Cookie- og Privatlivspolitik
BLOG: Se 'Gravity' før den bliver dårlig

BLOG: Se 'Gravity' før den bliver dårlig

'Gravity' skal ses i biografen

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Gravity er et teknisk vidunder. Lydsiden er én af de mest imponerende, jeg nogensinde har hørt, og 3D-effekterne placerer filmen blandt mine bedste oplevelser med formatet sammen med Hugo og Life of Pi. Filmen er ganske enkelt fejende flot og overlegent filmteknisk håndværk.

Fortjenesten ligger i selve biografoplevelsen. Den hvor det visuelle og auditive går op i en højere enhed, imens vingummijordbær bliver mere og mere irrelevante for til sidst at forsvinde fra bevidstheden. Fortjenesten er selvfølgelig også Alfonso Cuaróns - og alle andre der har arbejdet på filmen, før den kunne ses på det store lærred - men spørgsmålet er filmens efterliv. Det liv den snart skal leve på tablets, fladskærme og projektorer derhjemme.

Til gode koncerter glemmer jeg øllet undervejs, ligesom de færreste tænker på softice, når de sidder i Dæmonen. Men at høre den samme livekoncert i stuen, er ikke det samme, og det er sjældent lykkes nogen at få samme sus ud af en rutsjebane i baghaven. Gensynet med 'Gravity' vil have samme resultat.

Når sansebombardementet ikke rammer dig med samme styrke som i biografen, er oplevelsen anderledes, og med mange film gør det ikke spor. Ringenes herre-trilogien er stadig fremragende på DVD og Blu-ray, og jeg kunne nævne mange andre effekttunge filmoplevelser, der stadig er imponerende uden for biografens ellers perfekte indretning til formålet.

Her kommer 'Gravity' til kort. Prøv at forestille dig Sandra Bullock hoppende fra den ene rumstation til den anden på dit TV derhjemme. Måske har du en projektor, eller måske nærmest en lille biograf i kælderen, men prøv alligevel at sammenligne forholdene med omgivelserne, hvor du så 'Gravity' første gang (hvis du ikke har set den endnu, ved du godt, at du snart skal i biografen).

For mit vedkommende ligner det et gensyn, hvor man begynder at tænke over manuskriptet, der ikke ligefrem er en myriade af guldkorn. Skrækscenariet er, at jeg kommer til at tænke på, hvor unødvendig Sandra Bullocks baggrundshistorie egentlig er, og hvordan den hører bedre hjemme i en Danielle Steel-film på TV. Som du måske kan fornemme, er jeg ikke redaktionens største Gravity-fan, men oplevelsen var stadig en imponerende af slagsen. Jeg er dog overbevidst om, at den vil miste sin styrke udenfor biografens rammer.

Derfor. Se 'Gravity' før den bliver dårlig!*

*Erstat evt. selv med ”Se 'Gravity' mens den stadig er et mesterværk”.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Elementær

Det kan god værre at filmen er er det bedste der er der er lavet inden for CGI effekt og lyd.

Man så taber filmen også alt, handlingen er tynde som en skive papir, der er figurer der er rent spild for handlingen, tænker især på George Clooney som nok har sin ringe rolle til dato.

En handlingen der er total urealistisks, hvis man skal se filmen som en science film (som bl.a. 2001: A Space Odyssey, som netop denne film er smalignet med) enden den som en ren fantasy og den komme ikke en gang op i klasse med Star Wars, og det sige jo ikke så lidt.

Tro at vi snart er ved at blive træt af for mange CGI effekt, så længe de ikke bidrager noget til handlingen, og i denne film er CGI effekt handlingen, og så er der ikke så meget andet at komme efter.

Og man kun har valgt (som så mange andre film) vise filmen i 3D, er den skandale, når man tænke at omkring 40% af biografgænger slet ikke kan se 3D (da man skal havde fuld syn på begge øjen), de ville så slet ikke kunne gå i biografen mere (og må vente til at den blive udgive på DVD/Blu-ray i 2D).

Jeg glæder mig til at man en gang i fremtiden sætte handlingen før CGI effekt, da det er handlingen der skal drive filmen frem ikke CGI, et eksempel på det er Danny Boyle´s Sunshine fra 2007.

Wayne

så bliver det også en film som kommer til at stå i min samling - jeg tror den mister lidt, men ikke SÅ meget ved at blive set i 2D.

jesperuser/369352

Gravity er mere end en film, det er en stemning ... Jeg valgte også, at se filmen i Imperial, jo større jo bedre. Og sikke en oplevelse. Næsten fuldt hus en aften kl 21:30, og jo; alle publikummer var musestille hele filmen igennem ... Sådan !! Eneste gang man hørte publikum, var klapsalverne efter Dolby Atmos traileren :-) Håber, at få lejlighed til at se den når den kommer op igen i Imperial igen.

Bjarneuser/101206

Imperial er en fremragende ko
nventionel biograf ,men hvorfor kan man ikke se "Gravity" og " Catching fire" i IMAX formatet ,der specilet skulle være perfekt til førstnævnte .

Shah Bazidas

Gravity er et mesterværk og grunden til at biografen eksisterer, men det er godt nok også rigtig svært at give sig helt hen til den og det er ikke pga. noget, som filmen gør, men hvad de andre biografgængere gør.

Jeg var inde og se den i Park Bio til Den Store Biografdag og ja, jeg havde allerede sat mine forventninger til mine medbiografgængere ned til absolut minimumskrav (at man ikke kaster med fæces), hvor ti-årige unger og et par kvinder (med mental omtanke som én ti-årig) var med til at ødelægge oplevelsen og en replik som "The Silence" (vedr. stilheden i rummet) bliver da voldtaget godt og grundigt af knitrende slikposer...

Da jeg så så den igen i Imperial, var det straks bedre. Dolby Atmos dræber lyden af andre mennesker rimelig effektivt, men jeg havde netop også sat mig for at se den, når der var så få mennesker som muligt, så tog en eftermiddagsvisning.

Så mit råd til blog indlægget eller tilknyttede kommentar er:

Se "Gravity" før den bliver dårlig... og helst de to første visninger, hvor der er færrest mennesker.

Sartres "Lukkede Døre" starter ud med ordene: Helvede er andre mennesker. Han skrev om oplevelsen at skulle tage i biografen... især om aftenen. :)

Rikke

Det er virkelig en af de film der bare skal ses i biografen.

Daniel

Snakkede med min ven om præcis det samme efter vi havde set den. Vi var helt oppe og ringe over den, men også ret bekymrede for, om man overhovedet gad og se den på dvd.

100% biograf film

Flemminguser/239473

Gravity var en fantastisk oplevelse, ikke tit at man for lov til at opleve en film som kommer til at sætte standarden for fremtiden, osse derfor at jeg måtte se den 2 gange inden for en uge, i Imperial selvfølgelig, lyd og 3D helt fantastisk og glæder mig meget til at kunne købe den på Bluray.

Simone

Jeg var faktisk ikke så glad for Gravity som så mange andre. Jeg er enig i at lyden var god, men jeg lagde ikke meget mærke til dens 3D og det skuffede mig meget, da handlingen heller ikke var mere end OK.

Begitte

Jeg er fuldstændig enig! Jeg mener ikke at jeg ville have haft samme oplevelse med denne film, hvis jeg bare sad og så den i min stue! :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.