Cookie- og Privatlivspolitik
To film-ikoner døde i weekenden

To film-ikoner døde i weekenden

R.I.P. George A. Romero & Martin Landau

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Zombie-filmens største instruktør, George A. Romero, og den Oscar-vindende skuespiller, Martin Landau, døde begge over weekenden.

George A. Romero spillefilmsdebuterede i 1968 med et af gysergenrens mest ikoniske værker, Night of the Living Dead, der blev fulgt op af Dawn of the Dead (1978) og Day of the Dead (1985).

Living Dead-trilogien har så vigtig en plads i filmhistorien, at instruktøren aldrig stoppede med at udvikle konceptet. Invasionen fortsatte således med 'Land of the Dead' (2005), 'Diary of the Dead' (2007) og 'Survival of the Dead' (2009). Også flere genindspilninger er det blevet til. De bedste var Zack Snyders Dawn of the Dead og The Crazies fra 2010. Romero blev 77 år gammel. 

Martin Landau har været en aktiv skuespiller siden 1953, og var blot en af de få, der blev optaget på Lee Strasbergs-skuespilskole i 1955 - sammen med Steve McQueen. Blot fire år senere brød han igennem som skurken i Hitchcocks North by Northwest (1959). 

Efterfølgende fik skuespilleren flere spændende biroller, bl.a. en fast rolle i 'Mission: Impossible', men karrieren gik alligevel i stampe, og først i 1988 fik han et rigtigt comeback med Coppolas 'Tucker en mand og hans drøm'. Filmen fik ham Oscar-nomineret, og allerede året efter var han igen nomineret for Woody Allens Crimes and Misdemeanors. Oscar'en blev hans med Tim Burtons Ed Wood, hvor landau spillede Bela Lugosi. 

Landau var sidst aktuel herhjemme med dramaet Remember, og han døde i en flot alder af 89.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

Nils

... Martin Landau's præstation som Commander Koenig i TV-serien "Space 1999" (Månebase Alpha). Det var kræs for en tween der i 1975-77 :D

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Niclas Dalby

Hvor er det dog forfærdeligt jeg kun ser frem til én af disse: M:I 6

38 minutter siden
Jacob

Personligt ser jeg frem til en biografi, men taget i betragtning af hvad hans efterkommere har ment om Peter Jacksons behandling af bøgerne, så gad

9 timer siden
Dinnertrader
lol

Damn det lyder elitist, men jeg må give dig ret. Det er nok årets mest meningsløse film.

17 timer siden
Anders

Det som DC gør i øjeblikket er at filmatisere de tegnefilm de har haft lavet de sidste par år med stor succes, og håber spillefilmene kan blive kæm

17 timer siden
Anders

Du skal ellers glæde dig, fordi historien bag er meget spændende.

17 timer siden

Aktive debatter