Tom Hardys Venom går i Gollums fodspor

Motion capture-superhelt på vej
Billede
(© Marvel/New Line Cinema)

Ingen ringere end Andy Serkis har netop afsløret, at Tom Hardys kommende superhelt, Venom, bliver en såkaldt motion capture-præstation.

Forvirret? Motion capture er den teknik, der bl.a. er blevet brugt til at forvandle Serkis til Gollum i Ringenes Herre-filmene samt Abernes Planet-trilogien.

I en samtale med Yahoo beskriver Serkis selv teknikken som et form for kostume, der i dag ikke respekteres på samme niveau som ethvert andet kostume.

Med andre ord, så kan Nicole Kidman vinde en Oscar iført en falsk næse og et periode-kostume, mens Serkis og Co.'s præstationer som aber aldrig har fået den prisregn, de fortjener.

Hardys superhelt - eller superskurk om man vil - befinder sig i samme univers som Spider-Man, der også har benyttet en del motion capture. Det samme har Mark Ruffalos Hulk i Avengers-filmene. 

Om vi får Hardy at se uden Venom-kostumet, vides ikke. Skuespilleren er jo netop kendt for at vælge roller, der leger med hans genkendelighed. Vi ved dog, at produktionen netop har haft første optagelsesdag, hvilket blev delt på Twitter i forgårs.

Riz Ahmed og Michelle Williams medvirker også, mens filmen instrueres af  Ruben Fleischer (Zombieland).

Venom får dansk premiere den 4. oktober 2018.