at det kammer lidt over i det vilde vesten, men på den anden side var det en hensynsløs tid indtil pigtråden indrammede de vilde vidder.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter