Cookie- og Privatlivspolitik
Hjælp!

Hjælp!

Film fra glemmebogen

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Jeg kender titlen på de fleste film, jeg har set. Eller jeg kender titlen på de fleste film, som jeg rent faktisk kan huske hele scener fra på en mere konkret måde end et svagt minde om et brændende hus i en eller anden Lassie-film. Men trods internettets herligheder (og særligt IMDb’s) kan nogle film fra barndommen og teenageårene være ganske svære at finde frem til. Med tiden har jeg dog fundet frem til titlen på de fleste af filmene - enten via tilfældigheder eller en hel del søgninger på google.

Eksempelvis viste det sig, at krimikomedien, om tre meget nydelige bankrøvende kvinder i frømandsudstyr, var den australske ’Touch & Go’ fra 1980. Filmen om gigantiske menneskeædende rotter (som bl.a. overløber skolens svømmehal) var lavbudgetgyseren ’Food of the Gods II’ fra 1989, og thrilleren, om en fangeflugt fra Rusland via en falsk togvæg, viste sig at være TV-filmen ’Gulag’ fra 1985.

Sidstnævnte opgav jeg dog at finde frem til selv, men jeg spurgte læserne i kino.dk-magasinet. 5-6 læsere var så venlige at maile mig løsningen, og nu spørger jeg igen. To film har nemlig redet mig som en mare i flere år og tråde oprettet i diverse filmfora har været forgæves.

Den ene film, som jeg endda så flere gange, handler om en James Bond-klon, der kæmper mod en hær af soldater (i røde dragter så vidt jeg husker) i selskab med en abe, sandsynligvis en bavian, som makker. Aben har desuden en forkærlighed for håndgranater, og efter hvert kast eller pletskud laver den en high-five-lignende gestus. Tonen er komedie/adventure/action, og på VHS-coveret ses helten i smoking omgivet af diverse karakterer og action-elementer fra filmen - og naturligvis aben. Alt sammen tegnet i stilen fra klassiske Bond- og Indiana Jones-plakater. Noget siger mig, at filmen kunne være en delvist italiensk produktion med amerikanske stemmer. Årgangen ligner noget fra omkring 1980-1985.

Den anden film har jeg kun set én gang. Til gengæld husker jeg slutscenen som noget af det mest åndeløst spændende, jeg har overværet på film. Filmen blev sendt på dansk TV i midten af 80erne (med andre ord på Danmarks Radio), og den foregår formentlig i sidste halvdel af 1800-tallet. Den var amerikansk, og genren var enten western eller historisk drama evt. med udgangspunkt i Borgerkrigen. Men det er slutscenen jeg husker, og følgende ville være en spoiler, hvis jeg ellers kendte titlen.

En mand sidder storsvedende i en træhytte i skoven og blander nitroglycerin (eller noget tilsvarende voldsomt ustabilt og sprængfarligt). Hver eneste dråbe følges, imens hånden ryster voldsomt. Synsvinklen skifter til en længerevarende total af træhytten filmet på afstand fra et mildt fugleperspektiv. Pludseligt sprænger hele hytten i luften. Filmen slutter, og rulleteksterne starter.

Med andre ord. Hjælp.

Opdateret: Den første film er fundet. Hermed nogle billeder af mesterværket.

Jagten på guldskattenJagten på guldskatten/Unmasking the Idol

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann-Britt

Hej

Måske har du fundet den sidste film nu, men ellers lagde jeg mest mærke til at du henviste til, at du havde set den på tv, og tænke om du har prøvet at spørge dér?
http://www.dr.dk/OmDR/Licens/Programservice/20081125094530.htm

Ellers er det måske et forsøg værd. De har skrevet til mig, at de gerne prøver at hjælpe netop med at finde frem til titler på film eller lign. som er blevet sendt på fjernsynet :)

SSuser/10172

Hermed gjort :)

Nikolajuser/672008

Hej Søren, jeg er sikker på det ikke er en film du leder efter, men derimod en miniserie, den scenen du skriver om er noget af det samme som jeg huske fra en miniserie der slutter med det du skriver om i del 1 af 2.
Det jeg kan huske om den, er at det er nitroglycerin han laver, og han laver det af dynamitstænger som han varme op så nitroglycerin flyder oppe på, så han kan tag det op i en lille jernøse hvorefter han hælder det på små glasflasker.
Hvis det er den, som jeg selvfølgelig heller ikke kan huske eller finde navnet på, kan jeg da fortælle dig lidt mere.
Manden som laver nitroglycerin laver det for nogle bankrøver, uden selv at vide hvad nitroglycerin bliver bruge til.
Jeg håber det kan hjælpe dig, ellers må du undskylde jeg bruger din tid.
Hilsen Nikolaj

SSuser/10172

Alle forslag er meget velkomne. Og dit er ret godt. Det kan nemt være en miniserie, og din beskrivelse lyder helt rigtg. Jeg prøver lige at google nogle miniserier!

SSuser/10172

Stor tak for hjælpen. Da jeg kiggede på 'The Order of the Black Eagle' på ROSMs anmodning, lignede det fuldstændig universet. Jeg husker ingen nazi'er, men så læste jeg' at filmen var en fortsættelse til 'Unmasking the idol', som Tore også foreslog. Og det er uden tvivl filmen, jeg efterlyser. Den ser fremragende ud :)

Hilsen Søren - kino.dk

Toreuser/867439

"Unmasking the Idol" ?

- Hedder "Jagten på guldskatten" på dansk.

Se evt. her:

http://www.uncut.dk/show_review.php?review_id=1627

ROSM

Måske denne med Bavianen?

The Order of the Black Eagle

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter