Film-flop chokerede Ben Stiller: "Jeg troede, alle ville have den"

Han er dog kommet stærkt igen!
Billede

Tilbage i 2001 fik vi komediefilmen Zoolander, hvor Ben Stiller både har skrevet, instrueret og selv spiller hovedrollen, som den excentriske fotomodel Derek Zoolander.

Filmen blev aldrig en kæmpe succes ved biograflugerne, men fik dog alligevel en kultdyrkende fanbase, som resulterede i den uventede opfølger, Zoolander 2, som fik premiere tilbage i 2016.

Efterfølgeren blev desværre et stort flop og nu har Ben Stiller, i David Duchovnys podcast Fail Better, åbnet op omkring, hvordan filmens dårlige modtagelse påvirkede ham.

- Jeg troede alle ville have den og så er det bare sådan, "Wow, jeg må virkelig have f***** det her op", ingen tog ind og så den og den har fået forfærdelige anmeldelser.

Filmen blev dog mere, end bare en dårlig anmeldelse på Ben Stillers CV. Den endte med at have direkte psykisk indvirkning på ham:

- Det chokerede mig virkelig. […] Hvad der skræmte mig mest ved den var, at jeg pludselig var i tvivl om, hvorvidt jeg vidste, hvad der var sjovt. […] Det påvirkede mig helt klar i lang tid.

Heldigvis for Ben Stiller så skulle der vise sig, at være en smule held i uheld, når det kom til filmens relativt store flop. 

- Det gode er, at det gav mig mulighed for et pusterum, hvorimod hvis det havde været et hit og de bad mig lave en 'Zoolander 3' eller en anden film, så havde jeg nok gjort det med det samme.

Ben Stiller har ikke helt lagt skuespilleren på hylden, men har siden 'Zoolander 2', i større grad arbejdet som producer og instruktør.

Det er han heldigvis rigtig god til, hvilket han senest har bevist med Apple TV+ serien, 'Severence', som han har instueret hele 6 episoder af.