Instruktør udtaler sig for første gang om 'SAW 11': "Der er så mange retninger, vi kan gå i"

Den biografaktuelle 'SAW X' er en stor succes
John Kramer i 'Saw X'
(© 'SAW X' / Lionsgate)

Bemærk: Artiklen indeholder spoilers fra SAW-filmene, herunder ’SAW X’.

Jigsaws comeback til det store lærred i SAW X har vist sig som en succes. Ikke kun ved billetlugerne, hvor fans strømmer ind – men også blandt kritikere. 

Den 10. Saw-film er således den første film i hele franchisen til faktisk at få en overvejende positiv modtagelse.

Den flotte modtagelse af gyseren, der allerede har indspillet over 70 millioner dollars på verdensplan – med et budget på omkring blot 13 millioner dollars – har betydet, at en ny film i universet, ’SAW 11’, allerede er på tale.

Både producere og den ene manuskriptforfatter, Josh Stolberg, har allerede indikeret, at en fortsættelse er i støbeskeen. Men nu udtaler instruktøren Kevin Greutert sig for første gang efter den nyeste Saw-films premiere og dens store succes.

Kevin Greutert er ingen årsunge i SAW-universet. Han var klipper på den allerførste film i 2004 – og har siden da været tilknyttet som hhv. klipper, instruktør og executive producere på diverse efterfølgere. Han må derfor også siges at have en del erfaring med franchisen.

I et interview med Hollywood Reporter bliver han konkret spurgt om, hvorvidt drengen Carlos (spillet af Jorge Briseñol), der får en centrale rolle i slutningen af ’SAW X’, har en fremtid i filmuniverset:

- (Griner.) Vi må nok vente og se, hvad fremtiden for ‘Saw’ er. Der er så mange retninger, som vi kan gå i, men for mig, er der ikke en oplagt film-fortsættelse til denne film. Jeg ønskede virkelig, at det skulle føles som en sidste salut til Jigsaw-karakteren, men aldrig sig aldrig.

- Med hensyn til skuespilleren (Jorge Briseñol), så er han en fantastisk lille gentleman. Jeg tror, at han har en stor karriere foran sig, og jeg ville elske at arbejde med ham igen.

LÆS OGSÅ: Sådan er Saw-tidslinjen i kronologisk rækkefølge

Producer Mark Burg har tidligere indikeret, at karakteren Amanda (spillet af Shawnee Smith), som i vender tilbage til universet i den nye film, har en stor fremtid i vente, hvis ’SAW X’ blev en succes:

- Hvis denne film virker, vil du helt sikkert se mere til Amanda, udtalte Burg til Cinepop i september.

Mens han til Dexerto.com har har lavet udtagelser, der tyder på, at man vil forblive i SAW-tidslinjens fortid:

-Der er allerede en del skuespillere fra fortiden, som har ringet og vil vide, om de kan komme tilbage i den næste film, nu hvor vi går tilbage i tiden.

I øvrigt afslører Kevin Greuther, at det ikoniske badeværelse – som fans vil kende fra den allerførste film – faktisk står klar til flere optagelser. Badeværelset optræder i den nye film – og man har valgt ikke at rive det ned igen. Han fortæller:

- Hver gang vi vender tilbage til den lokation, har fans et fantastiske øje for detaljer, som de forventer. Faktisk så rev vi aldrig settet ned, som vi byggede til denne film. Det står stadig oppe i en forladt fabrik, hvor vi skød filmen. Hvis de vil tilbage til det, så er det nødt til at stå klar, fordi det kræver så meget arbejde at genskabe.

Dermed tyder det på, at man umiddelbart har gjort klar til at fortsætte med at lave prequels. 'SAW X' udspiller sig mellem SAW 1 og SAW 2 – og det skabte et rum, hvor John Kramer (der dør i 3’eren) var mere mobil og til stede. I forrige film, ’Spiral’, forsøgte man at løsrive sig fra Kramers historie og lave en spin-off. Det blev ikke modtaget lige så pænt af fans, så noget tyder altså på, at man fortsætter lidt i fortiden – endnu.

En post-credit scene i ‘SAW X’ indikerer også i den grad, at en anden gammel kending vender tilbage. Betjenten Mark Hoffman (spillet af Costas Mandylor) optræder nemlig i et kort øjeblik.

På den officielle SAW-side på Facebook har de budt karakteren tilbage i universet, hvilket i den grad føles som et set-up til en fremtidig film, der vil omhandle hans karakter – der som bekendt også er en af Jigsaws medsammensvorne. 

Omkring premieren på 'SAW X' delte Hoffman-skuespilleren Mandylor selv en opdatering til sine trofaste følgere, der i den grad peger på, at han er blevet lovet en større rolle i fremtidige kapitler:

- Til alle Saw-fans. Jeg ved, at I må være spændte, som vi er for, hvad der venter, skrev stjernen bl.a. på sin Instagram.

LÆS OGSÅ: Top 10 fælder fra Saw

Men samtidig er der også mulighed for, at man kan spinde en helt ny SAW-fortælling op omkring Carlos – og hvordan hans møde med John Kramer har formet ham.

I samme interview fortæller Kevin Greuther også, at der er en del ærgrelse blandt producerne over, at man valgte at slå John Kramer ihjel allerede i den tredje film. Mens han også kommenterer på den førnævnte ’Spiral’ – og dens mangel på Jigsaw:

- Jeg havde ikke rigtig en rolle i den beslutning, men vi elsker alle Tobin [Bell, red.], og vi elsker alle, hvad han har gjort. Jeg ville ikke have lavet denne film, hvis det var en ikke-John Kramer historie. Så ja, jeg tror, at de måske ville ønske, at de havde gjort tingene en smule anderledes på den sidste film af netop den årsag.

Det store spørgsmål er derfor om SAW-universet står og falder med John Kramers optræden. Skuespilleren bag Tobin Bell har tidligere fortalt os i et interview, at han mener, at der er uendelig mange historier at fortælle om denne karakter – så han virker i den grad frisk på fortsat at besøge den ikoniske skurke-rolle.

’SAW X’ kan ses i biografen nu.

Anbefalet til dig