Cookie- og Privatlivspolitik
Hvad har Star Wars betydet for mig?

Hvad har Star Wars betydet for mig?

Mit 'Star Wars'

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Aleksander Emé, og det handler om hans forhold til Star Wars-universet.

Hvis du vil skrive blogindlæg på kino.dk, så skriv en mail til
line@kino.dk for at høre mere.

'Star Wars' har altid været store favoritter blandt publikum. Franchisen har, siden den første film udkom tilbage i 1977, indtjent over 126 milliarder kr., hvilket gør 'Star Wars' til den tredje mest indtjente filmserie nogensinde. For mange unge i 1970'erne var Star Wars-filmene deres kultfilm, ligesom at nutidens unge har Harry Potter.

Jeg har altid været meget betaget af Star Wars-filmene. Det var lige som om, at når jeg satte et VHS-bånd med 'Star Wars' i fjernsynet, og titelmelodien begyndte at spille, og den gule tekst kom svævene op, at jeg mistede tyngdekraften og blev hevet med ind i det kæmpe univers, som 'Star Wars' består af.

Jeg kan tydligt huske den første gang, jeg så en Star Wars-film. Det var Star Wars: Episode IV - A New Hope, og det var den aften, jeg fik øjnene op for et helt nyt univers. Dagen efter, jeg havde set filmen, tog jeg min mor i hånden for at gå ned og købe alt det Star Wars-legetøj, jeg kunne komme i nærheden af i den nærmeste legetøjsbutik. Den dag blev det dog kun til minifigurer af Obi-Wan Kenobi og Luke Skywalker, men det var kun starten på en stor samling af Star Wars-figurer. Mange fra min klasse var fans af fodbold, men jeg var Star Wars-fan. Der gik ikke langt tid, før jeg havde tonsvis af figurer, plakater, og alt hvad der bare havde den mindste relation til 'Star Wars'.

Star Wars: Episode V

Star Wars-filmene tager én med ud på en rejse i det ydre univers, og der har altid været en karakter, man kunne relatere sig selv til. Kort og godt: Star Wars-universet har altid været et indbydende sted. Selvom jeg i dag ikke har hele mit værelse overfyldt med Star Wars-figurer og lignende, så kan jeg stadig åbne en lille kasse, hvor Yoda, Obi-Wan, Anakin, Luke, Han, Darth Vader og mange flere ligger i og får mig til at mindes de tider, jeg tilbragte på at sidde og tegne tegninger, se filmene, lege med legetøjet og ikke mindst lave mit eget lyssværd ud at en køkkenrulle og noget papir.

Star Wars har påvirket mig på mange måder. Det har givet mig en god mulighed for at tilbringe mange aftener sammen med venner og familie og se filmene, det har været med til at motivere mig endnu mere til at blive filminstruktør - for hvilken følelse og ære det ikke må være at kunne kreere noget, som bliver så stort og omfattende, at man kan påvirke flere generationer. Jeg har altid set op til karaktererne i Star Wars som idoler: især at være den seje Han Solo eller den unge Anakin Skywalker, der som lille bygger en podracer og vinder det store løb.

Jeg var sidste år inde og se Star Wars: Episode I - The Phantom Menace i 3D. Vi var den aften måske 15 tilsammen i biografen. Dem, der sad bag min ven og jeg, var formodentlig et kærestepar. De talte med et andet par ved siden af, som de ikke kendte, om hvad 'Star Wars' havde betydet for dem, og hvad de havde fået ud af disse mesterværker. Det er sjovt og interessant, hvordan man nemt kan tale med vidt fremmede mennesker om de oplevelser, de har haft med ’Star Wars’, og hvad man har fået ud af dem.

Den første Star Wars-film var med til at bane vej for en stor mængde af sci-fi-film. Star Wars-filmene har taget verden med storm, og det vil de garanteret igen, når den næste Star Wars-film udkommer i 2015, som vil være Episode VII, og som selveste JJ. Abrams skal instruere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
JegELSKERFilm

The Force is what gives a Jedi his power. Its an energy field created by all living things. It surrounds us, penetrates us, and binds the galaxy together.

Dejlig blog om Star Wars (klap, klap) ;-)

Jeg er selv en kæmpe Star Wars fan, der ikke kan få nok af dette sublime univers. :-)

Give in to The Dark Side ?

I will never join you. Feel the power of my lightsaber. WOOOSH!

See you in 2015 in a galaxy far far away. ;-)

My power is complete.

Jedi Princeuser/893895

I can still remember the first time I saw a lightsaber and heard that familiar woosh sound. It was literally love at first sight!
Very few movies leave a lasting impact in your life and this is definitely one of them, on SO many levels!

Jedi forever!

I am part of the newer generation fans, as my first Star Wars was Episode I

Brianuser/12871

Jeg kan også nikke genkendende til meget af ovenstående. Er selv en årgang '76'er, der stod på 'Stjernekrigen' i 1983 med Return of the Jedi (som Lucas iøvrigt oprindeligt havde tiltænkt titlen - Revenge of the Jedi; meeen det lød vidst lidt for brysk og 'non-jedi like').

Har nu selv haft den store fornøjelse at introducere (læs: indoktrinere) begge mine børn på nu hhv. 5 og 9 år til universet og glæder mig rigtig, rigtig, RIGTIG meget til at kunne tage begge størrelser i hænderne i 2015 og sammen opleve de dugfriske kapitler i sagaen.

Jo, Star Wars er et moderne helteepos, som vil følge os i generationer... wow.

brian

Et interessant indlæg vedr Starwars og påvirkningen heraf. Indlægget kunne være skrevet af mig selv, da jeg har den stort set same oplevelse med legetøjet, nyde filmene dengang og nu samt inspirere (måske lidt manipulere haha) min egen søn til fascinationen.

Da jeg først blev født i 1975, var jeg derfor ikke at finde i bio for at se Episode 4 og 5, men kom med i 1983 for at se Jediridderen vender tilbage. Bum! Brian var solgt.

Og er det stadig.

Brian Jensen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter