Cairo Confidentials ufrivillige helt

5 spørgsmål til Fares Fares 
Billede
(© Scanbox)

Cairo Confidential har premiere denne uge, og i den sammenhæng har vi snakket med filmens hovedrolleindehaver Fares Fares

Thrilleren foregår i Cairo i tiden op til den egyptiske revolution, hvor politikommissæren Noredin Mostafa skal efterforske et mord på The Nile Hilton Hotel. 

Fares Fares spiller en korrupt politimand, der befinder sig i et retssystem på grænsen til at bryde sammen.

Hvordan blev du tilknyttet en film om en politikommissær i Cairo?
Tarik (Saleh, filmens instruktør, red.) introducerede mig til idéen allerede i 2011, jeg læste manuskriptet et par år senere og var sold med det samme.

Din karakter, Noredin Mostafa, er en del af et korrupt system, men samtidig oprørsk og retfærdighedssøgende – er han en helt?
Jeg ved ikke, om jeg ville kalde ham en helt, i så fald en ufrivillig helt. Han er en del af et system, et korrupt system, som er normen for ham. Men når han indser, at det er større, end han nogensinde kunne have forestillet sig, at det går over hovedet på ham, så bliver han besat af at få svar. En besættelse som gør ham til en mulig ufrivillig helt.

Der er nogle fælles træk med Carl Mørck-karakteren fra Afdeling Q-filmene. Blev du inspireret af ham i dit portræt af Noredin Mostafa?
Hahaha nej. Men jeg er sikker på, at det er smigrende for Nikolaj (Lie Kaas, red.) at høre!

'Cairo Confidential' foregår i tiden op til den egyptiske revolution. Kan du huske, hvad du lavede på det tidspunkt?
Ja, jeg var under forberedelserne til filmen Safe House og også under indspilningerne til musikvideoen 'I Follow Rivers' (se forneden, red.), hvor Tarik også var instruktør.

Filmen arbejder med emner som korruption og bedrag, har du nogle yndlingsfilm, der har fokus på de samme emner?  
All the President's Men og Serpico… for at nævne nogle få. 

Cairo Confidential har premiere den 12. oktober.