Mads Mikkelsen om Harrison Ford: "Han er også irriterende"

Interview om 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'
Indiana Jones and the Dial of Destiny
(© Indiana Jones and the Dial of Destiny / Walt Disney Pictures)

Hvordan er det at spille overfor en legende som Harrison Ford? Hvorfor skulle han foryngres via digital teknologi? Og hvordan er det at blive hyret til at instruere den første Indiana Jones-film IKKE instrueret af Steven Spielberg.

Disse spørgsmål stillede vi skuespilleren Mads Mikkelsen og Boyd Holbrook samt instruktøren James Mangold, der lige nu er biografaktuelle med Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Vi mødte nemlig trekløveret til et eksklusivt interview på filmfestivalen i Cannes, hvor filmen havde sin verdenspremiere i maj, og allerede på dette tidspunkt var der blandt medierne en del snak om, at man via avanceret computerteknologi havde gjort Harrison Ford, der i dag er 80 år, en del yngre i en sekvens. Se hele videoen interviewet nederst.

Men hvorfor var det vigtigt for James Mangold at inkludere en ung Indiana Jones i filmen? Det spurgte vi instruktøren om:

- Jeg ville give publikum en smagsprøve på Indiana Jones i sin guldalder, men med afsæt i modernismen i 1969. Jeg ved, at der var nogle niveauer af, hvad folk forventer af en Indiana Jones-film, som ville være udfordrende for mig at levere med en 70-årig helt i 1969. 

- Så jeg synes, vi skulle give alle denne vidunderlige forret til, hvad de alle har savnet i mange år. Og så lande i 1969 med vores helt, nu en ældre mand, og så se denne ældre fyr træde tilbage i sine sko. Og i løbet af filmen spiller John Williams’ musik, han har fået sin hat og pisk, og at cirklen er sluttet.

LÆS OGSÅ: Mads Mikkelsens amerikanske kollega ville gøre indtryk: "Undskyld, Vanløse"

Danske Mads Mikkelsen har en imponerende karriere i Hollywood, hvor han har spillet over for nogle af filmbranchens allerstørste sværvægtere. Alligevel er det noget særligt at stå overfor Harrison Ford på settet, hvor han især lagde mærke til stjernens humor mellem optagelserne.

- Det er fascinerende at se ham arbejde. Men han er også irriterende. Han er sjov, og han er en sjov mand. Han opfører sig som en 16-årig dreng engang imellem. Ligesom vi gør, men vi forventer ikke, at han gør det. Det er fandeme dejligt. 

Så han trådte lidt ud af sin karakter engang imellem?

- Aldrig i scenerne. Men udenfor settet, helt sikkert. Han har altid en virkelig dårlig joke.

Steven Spielberg instruerede alle de fire første Indiana Jones-film og er noget hans (og George Lucas’ skabning), så at give stafetten videre til en anden instruktør må alligevel have været en stor beslutning. 

Manden, der overtog, er således James Mangold, der er kendt for bl.a. superheltfilmene The Wolverine og Logan, og som naturligvis var beæret over at blive valgt til opgaven, og især Spielbergs tilgang resonerede hos den 59-årige filmskaber:

- Den største opmuntring, som man kan få af en af sine helte, er at tro på dig, og bare give små råd og styring, hvilket han naturligvis tilbød, udtaler James Mangold.

Indiana Jones and the Dial of Destiny er aktuel i biografen.

Anbefalet til dig