7 år efter filmflop: Populært krimiunivers bliver til ny Netflix-serie

Ventetiden bliver dog lang
Billede

Streamingtjenesten Netflix har denne uge offentliggjort en bred vifte af kommende nordiske film og serier, der fra dansk side byder på en ny sæson af 'Kastanjemanden' og 'Skruk' samt komedie-efterfølgeren Bytte bytte barn.

Med på listen finder vi også en ny filmatisering af Jo Nesbøs populære krimiunivers, der efter den floppende thriller Snemanden fra 2017 denne gang bliver fortalt som serie.

Den norske forfatter Jo Nesbø har solgt millioner af bøger verden over med sin serie af krimiromaner, der følger den alkoholiserede men dygtige kriminalbetjent Harry Hole.

Den engelsksprogede 2017-film med Michael Fassbender i hovedrollen blev en kritisk nedtur med danske anmeldelser som "en generisk, sløjt disponeret seriemorderfilm" (Berlingske) og "et ikke særligt originalt eller veltænkt plot" (Ekstra Bladet). 

Udsigterne ser dog lysere ud denne gang, da Nesbø selv er med ombord på Netflix-serien som manuskriptforfatter. 

'Snemanden' var baseret på den syvende bog i den norske forfatters bogserie, mens det kommende projekt fra Netflix med arbejdstitlen 'Harry Hole' vil tage udgangspunkt i bog nummer fem, 'Marekors'.

Netflix-serien markerer den norske forfatters debut som manuskriptforfatter.

Ifølge en pressemeddelelse foregår serien under en hedebølge i et feriestille Oslo, hvor små sorte klumper begynder at dryppe ned gennem gulvet i en lejlighed ved kirkegården.

Samtidig ligger politibetjenten Harry Hole på gulvet i sin lille lejlighed, beruset, fyret og forladt af sin kæreste. 

I jagten på sin korrupte kollega Tom Waaler har Harry mistet sin tætteste kollega, og kun han ved, at Tom Waaler står bag mordet. Samtidig bliver en anden kvinde fundet myrdet med en afskåret pegefinger. 

Harry Hole får sin sidste mission. Sammen med den eneste anden førsteofficer, der ikke er på ferie: Tom Waaler.

'Harry Hole' får premiere på Netflix i 2026.