Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Superheltenes storhedstid?

BLOG: Superheltenes storhedstid?

Genrens fremtid

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Aleksander Emé. Det handler om superheltefilmenes fremtid.

Hvis du vil skrive blogindlæg på kino.dk, så skriv en mail til daniel@kino.dk for at høre mere.


Fra Scarlett Johansson til Gal Gadot. Kvindelige superhelte er ved at blive mere og mere populære, specielt ovenpå offentliggørelsen af, at Wonder Woman får sin egen spillefilm. Noget af et sats, hvis man spørger mig, og ser man tilbage i tiden med forsøgene på kvindelige superheltefilm, så har de ikke ligefrem været vellykkede. Men nu lever vi i en tid, hvor superheltefilm er højt prioteret hos filmselskaberne, så det kan lige så godt blive endu en ny blockbuster.

Det er interessant at se ni år tilbage til ca. hvor Batman Begins kom ud og ramte publikum med storm, en ny form for superheltefilm der ikke var set før. Den fik selfølgelig en efterfølger - The Dark Knight, som lagde publikum ned, en fantastisk film der indeholdt alt, hvad en rigtig (superhelte-)film skal indeholde. Måden plottet skred frem, hvor der var stort fokus på det psykologiske, og ikke mindst den fantastiske præstation af Heath Ledger. Desværre nåede han at dø, inden han kunne få glæde af den Oscar, han vandt for rollen som Joker i filmen. Det var omkring på det tidspunkt, at Marvel indså, at DC havde fået fat i noget nyt, og nok derfor valgte de at lave Iron Man. Den første 'Iron Man' indtjente hele 318 millioner dollars, men det var langt fra lige så meget som 'The Dark Knight', der tjente hele 533 millioner dollars. Men selvom 'Iron Man' ikke indtjente lige så meget, så forsatte Marvel og planlagde en stor serie af superheltefilm, der ville bygge op til The Avengers, nemlig Iron Man 2 (312 mio. dollars), Thor (181 mio. dollars) og Captain America (176 mio. dollars). 

Thor

Og i 2012 skete det så, året hvor de største superhelte fra Marvel blev sat sammen i en film, og skulle konkurrer med The Dark Knight Rises, der udkom tre måneder efter 'The Avengers'. 'The Avengers' vandt den kamp, og Marvel bevidste, at de nu var de største i superhelte-industrien. 'The Avengers' fik indtjent hele 623 mio. dollars mod 'The Dark Knight Rises' med 448 mio. dollars!

Når Hollywood først dufter penge så bliver de ved, og det beviste de med et remake af den kun 10 år gamle Spider-Man-film (2002). Der var delte meninger, om The Amazing Spider-Man var lige så god eller bedre end de forrige, men spørger man mig, så vil jeg sige, at der er plus og minus ved dem begge. Personligt synes jeg selv, at Tobey Maguire gør en bedre Spider-Man end den også gode Andrew Garfield. Til gengæld kan jeg rigtig godt lide opsætningen af den nye Spider-Man, det må have været svært og skulle lave et remake, der ikke er særligt gammelt og så ikke få det til at minde for meget om det gamle.

De formår i den nye at lave en historie, som man føler bygger videre og gør én nysgerrig efter flere ting vi ser i filmen - fx hvad der egentlig skete med Peter Parkers forældre, og hvad der sker med Norman Osborn. Ud fra de trailers der er kommet til den nye The Amazing Spider-Man 2, kan man konstatere at vi bliver præsenteret for Harry Osborn i form af Dane DeHaan. Det er et rigtig interessant valg, mener jeg, især hvis man sammenligner ham med James Franco, der spillede Harry Osborn i de gamle Spider-film. Specielt udseendet er der meget stor forskel på, og det lader til, at de har valgt at skabe en mere priviligeret og nørdet Harry Osborn, end vi før har set, som jeg godt kunne se give Peter Parker noget modspil i en kommende 'The Amazing Spider-Man 3'. Det lader dog allerede til, at hans The Green Goblin kommer i spil i toeren, hvor Electro (Jamie Fox) og The Rhino (Paul Giamatti) allerede er at finde. Spørgsmålet er, om der bliver for mange skurke?

Det, der bliver interessant i den her film, er ikke kun at se, hvordan Marc Webb har fået skruet filmen sammen denne gang, og hvordan Spider/Parker overlever "His Greatest Battle", som traileren siger. Men bestemt også hvordan de har bygget historien videre til en kommende 3'er, som allerede er bekræftet de vil lave. Her bliver vi formentlig præsenteret af Mary Jane Watson - hvor det måske, måske ikke er Shailene Woodley, der kommer til at spille hende, eftersom hun allerede fik rollen som MJ i 'The Amazing Spider-Man 2', men af flere grunde blev karakteren taget ud af filmen. Sony har allerede annonceret, at der vil komme en film om en række af Spider-Mans skurke, der udelukkende kun vil handle om dem. Det bliver interessant at se, hvilke skurke de vil have med, og hvordan de vil skrive dem sammen - og om at deres forhold kun er baseret på, at de er Spider-Mans skurke, men bestemt også hvornår den vil udkomme. Selvom der er fire år til 2018, så ved vi allerede nu, at der vil udkomme endnu en Spider-film der, og så er det spændende at se, om den her skurke-fim vil bygge op til den, men det må tiden vise. 

The Amazing Spider-Man 2

Med al den her superhero-hype må vi konstantere, at superheltene er oppe i tiden, i hvert fald hvis man spørger filmselskaberne og deres banker, og de forsvinder ikke lige med det samme. Allerede nu ved vi, at der er flere superheltefilm på vej: Avengers 2Ant-Man og ikke mindst endu et reboot, nemlig The Fantastic Four - det er kun ni år siden, at den første af de film udkom i biograferne verden over, og selvom ingen af de to film blev noget stort hit, så har Marvel tænkt sig og lave endu en film. Den bliver forhåbentlig bedre end de forrige, og det kunne den sagtens blive, når man tænker på den erfaring, Marvel snart har med superheltefilm, hvor humor og action spiller en stor rolle. 

Men er superheltefilm blevet for meget? Og vil alle disse kommende film være de sidste i en stor ære af superheltefilm? Og hvornår vil det egentlig ende?

Vi må i hvert fald konstatere at filmselskaberne de seneste par år er blevet mere og mere selvsikre på, når det kommer til nye superheltefilm, specielt ovenpå den seneste tilføjelse af kvindelige superhelte.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det kommer ikke til at slutte, så længe der laves film. Så kort kan det siges.

Barren er sat højt - siden Superman i 1978, har det ikke længere været forbeholdt de få (nørder, som mig) at se superhelte. Samtidig har nogle af verdens mest talentfulde og innovative instruktører udfordret hinanden i genren.

Tim Burton, Christopher Nolan, Matthew Vaughn, Zack Snyder, Bryan Singer, Sam Raimi og Joss Whedon.

Den liste siger vist alt.......

NicoDemus

Elsker alle superheltefilmene, de skal da blive ved med at lave dem. Det er jo action film med en mega fed handling, så for min skyld må de meget gerne blive ved med at lave filmene, for med dem kan man altid være sikker på at de er gode :)
Men hvis det nu er at de begynder at blive dårlige (hvilket jeg tvivler), så kan de godt lige holde en pause, men man kan aldrig får nok at superheltefilm. Og de er da bare godt for dem hvis de tjener mange penge på dem, så kan de jo blive ved med at lave flere.

Emiruser/774268

1. Misvisende titel
2. No offense, men få styr på dine facts. Avengers, Dark Knight og Rises tjente over en milliard dollars. Og for det andet, Marvel valgte ikke at lave Iron Man på grund af Dark Knight som du skriver. Iron kom i april, TDK i juli.

Aleksander

1. Kino har valgt titlen, mener selv den ikke passer til indholdet
2. Indtjeningen fra filmene er taget fra den internationale film side hvor der står for alle film, og det er vist kun for indtjening i USA - som du kan se her på linket har jeg taget fra indtjeningen i USA og ikke worldwide, som du selv siger er over 1 milliard $. http://www.the-numbers.com/movies/2008/BATM2.php

Thomas

Eneste grund til det først er nu. er et ord FILMEFFEKTER. Tegneserier har været der siden 1930'erne og der tusindvis af gode historier at tage af. Men det er først i nyere tid TV og Film er blevet gode nok til at lave filmene. Superheltene rammer lige ind i alle alders segmenter. gamle tegneserielæsere, unge tegnefilms seere og dem der elsker store actionbrag på biolærredet.

Udemærket indlæg, men husk lige at Marvel godnok er samlet i tegneserier og tegnefilm. men i Film sammenhæng er der 3 universer og de hænger ikke sammen. Sony Marvel, Fox Marvel og Marvel Studios. Det har meget at sige om hvorfor noget virker og andet ikke gør, personligt så jeg gerne Fantastic Four tilbage til Marvel Studios. Tror at FOX´s nye F4 bliver den ringeste superheltefilm til dato. casting er dårligere end de oprindelige Spiderman og det siger ikke så lidt

Christian

Ikke i de mange kommende år. Superhelte-genren er en af de mest indbringende mht box-office. Marvel har eksempelvis deres superhelte-film fast planlagt til langt op over 2019...

Hvis man helt tilfældigvis er en af dem som ikke gider se filmene, så kan man naturligvis lade vær... But they'll keep_coming.

mads

"Når Hollywood først dufter penge så bliver de ved, og det beviste de med et remake af den kun 10 år gamle Spider-Man-film (2002)."

Jeg er 99 % sikker på at der kun blev lavet et remake af Spiderman på grund af rettigheder. Marvel solgte filmrettighederne til Sony i krisetider, og de nye ejere mister retten til dem, hvis de ikke udgiver en film hver 10. år. Det er en længere historie.

Gustav

Da jeg læste blog-indlægget ventede jeg på at hører meningen om superheltene vil få en ende..? men det var jo bare en regegørelse af hvordan de sidste år af superhelte-film har udviklet sig - det kan vi alle jo finde ud af.

Tallene fra filmene, de må være fra USA? For filmene tjente mere på verdensplan. Bare hvis nogle troede at The Dark Knight "kun" indtjente 533 mio. dollars.

Carsten Gottliebuser/133896

kan godt være at superhelte genren bliver dalende på et tidspunkt men jeg tror at vi altså vil få nogle superhelte film at se hvis de stopper med at sende dem i biografen så ville der nok komme til hjemmebiografen i stedet for samt at der også er ved at komme gang i superhelteserierne i tv så nej jeg tror disideret ikke på at superhelte genren uddør helt.

P:S:Supergirl har haft sin egen film men den blev en katastrofe

Maria

...spår jeg superheltefilmene en stor fremtid i årene fremover.

Jeg kan slet ikke få nok. Jeg ser dem alle, også de superhelte som normalt ikke siger mig noget, som fx Captain America, Hulk og Iron Man, og jeg kommer også til at se Guardians of the Galaxy, selvom jeg aldrig har hørt om dem.

Superheltefilm er bare så fede, så fantastiske og jeg kan nogen gange fange mig selv i at drømme om at de eksisterede i virkeligheden, ville det ikke være cool hvis de virkelig fandtes? ;)

Jeg er personligt gladere for Andrew i rollen som Peter Parker, han har det der drengede over sig, gavtyv, kæk, som Tobey manglede. Og The Amazing Spider-Man 2 er nok den film jeg ser mest frem til i år, ud over X-Men.

Kvindelige superhelte har slet ikke nok fokus i øjeblikket. Jeg er en af dem der har skrevet under på at Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) burde få en nominering som bedste helt til en MTV Movie Award. Det er virkelig ærgerligt at kvinder bliver så forbigået som de gør - og jeg håber at en Wonder Woman film bliver til noget og at der måske kan blive plads til Hawkgirl og måske endda Supergirl i kommende DC filmproduktioner. Det fortjener de, for de er mega seje og ikoniske heltinder i min optik. :) I mellemtiden må vi stille os tilfredse med Storm og Shadow Cat (og Mystique) i X-Men: Days of Future Past.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.