Bekræftet: Populær Ringenes Herre-karakter får sin egen film i 2026

Peter Jackson producerer. Andy Serkis instruerer
Billede
(© Ringenes Herre / New Line Cinema)

Så er der godt nyt til Tolkien-fans! Warner Bros. vil udsende den første af sin nye række af Ringenes Herre-film i 2026. Filmen vil fokusere på Andy Serkis’ karakter Gollum fra den oprindelige trilogi. Det skriver Variety.

Det bliver også Serkis, der kommer til at instruere filmen, mens Peter Jackson producerer. Deres dedikation og gode samarbejde har været kendt længe og kommer helt sikkert til at gavne filmen. Ifølge Warner Bros.’ direktør David Zaslev vil Jackson og hans partnere Fran Walsh og Philippa Boyens være med ”på alle skridt på vejen”.

Meget modsat, hvordan Amazon Studios behandlede Peter Jackson på serien 'Ringenes Herre: Magtringene', hvor han blev holdt ude for alle beslutningerne – og det til trods for, at serien har taget en stor del af sin visuelle inspiration fra Jacksons tre Ringenes Herre-film fra 2001-03 og Hobbitten-film fra 2012-14.

Lige nu er arbejdstitlen på den nye film, The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum. Selvom holdet på nuværende tidspunkt kun er i gang med de tidlige stadier af manuskriptskrivningen, indikerer arbejdstitlen, at historien vil dække en periode af Gollums liv, inden han møder Frodo i de oprindelige Ringenes Herre-film.

Måske er det perioden mellem møderne med Bilbo og Frodo? Måske går vi endnu længere tilbage til dengang, hvor han finder Ringen og langsomt forvandler sig fra den hobbitlignende Smeagol til det grå væsen Gollum, vi kender ham som?

- I mere end to årtier har biografgængere omfavnet Ringenes Herre-filmtrilogien på grund af den ubestridelige hengivenhed, Peter, Fran og Philippa har vist for at beskytte arven fra Tolkiens værker og for at sikre, at publikum kunne opleve den utrolige verden, han skabte, på en måde, der ærer hans litterære vision, udtalte Warner-cheferne Mike De Luca og Pam Abdy i en meddelelse torsdag. 

- Vi er beærede over, at de er blevet enige om at være vores partnere på disse to nye film. Med Andy, der kommer ombord for at instruere 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum', fortsætter vi en vigtig forpligtelse til ekspertise, som er et sandt kendetegn for, hvordan vi alle ønsker at gå videre og bidrage yderligere til Ringenes Herres filmiske historie.

Kan man ikke vente helt til 2026, er der heldigvis guf for Tolkien-fans til december i år, hvor The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim får biografpremiere. Den foregår 200 år før begivenhederne i 'Hobbitten' og vil fokusere på Helm Hammerhand, der bygger Helms Kløft - kendt fra De to tårne.

LÆS OGSÅ: Ny Ringenes Herre-film på vej: Derfor er anime det perfekte valg