Cookie- og Privatlivspolitik
To film-ikoner døde i weekenden

To film-ikoner døde i weekenden

R.I.P. George A. Romero & Martin Landau

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Zombie-filmens største instruktør, George A. Romero, og den Oscar-vindende skuespiller, Martin Landau, døde begge over weekenden.

George A. Romero spillefilmsdebuterede i 1968 med et af gysergenrens mest ikoniske værker, Night of the Living Dead, der blev fulgt op af Dawn of the Dead (1978) og Day of the Dead (1985).

Living Dead-trilogien har så vigtig en plads i filmhistorien, at instruktøren aldrig stoppede med at udvikle konceptet. Invasionen fortsatte således med 'Land of the Dead' (2005), 'Diary of the Dead' (2007) og 'Survival of the Dead' (2009). Også flere genindspilninger er det blevet til. De bedste var Zack Snyders Dawn of the Dead og The Crazies fra 2010. Romero blev 77 år gammel. 

Martin Landau har været en aktiv skuespiller siden 1953, og var blot en af de få, der blev optaget på Lee Strasbergs-skuespilskole i 1955 - sammen med Steve McQueen. Blot fire år senere brød han igennem som skurken i Hitchcocks North by Northwest (1959). 

Efterfølgende fik skuespilleren flere spændende biroller, bl.a. en fast rolle i 'Mission: Impossible', men karrieren gik alligevel i stampe, og først i 1988 fik han et rigtigt comeback med Coppolas 'Tucker en mand og hans drøm'. Filmen fik ham Oscar-nomineret, og allerede året efter var han igen nomineret for Woody Allens Crimes and Misdemeanors. Oscar'en blev hans med Tim Burtons Ed Wood, hvor landau spillede Bela Lugosi. 

Landau var sidst aktuel herhjemme med dramaet Remember, og han døde i en flot alder af 89.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

Nils

... Martin Landau's præstation som Commander Koenig i TV-serien "Space 1999" (Månebase Alpha). Det var kræs for en tween der i 1975-77 :D

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Ole
Ole

De mangler da total at fortælle Elvernes side af det hele i en trilogi =)

10 timer siden
Antaeus

Harry Potter og universet omkring, herunder nærværende, er virkelig spændende.

13 timer siden
Rasmus/Musen

Hvor bliver jeg bare Sindssyg spændt på den næste film i serien nu.

21 timer siden
Mickey

Den første var umådelig tynd, grænsene til at være decideret dårlig. Håber denne anden film i sagaen er mere end flotte effekter!

22 timer siden
Linauser/774152
Linauser/774152

Synes den første virkede som, at der skulle laves en film for bare at lave en "Harry Potter" film, hvilket skuffede mig lidt.

1 dag siden

Aktive debatter