Endelig kommer der en dansk film om Første Verdenskrig

I krig & kærlighed
Billede
(© TV2/SF Studios)

Fridthjof Film meddelte søndag aften, at de er på vej med en episk kærlighedshistorie baseret på virkelige hændelser under Første Verdenskrig.

Titlen bliver I krig & kærlighed, og projektet er intet mindre end den første danske spillefilm fra denne periode, hvor 30.000 sønderjyder kæmpede i tysk uniform, selvom hjemlandet forbeholdt sig neutralt.

Filmen skal handle om den unge Esben, der efter tre år på fronten iscenesætter sin egen død for at slippe fra krigens rædsler og blive genforenet med sin kone Kirstine og sønnen Karl.

Da Esben endelig vender tilbage til sin familie, har en charmerende tysk officer overtaget hans rolle i hjemmet, og den tilbagevendte soldat må skjule sig på loftet som vidne til sit livs værste mareridt.

Se også: "Mens vi lever er en af de stærkeste danske filmoplevelser".

Sebastian Jessen, der lige nu er aktuel i successen Mens vi lever spiller den bærende hovedrolle overfor Rosalinde Mynster (Sandheden om mænd). Thure Lindhardt skal spille tyskeren, mens filmen også har roller til Natalie Maduenõ (Swingers) og Ulrich Thomsen.

Instruktør Kasper Torsting har også skrevet manuskriptet til dramaet, der går i optagelse til februar med en planlagt premiere op ad 100-årsdagen for afslutningen på Første Verdenskrig.

I krig & kærlighed får dansk premiere den 15. november 2018.