Vilde ambitioner: Robert Downey Jr. vil overgå Hitchcock-mesterværk

Stjernen har planer om en genindspilning
Iron Man / Walt Disney Pictures
(© Iron Man (2008) / Walt Disney Pictures)

En af filmhistoriens helt store værker er Alfred Hitchcocks thriller Vertigo fra 1958 med bl.a. stjerner som James Stewart og Kim Novak.

Filmen er i dag betragtet som et innovativt mesterværk og ikke mindst en af Hitchcocks absolut bedste film.

Nu har Robert Downey Jr. vovede planer om at genindspille 'Vertigo', hvilket må siges at være lidt af en udfordring med tanke på bl.a. dens store filmhistoriske betydning og ikke mindst store fanbase.

Ikke nok med, at Iron Man-stjernen vil lave en genindspilning, så mener han også, at han kan overgå originalen. Det skriver Movieweb.

Stjernen siger kort og godt, at han vil genlæse den oprindelige synopsis og mener desuden, at de "kan gøre det bedre".

Det kræver ikke så lidt selvtillid. Men den må skuespilleren - der lige nu er biografaktuel i Christopher Nolans Oppenheimer - altså have rigeligt af.

Robert Downey Jr. vil i produktionen trække på sin egen erfaring med højdeskræk fra en klatreoplevelse og dykke endnu dybere ned i frygten, man vil kende fra 1958-filmen.

Til sin hjælp vil stjernen tage moderne teknikker i brug for at skabe fornemmelsen af kvalme og endda forstærke den i forhold til originalen.

Robert Downey Jr. vil i så fald, at filmen bliver til noget, stå for at producere genindspilningen med sin hustru Susan Downey under deres selskab Team Downey. 

Manuskriptet er udset til at blive skrevet af Peaky Blinders-skaberen Steven Knight. Der er dog ikke sat en premieredato for genindspilningen.

Anbefalet til dig