Jamie Foxx skal spille Mike Tyson

Martin Scorsese er udset til instruktørposten
Billede
(© Pegasus Motion Pictures / Sony)

En biopic om den farverige bokser Mike Tyson har været i støbeskeen længe, og nu ser det endelig ud til at lykkedes.

Allerede tilbage i 2008 udtrykte manden i centrum selv interesse for en filmatisering af sit kontroversielle liv, og sidenhen har Jamie Foxx, der skal portrættere Iron Mike, også ved flere lejligheder luftet både sit "Tyson face" og omtalt filmens planlagte åbningsscene

Nu kan Jamie Foxx finde godt sjippetovet og stramme boksehandskerne, for hvis man skal tro Tyson selv, så er filmen tæt på at starte produktion:

- Det er i gang nu, som i lige nu. Jamie Foxx har skrevet under. Optagelserne er ikke begyndt endnu, men det kommer til at ske. Mange mennesker vil ikke kunne lide de ting, jeg har gjort i mit liv.

Og hvis man skal tro Foxx, så er det ikke hvem som helst, som er udset til at stå bag kameraet. I januar nævnte skuespilleren nemlig, at mesterinstruktøren Martin Scorsese var tilknyttet projektet.

Intet er dog endeligt bekræftet, men taget i betragtning, at Scorsese har stået bag en af filmhistoriens bedste boksefilm i form af Raging Bull, så er vores forventninger allerede tårnhøje. 

Fortællingen om den skandaleombruste og dygtige bokser med den karakteristiske ansigtstatovering gemmer også på flere saftige historier fra stofmisbrug over det berygtede ørebid til en voldtægtsdom.

Filmen har endnu ingen officiel titel eller premieredato.