Mikael Blomkvist skal spilles af "Björn Borg"

Lisbeth Salanders mandlige modstykke fundet
Billede
(© Borg/Nordisk Film)

Sverrir Gudnason har fået rollen som redaktøren Mikael Blomkvist i den kommende, engelsksprogede filmatisering af bestselleren 'Det der ikke slår os ihjel' af David Lagercrantz.

Ifølge Variety overtager den svenske skuespiller, med de islandske aner, den vigtige rolle i efterfølgeren til Stieg Larssons Millennium-trilogi, der blev filmatiseret i 2009 med nu afdøde Michael Nyqvist i rollen, og som i den amerikanske genindspilning, The Girl with the Dragon Tattoo, blev udfyldt af Daniel Craig.

Gudnason imponerede som titelrollen i filmen om tennisstjernen Björn Borg, hvilket nu har givet den flotte skuespiller billetten til Hollywood.

Svenskeren kommer til at stå over for engelske Claire Foy i rollen som superhackeren Lisbeth Salander, hollandske Sylvia Hoeks som Salanders tvillingesøster, Camilla, og endelig danske Claes Bang som hovedskurken. En regulær international rollebesætning, der hver især har leveret overbevisende præstationer i deres seneste film- og tv-projekter.

Plottet omhandler igen det umage par, Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist, der kæmper med hver sin sag. Salander er plaget af erindringer om sin far, og hun kaster sig ind i et voldsomt hackerangreb på den amerikanske efterretningstjeneste.

Imens opsøges den udbrændte Blomkvist af en forsker i kunstig intelligens, der føler sig truet på livet, og han igangsætter en journalistisk efterforskning af sagen, der selvfølgelig sætter ham i kontakt med Salander.

Som noget nyt møder vi en otteårig dreng ved navn August, der ligesom Lisbeth Salander har autisme og en traumatisk fortid, men som også er et geni. Hvem der får denne rolle, er endnu ikke afsløret

The Girl in the Spider's Web, der er filmens amerikanske titel, får dansk premiere den 18. oktober 2018.