Game of Thrones-skuespiller er død

Han blev 74 år
Game of Thrones
(© HBO)

Ian Gelder, der spillede Kevan Lannister i fantasy-dramaserien 'Game Of Thrones', er død i en alder af 74 år – fem måneder efter at være blevet diagnosticeret med galdegangskræft.

I løbet karrieren medvirkede den britiske skuespiller bl.a. også som Mr. Dekker i 'Torchwood: Children Of Earth 'og havde ligeledes gæsteroller som Charles i 'His Dark Materials' og Zellin i 'Doctor Who'.

Gelders mand og skuespilkollega Ben Daniels skriver følgende om de tragiske nyheder på Instagram:

- Det er med enorm stor sorg og et tungt hjerte knust i en million stykker, at jeg skriver dette opslag for at meddele min elskede mand og livspartner Ian Gelders bortgang.

- Han var det venligste, mest generøse og kærlige menneske. Han var en vidunderlig vidunderlig skuespiller, og alle, der arbejdede med ham, blev rørt af hans hjerte og lys.

- Han håndterede sin frygtelige sygdom med en sådan tapperhed, uden selvmedlidenhed. Nogensinde.

- Han var bemærkelsesværdig og vil blive savnet.

Se hele opslaget herunder:

Udover sine optrædener på alskens TV-skærme havde Gelder også adskillige roller i teaterproduktioner i Londons West End og Shakespeares Globe Theatre.

Han fik rollen som Kevan Lannister, den yngre bror til Lord Tywin (Charles Dance) fra første sæson af 'Game Of Thrones' og genoptog rollen flere gange i senere sæsoner, indtil karakteren mødte sit endeligt i den store wildfire-eksplosion i Septen i sæson 6.