Nyt format bruger 3 vægge i biografen

ScreenX udfordrer 3D og IMAX
Billede
(© 20th Century Fox)

Danskerne er nu ved at være godt vant til både 3D og IMAX samt andre tiltag fra filmskabernes side, der skal gøre biografoplevelsen endnu mere storslået end skærmkonsumering på sofaen.

Nu er et nyt format ved navn ScreenX på vej til udvalgte amerikanske biografer med premieren på ’Kingsman: The Golden Circle’.

Deadline har beskrevet formatet som en 270 graders panoramisk visning, der ”skaber en visuel surround-oplevelse på tre vægge i biografen”.

Filmens handling må formodes at foregå på den traditionelle centrale væg, mens filmens rum udvides på de to omkransende vægge og leger med det perifere syn.

20th Century Fox er filmselskabet bag de første visninger, og ifølge dem er målet at skabe den bedst mulige indlevelse i en film. ScreenX er udviklet af et koreansk selskab og formatet er allerede mere almindeligt i byer som Seoul og Busan.

Om ScreenX vil finde vej til Danmark er pt. svært at spå om, men herinde er vi nysgerrige for, hvad et sådans format kunne gøre ved fx gysergenren, der om nogen ville gøre effektiv brug af udkanten af ens synsfelt… 

Kingsman: The Golden Circle får dansk premiere den 21. september.