Mads Mikkelsen løj om både Star Wars og James Bond: "Det her er det største"

Danskeren er biografaktuel i 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'
Mads Mikkelsen
(© kino.dk)

Danske Mads Mikkelsen står overfor Harrison Ford, der er tilbage i sin ikoniske rolle som pisksvingende arkæolog i Indiana Jones and the Dial of Destiny, som lige nu kan opleves på det store lærred.

Vi mødte Mikkelsen til en snak om den biografaktuelle rolle, der følger efter en længere række af andre præstationer som skurk i Hollywood-film og franchises som James Bond, Star Wars, Harry Potter og Marvel i form af filmene Casino Royale, Rogue One, Fantastiske skabninger 3 og Doctor Strange.

Snakken faldt både på Indiana Jones-franchisens personlige betydning for Mikkelsen, om altid at blive castet som skurk og hans tanker om filmens meget omtalte slutning (helt uden spoilers). Se hele interviewet nederst.

Da vi bad filmfanen Mads Mikkelsen om at rangere 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' i forhold til sine Hollywood-roller, kunne skuespilleren afsløre, at denne film ryger helt til tops. Og at han denne gang ikke har behøvet lyve til sin audition.

Læs også: Mads Mikkelsens amerikanske kollega ville gøre indtryk: "Undskyld, Vanløse"

- Jeg har lavet Star Wars og James Bond, som også er sådan nogle ting, som har været der, da jeg var barn. 

- Og der løj jeg lidt både til audition og senere hen - at dem var jeg også vokset op med... men det havde jeg ikke rigtigt. Jeg havde ikke set dem.

- Men denne her så jeg som 15-årig med min storebror. Vi havde lejet en VHS-movieboks med fem film, hvor den ene var 'Indiana Jones'. Den så vi så fem gange, og vi så ikke de andre.

- Vi elskede den med det samme. Det var et helt specielt univers. De første 10 minutter af den film er helt unik, og vi blev blæst bagover.

- Så denne her tæller nok mest.

Den femte Indiana Jones-film foregår med rumkapløbet som bagtæppe og udspiller sig i 1969, hvor amerikanerne går benhårdt efter at blive de første på månen - før Rusland.

En ubehagelig sandhed går dog imidlertid op for Indy. Det viser sig nemlig, at hans gamle fjender, nazisterne, har en finger med i spillet (igen). Og en af dem, Dr. Voller (Mikkelsen), har skumle planer!

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig