Cookie- og Privatlivspolitik
Snehvide og de syv dværge

Snehvide og de syv dværge

Blogindlæg om Disneys klassiker

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Blog-indlægget er skrevet af Lars Bergstrøm (med brugernavnet Wayne) som anden del af hans blogs om Disney. Det første handlede om fascinationen af filmselskabet som helhed, mens dette er møntet på en specifik film: nemlig Snehvide og de syv dværge.

Hvis du vil skrive blogindlæg på kino.dk, så skriv en mail til line@kino.dk eller daniel@kino.dk for at høre mere.

Mine første oplevelser med Snehvide og de syv dværge ligner de fleste andres - jeg fik den herlige historie (skrevet af brødrene Grimm) læst op. Nogenlunde samtidig så jeg også, hvordan Snehvide og dværgene så ud i Disneys juleshow. Et af de mest ventede indslag i Juleshowet er stadig den klassiske scene, hvor Dværgene fester og danser med Snehvide. (Se klippet i bunden).

Det var, før video og DVD var opfundet, så det næste jeg så til Snehvide og dværgene, var, da jeg fik en håndholdt filmfremviser fra Disney, hvor man kunne købe filmsekvenser af ca. 4 minutters længe (uden lyd), og en af filmene var denne vaskescene (jeg aner ikke, hvor mange gange jeg så den, men det var mange!):

http://www.youtube.com/watch?v=ziyudbAiWrI

Da jeg endelig så hele filmen, var det ikke den første hele Disney-film, jeg så. Jeg synes klart, at det var en god film, men ikke den bedste jeg havde set. Jeg skulle skamme mig. Hvis den film ikke var blevet lavet, så ville tegnefilm og animationsfilm måske endnu ikke være, der hvor de er nået til i dag - og mange af de Disney-film vi i dag tager for givet, ville aldrig have eksisteret!

Walt Disney startede produktionen af filmen, allerede i 1934 - dengang var opgaven så stor og uoverskuelig, at hans bror Roy og hans kone Lillian forsøgte at tale ham fra at fuldføre det. Filmen havde et budget på 250.000 dollars, men endte med at koste $1.488.422.74 (mange penge i dag, men et vanvittigt beløb, dengang) - og Walt måtte tage lån i sit hus og vise udpluk fra filmen for at overbevise pengefolk om det fornuftige i at låne ham penge.

Når vi sætter os til rette for at se en animeret film, så aner vi ikke, hvor omfattende processen er, inden den er færdig. Der skal skrives manuskript - som skal skrives om, flere gange før der er et fornuftigt grundlag. Der skal udvikles figurer - og modsat ikke-animerede film, hvor skuespillere og omgivelser er, som de er, så er absolut intet givet på forhånd. Og det giver selvfølgelig et væld af muligheder, hvor hver tegner har sin ide om, hvordan den person, eller bygning, skal se ud. Det er en omfattende opgave at skabe et helt nyt univers. Og særligt dengang, hvor alt blev gjort første gang.

Ambitionen var verdens første tegnefilm i spillefilmslængde, med tale - og i fuldfarve!

Lidt af en opgave, når man tænker på, at hver enkelt billede skulle tegnes, farvelægges og times præcist, så det virkede naturligt. Den endelige udgave indeholdt mere end 1.500.000 færdige tegninger! En helt vild og enestående bedrift. En af de helt store opgaver var, at der skulle være personer med i filmen - og ikke kun dyr, som man ellers havde arbejdet med. Det krævede studier af bevægelser, fra levende personer for at kunne gengive det naturligt.

Filmen havde premiere i Carthay Circle Theatre (i Hollywood) den 21. december 1937 og modtog stående applaus bagefter.

Da den bagefter kom i distribution, blev den en kæmpe box-office-succes. Den omsatte for over fire gange så meget som nogen anden film, med premiere i 1938. Filmen er, justeret for inflation, stadig blandt de 10 film med den største indtjening - nogensinde - og er udnævnt som verdens bedste tegnefilm.

Ved Oscar-uddelingen modtog Disney en Academy Honorary Award - den bestod af en normal Oscar-statuette og syv små!

For Walt Disney betød filmen alt. Den gav ham og koncernen masser af penge - og dermed friheden til selv at bestemme fremtiden. Husk det, hvis du tænker på Snehvide og de syv dværge - som bare en tegnefilm. Den er meget mere end det.

De bedste film er dem, som er alt for korte.

Filmhilsner
Lars Bergstrøm (Wayne).

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Takker for dit svar retur Wayne, tjoo jeg er ved at opsøge dvd på bluray , nej den nye dvd maksine kunne ikke unlock...men det går nok alt sammen.Jeg fik heller ikke besked at du har skrevet her på blog gør ikke noget jeg først fik svar nu, nogen gange ser jeg herind for nyt info gives der.

Nå biocity har da ikke lavet Disney maraton endnu, men jeg spørger da lige en dag jeg er i bif om det ikke var en god ide.
venligst Britt

Wayne

Det bliver måske ændret nu.

Ja et Disney maraton kunne være fint ;-)

Wayne

Disney kom ikke sovende til successen - læs mere om det der skete, før det hele startede;

Disney meget mere end en mus og en and.

http://www.kino.dk/blogs/2013/06/disney-meget-mere-end-en-mus-og-en-and

Segoyuser/116755

Wayne , tak for interessant indlæg om Disney, ja den er en super god klassiker, har den i dansk udgave og amerikansk, MEN da min gamle dvd afspiller skulle udskiftes var den nykodelåst det skal lige ordnes for der er nu forskel på de to udgaver...
Helt korrekt Disney var milepæl indenfor animation, ganske vist har arbejdsgang for at lave filmen været lang, modigt at turde lægge så mange penge i den, succes er det heldigvis blevet , Jeg var glad for at Aladdin blev vist i biffen, har nemlig ikke fået set alle Disney film , har forsøgt få min biocity, til at gengive nogen af de gamle klassikere , der vil helt sikkert komme mange..
Har dog ikke filmen i bluray endnu, kan læse det er en god ide!!
Sandelig mange år siden, som tiden går...
Jeg kan faktisk vældig godt lide Dumbo, der er flere ting i den film der gør jeg holder af den, så som erkende kan mere end du af og til ved af, venskab har mange former, god humor .
Venligst Britt

Wayne

Hej Britt - jeg er ked af jeg først ser dit indlæg nu. Vi får ikke en besked om at der bliver skrevet herinde.

Men hvis du skrev @Wayne - i overskriften, så kan det være at jeg får det at vide.

Det kan godt betale sig at anskaffe en kopi i bluray, den kan nok også købes billigere nu - hvis du stadig har bøvl med din DVD.

Ja biograferne kunne godt køre en Disney kavalkade - jeg er sikker på at der ville komme mange i biffen til dem. God idé.

Der er mange gode Disney film, Alladin og Dumbo er nogen af dem - og heldigvis kun få dårlige.

Jimmy

http://www.youtube.com/watch?v=cr-OEaocgOU

En slettet scene fra Snehvide.... som er hysterisk humor...

Wayne

Ja, den er fin.

Men der er ikke en slettet scene, det er en scene som aldrig blev gjort færdig - og som ikke blev brugt i filmen.

Carsten Gottliebuser/133896

1) Nu skriver du jo om de færdige scener i filmenen men i tegnefilm/animetionsfilm er der også slettet scener så jeg ville spørge om du ved om hvor mange der er af dem for jeg aner det ikke?

2) Den 29 september havde filmen 75 års jubilæum i år altså i Danmark.

her er en side hvor der bliver kun skrevet om Disney

www.Disneyonline.dk

Wayne

Hej Carsten.

1. Jeg ved desværre heller ikke hvor mange slettede scener der er - men her er en af dem;

http://www.youtube.com/watch?v=V7lk0B7HLNI

Men du kan læse lidt mere om det her;

http://filmic-light.blogspot.dk/2012/09/deleted-scenes-witch-at-cauldron...

2. Ja 75 år, det er længe siden, og det gør det jo bare endnu mere fantastisk at de kunne lave sådan en film.

Disney Online er en fin dansk side om Disney.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter