Ikonisk western-karakter vækkes til live

I Dennis Hopper og Val Kilmers fodspor
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
(© The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford/Warner Bros.)

Jeremy Renner skal udskifte Hawkeyes bue og pile med en skarpladt seksløber. Ifølge Screen International skal han nemlig spille John Henry ”Doc” Holiday i en ny western.

Doc Holiday er en kendt figur fra historiebøgerne, der levede i det vilde vesten fra 1851-87. Amerikaneren startede karrieren som tandlæge, blev optaget af gambling og endte som allieret med sheriffen Wyatt Earp i O.K. Corral-skudduellen.

Holidays historie er interessant, og derfor er hans liv blevet skildret adskillige gange på film af bl.a. Kirk Douglas, Dennis Hopper, Val Kilmer og Dennis Quaid. Filmene tæller populære titler som My Darling Clementine og Tombstone.

Planen med den nye film er at bruge Mary Doria Russells to romaner om manden, 'Doc' og 'Epitaph: A Novel of the O.K. Corral', som referencegrundlag for derigennem at finde en ny vinkel på den velkendte historie.

Jeremy Renner har tidligere spillet med i den alternative western, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, så den 46-årige amerikaner er bekendt med genren.

Filmen har endnu ingen titel, instruktør og øvrige skuespillere, ligesom premieredatoen på nuværende tidspunkt er ukendt.