Ringenes Herre-serien skildrer helt nye begivenheder

Nye detaljer om Tolkien-projektet
Billede
(© New Line Cinema)

Amazon står over for en af tv-historiens måske dyreste produktioner nogensinde, da de nu officielt er tilknyttet flere sæsoner over J.R.R. Tolkiens populære univers.

I dag har Amazon bekræftet, at handlingen skal foregå i tiden før Ringenes Herre-trilogien. Tv-serien vil altså ikke bygge direkte på materiale skrevet af Tolkien, men istedet skildre helt nye begivenheder.

Det vil sige, at vi næppe får et gensyn med Frodo og kompagni, men istedet skal forvente en tidslinje, der foregår mellem Hobbitten og Eventyret om ringen eller endnu tidligere. 

Handlingen er defineret af, at Amazon på trods af et tæt samarbejde med New Line og Tolkiens familie, ikke har de samme rettigheder, som Peter Jackson havde til filmene. Begrænsningerne åbner til gengæld op for endnu flere spin-offs efterfølgende.

Læs også: Han skal spille Tolkien.

Tilgangen er den samme, som vi har set i andre tv-serier med begrænsede rettigheder. Fx. handler 'Gotham' om Bruce Wayne og ikke Batman, mens 'Legion' aldrig bruger termen X-Men på trods af sin mutant-oprindelse.

Læs også: 5 potentielle Tolkien-film.

Hvem, der skal stå bag og foran kameraerne, når Ringenes Herre-serien produceres, er ikke på plads, ej heller en premieredato.