Cookie- og Privatlivspolitik
Guide: Kommende gyserfilm

Guide: Kommende gyserfilm

I anledning af Annabelle 2

Stem op!
30
Stem ned!
0
(reset)

Dæmondukke-filmen Annabelle 2: Skabelsen er aktuel, og vi har derfor gransket filmkalenderen for alle de kommende gysertitler. Vi guider dig her igennem den lange liste af spændende og uhyggelige film som venter.

Ikke alle film har dansk premieredato endnu, men vi opdaterer listen løbende.

Premiere i 2017:

IT
It
Det onde bliver sluppet løs i biografen til september, når filmatiseringen af Stephen Kings gysermastodont af samme navn lander. Den første af to planlagte film skildrer en gruppe børns kamp mod deres værste mareridt i skikkelse af den ondskabsfulde klovn Pennywise i den lille soveby Derry, Maine.

Bag kameraet står Andy Muschietti, der tidligere har instrueret gyseren Mama med danske Nikolaj Coster-Waldau, og i rollen som den morderiske klovn ses Bill Skarsgård fra den seneste ’Divergent’-film.

 

Mother!
Mother!
Et evigt mantra i gyserfilmen er, at du skal passe på, hvem du inviterer indenfor – alle kan være en dæmon eller psykopat. I Black Swan-instruktør Darren Aronofskys nye gyser ’Mother!’ synes denne home invasion-rædsel at blive taget til nye højder, da et par byder en gruppe fremmede indenfor i deres hjem.

Den første trailer præsenterer det stjernespækkede cast med Jennifer Lawrence og Javier Bardem i spidsen, og det tyder på at blive en stilfuld og satanisk affære, der leder tanker hen på gyserklassikeren Rosemary’s Baby.

 

Flatliners
Flatliners
Den danske instruktør Niels Arden Oplev har fået ansvaret for den nye requel af 90’er thrilleren Flatliners, der i traileren synes at kombinere den gamle films fascinerende sci-fi plot med nye chokerende gys. 

’Flatliners’ følger en gruppe medicinstuderende, der eksperimenterer med nærdødsoplevelser, men denne leg med døden har farlige konsekvenser. Det interessante cast består blandt andre af Ellen Page (Juno & Inception) og Star Wars: Rogue One-helten Diego Luna, ligesom at Kiefer Sutherland er tilbage i sin gamle rolle som Nelson fra den første film. 

 

Happy Death Day
Happy Death Day
Forestil dig en blodig udgave af Groundhog Day – og du har udgangspunktet for timeloop-gyseren ’Happy Death Day’. Pigen Tree gennemlever sin egen død dag efter dag i jagten på at finde sin morder.

Instruktør Christopher Landon har tidligere skrevet flere af de populære ’Paranormal Activity’-film og var sidste år aktuel med horror-komedien Scout's Guide to the Zombie Apocalypse i de danske biografer.

 

Jigsaw
Saw 8: Jigsaw
Efter syv års pause vender en af historiens mest sadistiske gyserserier tilbage, når den ottende ’Saw’-film er klar med ny mystik og tortur til Halloween. Flere lig dukker op, og de synes at have været ofre for den mytologiske Jigsaw-morder John Kramer – men manden har været død i et årti, så hvem står bag?

Det bliver spændende at se hvordan det nye kapitel formår at samle puslespilsbrikkerne fra de foregående film. Brødreparret Michael og Peter Spierig, der tidligere har lavet tidsrejsefilmen Predestination og den alternative vampyrfilm Daybreakers, er et interessant instruktør-valg, og den første trailer tyder på, at ’Saw 8: Jigsaw’ kan løfte sig over de seneste bidrag i serien.

 

Premiere i 2018:

Insidious: Chapter 4
Den fjerde Insidious-film er faktisk kronologisk set det andet kapitel i besættelsesserien, og den kommer igen til at følge dæmonjagerne, hvor skuespillerinden Lin Shaye atter er i spidsen som den clairvoyante Elise Rainier.

Plottet er endnu uvist, men manuskript forfattes igen af Leigh Whannell, der har stået bag de tidligere film og ’Saw’-franchisen. Filmen forventes at få premiere i januar 2018 i USA, mens en eventuel dansk premieredato afventes.

 

God Particle
Sidste år tog J.J. Abrams & co. fusen på os med en surprise-fortsættelse til alien-invasion-filmen Cloverfield fra 2008, og nu er en tredje film i samme univers, ’God Particle’, på vej. Denne gang følger vi en gruppe astronauter, der kæmper for overlevelse efter et uheld med en partikelaccelerator. 

Abrams producerer igen, og med sig har han et talentfuldt skuespilhold bestående af blandt andre David Oyelowo (Selma), Daniel Brühl (Captain America: Civil War) og Elizabeth Debicki (Spionen fra U.N.C.L.E.). Men som vi har erfaret, kan alt ske, når det kommer til Cloverfield-universet.

 

Slender Man
Det mytologiske og overnaturlige gyserfænomen Slender Man – en hvid, ranglet gestalt, der har skræmt internettet, og især børn, fra vid og sans, med fiktive vandrerhistorier – får sin egen spillefilm.

Plottet er endnu ukendt, men figuren har absolut stort gyser-potentiale. På rollelisten er Joey King, der tidligere har gjort det som gyseroffer i Nattens dæmoner (The Conjuring) og Wish Upon, og Javier Botet, som seneste medvirkerede i Nattens dæmoner 2 (The Conjuring 2) som karakteren Crooked Man (en Slender Man-lignende karakter), der også rygtes til at få sin egen spin off-film inden længe.

 

The Nun
The Nun
’The Nun’ er den femte film i det efterhånden store ’Nattens dæmoner’-univers, der også tæller de to ’Annabelle’-film, og er centreret omkring skabelsen af den uhyggelige nonne fra Nattens dæmoner 2 (The Conjuring 2).

Demián Bichir (Alien: Covenant) spiller en præst, som drager til Rom for at undersøge en mystisk død af en nonne. Han får blandt andet selskab af Taissa Farmiga – søster til Vera Farmiga, der netop har en central rolle i de to ’Nattens dæmoner’-film.

 

The Predator
The Predator
Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) står bag ‘The Predator’ – en direkte fortsættelse til Predator fra 1987 og den fjerde film i franchisen. Der er lagt op til lige dele alien-action og gyser-splat, når en gruppe soldater på ny skal kæmpe mod de grimme udenjordiske krigere i junglen.

Rollelisten bugner af interessante navne, herunder Boyd Holbrook (Logan), Olivia Munn (X-Men: Apocalypse), Trevante Rhodes (Moonlight), komiker Keegan-Michael Key og 10-årige Jacob Tremblay, som imponerede alt og alle i den Oscar-nominerede ’Room’.

 

Meg
Jason Statham og en kæmpehaj – det kan næsten ikke gå galt. Vi håber den kommende action-gyser ’Meg’ bliver et møde mellem alletiders hajgyser Jaws og en moderne action-adventure (instruktør Jon Turteltaub har tidligere stået bag National Tresure).

Baseret på Steven Altens roman af samme navn fortæller ’Meg’ historien om dykkeren Jonas Taylor (Statham), der tager kampen op mod en Megalodon – en fortids kæmpehaj.

 

The Purge 4: The Island
Udrensningen fortsætter. ’The Purge 4: The Island’ kommer til at fungere som en prequel, der fortæller om begivenhederne, der ledte op til den første The Purge. Skaber James DeMonaco har denne gang overladt instruktørposten til en anden, mens han arbejder på en ’The Purge’ tv-serie. DeMonaco står dog stadig for manuskriptet.

’The Purge 4: The Island’ forventes at få premiere den 4. juli 2018, en eventuel dansk premieredato afventes.

 

The Strangers 2
En efterfølger til den skrækindjagende home invasion-gyser The Strangers fra 2008 har længe været på tegnebrættet, men nu ser det endelig ud til at lykkedes i 2018. ’The Strangers 2’ kommer til at udspille sig en i trailerpark som den maskerede bande, bestående af Man in the Mask, Pin Up Girl og Dollface, terroriserer.

’Mad Men’s Christina Hendricks, Martin Henderson (The Ring) og Bailee Madison (Don’t Be Afraid of the Dark) er foreløbigt udset til at være ofre. ’Strangers 2’ har endnu ingen premieredato, men forventes at få premiere i 2018.

 

Suspiria
Et stærkt hold har overbevist os om at genindspilningen af Dario Argentos klassiske giallo-gys Suspiria måske alligevel ikke er en hel så dum ide.

Den italienske instruktør Luca Guadagnino (I Am Love) skal på ny genfortælle den grumme historie om en amerikansk balletdanserinde, der under sit ophold på en prestigefyldt tysk danseskole kommer på sporet af stedets mørke og truende hemmeligheder. Gyseren har et spændende kvindelig cast med Tilda Swinton, ’Fifty Shades of Grey’s Dakota Johnson, Chloë Grace Moretz (Carrie) og Mia Goth (Nymphomaniac).

Ifølge instruktør Guadagnino skulle remaket allerede være i kassen, men vi afventer stadig en trailer og en premieredato.

 

Halloween 11
Den 11. film i ’Halloween’-serien er blevet bekræftet af skaber John Carpenter, og det er to usædvanlige navne som er udset til at videreføre historien om Michael Meyers.

Det er nemlig instruktør David Gordon Green og komiker Danny McBride, der tidligere har samarbejdet om stoner-komedier som Pineapple Express og Your Highness. Duoen har dog lovet en seriøs omgang gys, der følger i fodsporene på især de to første film i franchisen.

Filmen forventes at få premiere til Halloween i 2018.

 

Premiere i 2019:

World War Z 2
Efterfølgeren til zombie-storfilmen World War Z har længe været i et pre-production helvede, men nu ser det endelig ud til at der er kommet gang i tingene.

I ’World War Z 2’ bliver hovedrolle Brad Pitt genforenet med instruktør David Fincher, der i 90’erne instruerede ham i de to mesterværker Seven og Fight Club.

Gyseren forventes at få premiere engang i 2019.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Mickey

Når man har en leading man med så meget talent som Brad Pitt, samtidig med at man tilfører en instruktør så kompetent som David Fincher, så kan de jo kun blive pisse fedt. Den første film var overraskende underholdende -Intet mesterværk, men underholdende. Har ENDNU større forventninger til nummer 2 i række :)

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

... 'The Crooked Man', som blev introduceret i 'The Cunjuring 2'?

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Daniel Hartvig Nielsen

Hej Jacob,
'The Crooked Man' er stadig på et tidligt stadie, så premiere perspektiv osv., er stadig ikke klart. Men når vi ved mere kommer den selvfølgelig på listen.

Vi nævner den dog kort under omtalen af 'Slender Man'.

MVH. Hartvig, kino.dk

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
adam

nr 1 it nr 2 the nun nr 3 jigsaw nr 4 the purge nr 5 happy day death nr 6 insidious 4 nr 7 halloween 11 glæder mig

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Mark

Det er sket før (og det er sket mange gange før), at lovede filmtitler ikke så lyset i Danmark alligevel. Jeg ser frem til flere af de nævnte filmtitler, så man må vel bare håbe på det bedste.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

Mange film bliver påtrykt gyser, uden reelt at være det.
Jeg kunne godt lide Get Out, men nogen gyser er det ikke ligefrem, den hører mere under triller-genren.
Cloverfield Lane 10 var også mere en triller end en gyser, så jeg tror at God Particle vil placere sig i nogenlunde samme genre.

Ingen af de tidligere predators film (både gode og dårlige) har været bare i nærheden af at være en gyser, men mere action film, så det er sikkert også den genre, den nye predator film havner i.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Gilbert

Hej Johnny

Gyser genren er meget ofte misforstået, da kun meget få har lyst til at sætte ord på genren. Den føles meget "flyvst" og ukonkret, fordi filmene ofte handler om vores egen frygt. For eksempel er Alien (1979) er gyser film som foregår i rummet, Alien er IKKE en Science Fiktion med et monster.

For at et film kan kaldes en gyser, skal den indeholde mindst en af følge tre elementer:
1: Filmen skal have et overnaturligt element. (monstre eller væsner, Dracula, Dæmoner, spøgelser og lign)
2: Filmen skal have monstrer fra naturen eller videnskaben. (Aliens, Frankenstein, "The Thing" (fra filmen 1982), Predator og lign)
3: Filmen skal vise mørke sider af den menneskelige natur. (Halloween [Micheal Myers], Psycho [Norman Bates], Mr. Hyde og lignene)
Derudover koncertrer gyser sig ofte også om "mordet", men Thrillers ofte handler om at skabe suspense frem til om mordet vil ske eller ej og hvem vil dø. Gyserfilmen er ikke bange for bare at dræbe karaktérer, de har ofte et monster som overstående, der skal få menneskene (og seeren) ud af hverdagens trygge rammer.

Bruger man disse retningslinjer for at finde om en film er gyser eller ej, passer den på samtlige film i artiklen og de film som du nævner.

Gilbert

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

men jeg vil i hvert fald kalde det falsk fvarebetegnelse, når en film betegnes som en gyser, men ikke indeholder et eneste skræmmende/uhyggeligt element, eller kun benytter sig af billige jumpscares, hvor et monster bare dukker frem og siger "BOO".

Når det er sagt så ser jeg meget frem til IT, hvor der forhåbentlig kommer den snigende uhygge, forhåbentlig underbygget af et godt soundtrack.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Johnnyuser/335920

F.eks. optræder der xenomorphs i både Alien og Aliens, men tonen er så meget forskellig, så den første Alien vil jeg betegne som sci-fi horror, mens Aliens er sci-fi action.

Det sammen med Terminator og Terminator 2: Judgment Day, hvor det kun er den første, der indeholder horror elementer.

Det handler meget om tonen/stemningen i filmen, og ikke kun hvilke elementer der indgår for om en film ligger inden for gyser-genren.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Michael

Godt nok sjældent jeg ser frem til efterfølgere/genindspilninger, men er fan af horror genren og tror ikke jeg har set frem til så mange på en gang.

Halloween 11.
The Predator
Jigsaw
The Nun
The Purge
Happy Death day
Insidious
Slender man
IT
Mother
Cult of Chucky (som jeg undrer mig lidt over ikke er nævnt)

Der er ihvertfald gjort plads herhjemme i samlingen til dem alle.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Johnnyuser/335920
Johnnyuser/335920

og ikke en genindspilning.
Mary Poppins Returns er sådan set en fortsættelse og heller ingen genindspilning.

30 sekunder siden
kim
kim

Det er altid sjovt at se folk have så travlt med at Hollywood ikke må genindspille film hvor morfar har et forhold til den gamle version (som nogle

6 timer siden
Jonas

Ewan McGregor ER i mine øjne Obi-Wan Kenobi.

6 timer siden
Jonas

Tomb Raider glæder jeg mig meget til.

6 timer siden
kim
kim

Scareface genindspilling af Coen brothers ville være en drøm. Synd de ikke skal instruerer.

6 timer siden

Aktive debatter