Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Derfor bliver 'Jagten' Oscar-nomineret

BLOG: Derfor bliver 'Jagten' Oscar-nomineret

Men hvad er chancerne for at vinde?

 

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

På torsdag bliver det offentliggjort, hvilke film der skal dyste om Oscar-statuetter den 2. marts. Måske mest spændende på disse kanter er kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film. Og her er den danske film 'Jagten' med på den liste af ni film, der skal kortes ned til fem, når de endelige nomineringer falder på plads.

De ni film på Oscar-akademiets shortlist:
- The Broken Circle Breakdown, Belgien
- 'An Episode in the Life of an Iron Picker', Bosnien
- 'The Missing Picture', Cambodia
- Jagten, Danmark
- 'Two Lives', Tyskland
- The Grandmaster, Hong Kong
- 'The Notebook', Ungarn
- Den store skønhed, Italien
- 'Omar', Palæstina

I min optik er der tre sikre kort ved siden af 'Jagten', der alle har haft dansk biografpremiere. Belgiske 'The Broken Circle Breakdown', Hong Kongs 'The Grandmaster' og den italienske 'Den store skønhed'. Det er film med bred anerkendelse i form af festivaler og personel. Men hvorfor er jeg så sikker på, at 'Jagten' er i bowlen på torsdag?

For det første pga. Mads Mikkelsen. Skuespilleren er efterhånden et kendt navn i USA med film som Casino Royale og Clash of the Titans. Sidste år blev En kongelig affære Oscar-nomineret, og der havde Mikkelsen også hovedrollen. 'Jagten' viser det amerikanske publikum en anden side af danskerens talent, som vi kender herhjemme, men som vil være nyt ovre på den anden side af andedammen.

For det andet fordi 'Jagten' er en menneskelig historie, der er drevet af plot. Det er ofte den type film, akademiet værdsætter, hvorimod meget kunstneriske film, hvor fortællingen er mindre påfaldende, ofte overses. Her vil 'Jagten' have en fordel foran 'Den store skønhed' og 'The Grandmaster'.

Endelig fremhæves filmen af amerikanske medier som næsten sikker på en nominering. Både Deadline og IndieWire, to meget indflydelsesrige medier, forudser en nominering til Thomas Vinterbergs film. Og sidstnævnte fremhæver Ungarns bud, 'The Notebook', som den femte nominering.

Om den vinder en Oscar er mere usikkert. Natten til mandag blev 'Den store skønhed' kåret til årets Bedste ikke-engelsksprogede film ved Golden Globes, bl.a. foran det danske drama. Og selvom jeg holder fast i min pointe om fortællingen i centrum, har 'Den store skønhed' en del goodwill med fra Cannes og minder akademiets medlemmer om den italienske legende Federico Fellini, som fik en æres-Oscar og hele 12 nomineringer i sin tid. Den nostalgiske tone i filmen kan blive afgørende, ligesom den gjorde med The Artist.

Tror du, at 'Jagten' nomineres til en Oscar? Og kan den gå hele vejen?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stephanie

Jeg synes generelt, at spredningen af de film der nomineres til "Bedste Udenlandske Film" til div priser, er meget stor i år! Til de andre priser er det Adeles Liv, Den Store Skønhed, Jagten og til dels The Past, der går igen hvor på Oscars shortlist er Adeles Liv (eller The Past) ikke engang med!

Den gang jeg så Jagten sad jeg med en følelse af at det var en sikker Oscar til Danmark, så jeg er sikker på at en nominering er i hus! - dog er en sejr ikke så sikker længere.. jeg ville tro at Oscaren ville gå til Adeles Liv men uden en plads på shortlisten så tror jeg mere på den MEGET kritikerroste Den Store Skønhed - også set i bakspejlet at den vandt en Golden Globe (ikke dermed sagt at dem der vinder Golden Globe også vinder Oscar). Men som andre også nævner så er temaet i Jagten guf for akademiet så mener helt sikkert vi har en chance ;) Jeg krydser fingre!!!

Wayne

for at jagten nomineres - og det er da absolut også værd at kunne skrive hjem om. Det alene vil uden tvivl give filmen ekstra salg.

Men derfra og til at vinde, der er ret langt. Jeg tvivler på at det sker.

Jacob

Om Jagten er god eller dårlig er egentlig ligegyldig i kampen om Oscaren. For de akademiske dommer er historien om falsk anklage og heksejagt en lækkerbisken. Spørgsmålet er om de kan relaterer til en helt almindelig, dansk børnehave. Og hvem vil ikke gerne se Arne fra Blinkende Lygter modtage den gyldne statuette?

EmilDinedsenuser/1040524

Just saying, men forstår ikke hvorfor vi konstant skal spames med nyheder om Jagten bliver nomineret eller om at den ikke vandt. Helt seriøst? Synes ikke engang filmen var god, og det ville ikke undrer mig vis den tabte til film som Den Store Skønhed eller The Broken Circle Breakdown - langt bedre film!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter