Han er en af tidens hotteste skuespillere: Blev opdaget af dansker for 10 år siden

Aktuel i sexet Zendaya-film
Challengers
(© Warner Bros.)

Josh O’Connor. Hvis navnet ikke vækker genklang, så tyder alt på, at det indenfor kort tid vil. Josh O’Connor er nemlig en af filmverdens mest fremadstormende stjerner.

Den britiske skuespiller er lige nu aktuel i den sexede tennis-film Challengers, hvor han bl.a. står overfor Zendaya. En film, som er blevet mødt med flotte anmeldelser.

Verden fik for alvor øjnene op for stortalentet i dramaet Gods Own Country i 2017. Året efter fik han en BAFTA som Rising Star, mens han i 2021 vandt en Emmy for sin præstation som Prince Charles i Netflix’ yderst populære serie ’The Crown’.

Men det var faktisk en dansker, som var med til at sparke karrieren i gang for Josh O’Connor. I 2014 spillede han nemlig med i The Riot Club, der var instrueret af danske Lone Scherfig.

Challengers
(© Warner Bros.)

Filmen handler om et hemmeligt fællesskab for unge mænd på University of Oxford, og her var O’Connor en af de 10 udvalgte fyre på Lone Scherfigs hold.

På det tidspunkt havde det britiske stortalent kun været aktiv i få år og medvirket i enkelte tv-serier og mindre film.

Den danske instruktør, som lige nu er biografaktuel med Pigen der fortalte film, husker Josh O'Connor meget tydeligt:

- Han var det 10. medlem af ’The Riot Club’. Han var den, vi castede sidst, og det var hans humor, jeg faldt for. Han er afsindig morsom. Ham har jeg simpelthen haft det så sjovt med. Jeg vil virkelig gerne filme med ham igen.

Hun husker ham tydeligt under optagelserne for 10 år siden:

- Med hans timing og den improvisation, som han laver i ’The Riot Club’, tænkte vi: ”Det her må sidde i filmen, vi beholder de her klip med i ham”.

Lone Scherfig har også holdt kontakten med den nu 33-årige skuespiller:

'The Riot Club'
(© 'The Riot Club' / Film4)

- Jeg har kontakt med ham en gang imellem. Han var også her, hvor vi lejede cykler og kørte rundt i København sammen. Jeg holder meget af ham.

Den danske filmskaber har fulgt den fremadstormende karriere på sidelinjen siden ’The Riot Club’:

- Pludseligt vælter det ind med roller, så han fik meget hurtigt et meget forskelligt galleri af roller. Han er meget intuitiv. Han er enorm velbegavet. Han er posh, altså han er overklasse.

Lone Scherfig understreger endvidere, at hun bestemt regner og håber på, at de to skal lave et projekt mere sammen i fremtiden. 

I første omgang kan man opleve Josh O’Connor i de danske biografer i ’Challengers’, eller se Lone Scherfigs spansksprogede film ’Pigen der fortalte film’ lige nu.

Hør hele vores podcast-interview med Lone Scherfig herunder, hvor hun både fortæller om den aktuelle film og dykker ned i flere af hendes andre værker fra karrieren. Du kan også finde podcasten i dine foretrukne app (søg blot på ”kino.dk filmpodast”):