Cookie- og Privatlivspolitik
McConaughey - The Comeback Kid

McConaughey - The Comeback Kid

Matthew McConaugheys genfødsel  

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Med dagens trailer til Dallas Buyers Club (se forneden) er der ingen vej udenom det... Matthew McConaughey er tilbage!

Skuespilleren med den tykke sydstats-accent og de normalt veltrænede mavemuskler spiller her en 15 kilo-lettere aidsramt mand, der i 80erne kæmpede imod medicinindustrien og smuglede medicin ind fra Mexico for at sælge det til andre trængende.

Filmen bygger på virkelige begivenheder og McConaughey spås store Oscar-chancer for sin præstation som ballademageren og livsnyderen Ron Woodroof.
 
Der er altså for tiden tale om et regulært comeback for den Texas-fødte McConaughey, men det er egentlig ærgerligt, at man overhovedet skal bruge ordet "comeback", for det startede jo ellers så godt...

Gyldne 90ere og pinlige 00ere
90erne var gyldne tider for McConaughey.

Hans trademark slacker look banede vej for en rolle i Richard Linklaters ’Dazed and Confused’ (1993), og derefter gik det stærkt med imponerende roller i film som den anmelderroste 'Lone Star' og den intense 'A Time to Kill' (begge 1996) samt de to prestige-projekter Contact og Amistad (begge 1997)… men ved årtusindeskiftet tog karrieren en ny drejning.

Efter at have arbejdet med top-instruktørerne John Sayles, Joel Schumacher, Steven Spielberg, Robert Zemeckis og Ron Howard (på den Truman Show-lignende 'Edtv' fra 1999) lavede McConaughey så pludseligt The Wedding Planner (2001).
 
Den romantiske komedie om en bryllupsarrangør (Jennifer Lopez), der forelsker sig i gommen, var sukkersød, velfungerende underholdning, der spillede heftigt på mandens naturlige kvindetække. Filmen blev en genremæssig succes, og således gik det til, at McConaughey i 00erne blev kronet som prinsen af rom-coms - gerne med bar overkrop og Kate Hudson ved sin side. 
 
How to Lose a Guy in 10 Days (2003), Sahara (2005), Failure to Launch (2006), Fool’s Gold (2008) og Ghosts of Girlfriends Past (2009) fulgte i kølvandet, og for hver titel voksede McConaugheys ry som den ultimative flødebolle. 
 
Underspillet thriller-comeback
Men med endnu et nyt årti formåede McConaughey igen at overraske...  heldigvis!

Lincoln Lawyer fra 2011 blev filmen, der vendte karriere-skuden. Den underspillede thriller var en dejlig seriøs, mellemstor størrelse blandt tidens store eksplosive koncept-titler - og McConaughey bar filmen uden hjælp fra hverken strandscener eller storslåede effekter.
 
Man havde ikke set det komme, men pludseligt var den nu 43-årige skuespiller indie darling #1. Bernie (2011), Killer Joe (2011), Magic Mike (2012) og The Paperboy (2012) rumsterede på diverse filmfestivaler og skabte hype i biograferne.

Det var som om, McConaughey endelig havde fået den ironiske distance til sit eget image (ikke mindst som stripper i 'Magic Mike'), som simpelthen var nødvendig. 

Og strategien gav pote.

I dag er McConaughey igen lig med kvalitet, og fremtiden bugner af spændende projekter. Dramaet Mud om to unge drenges forhold til en mystisk øboer, Martin Scorseses børsdrama The Wolf of Wall Street, og den føromtalte 'Dallas Buyers Club' er bare tre eksempler herpå - alle med dansk premiere inden længe.
 
Det ultimative bevis på McConaugheys nye storhedstid må dog være Christopher "The Dark Knight" Nolans kommende science fiction-film Interstellar (2015), der har charmetrolden på som leading man, samt HBO’s allerede hypede thrillerserie 'True Detective', der får premiere næste år.

Med andre ord: Man bliver ikke hottere lige nu end Matthew McConaughey!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sarah

Har heller aldrig haft et problem med ham, og let me be honest, Wedding Planner udkom nok på et tidspunkt, hvor jeg rent faktisk synes den var meget hyggelig (dermed ikke sagt den fortjener et gensyn).
Denne film ser til gengæld ret interessant ud! Og hey, lader til at Jared Leto er kommet tilbage for en stund. Han kan jo godt, når han vil!

Wayne

McConaughey kan spille mange roller fra det uhyggelige til det fjollede.

Jeg har aldrig haft et problem med ham, selv om jeg har rynket brynene over et par af de film han har valgt at medvirke i. Han har afgjort et talent som ikke kun omfatter hans sixpack.

Tanjasl

og hvor skønt er det ikke lige? :-) Efter Lincoln Lawyer og Magic Mike fik jeg igen øjnene op for det skuespiller talent han bestemt besidder!

S. Rico

Jeg har aldrig kunne døje ham pga. hans arrogante "her kommer jeg" og "jeg er så lækker" attitude. Men hvis han viser et mere modent spil nu, så skal skal han da have en chance.

Maria

Jeg tror de fleste skuespillere på et tidspunkt i deres karriere oplever nedture, hvor det i en periode har gået dem godt.

Jeg ved ikke om det skyldes at de går ind i en periode hvor pengene er vigtigere end manuskriptet og de derfor vælger platte film for at kunne opretholde deres levestandard, eller om deres dømmekraft bare forsvinder for en tid. Men det er altid rart at se dem blive født på ny og vende tilbage, stærkere og bedre end før. :)

Jeg håber på det bedste for McConaughey, for traileren ser bestemt interessant ud, og jeg kunne sagtens overveje at se den. :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter