Her er Svend-værterne 2017

... de lover at tage tøj på!
Billede
(© DR)

Ditte Hansen og Louise Mieritz fra DR-serien ’Ditte og Louise’ skal være værter, når Danmarks største publikumspris, Svend Prisen, uddeles den 30. august i Svendborg.

De to skuespillere skal uddele priser til årets mest populære danske film, danske børnefilm, udenlandske film, udenlandske børnefilm, bedste danske skuespiller og skuespillerinde, årets tv-dramaserie og årets tv-skuespiller.

Det er 13. gang, at den fynske by lægger hus til prisfesten, der adskiller sig ved at være den eneste danske filmpris, hvor publikum bestemmer vinderne.

En jury udvælger feltet med afsæt i de bedst sælgende film fra 1. juli 2016 til 30. juni 2017. Herefter er det danskerne, der har den endelige afgørelse, når afstemningen går i gang på kino.dk.

Ditte og Louise ser frem til Svendborg, og udtaler i dagens anledning:
- Vi glæder os helt vildt til at være værter ved SVEND 2017. Den eneste filmpris i Danmark, hvor publikum bestemmer, hvem der skal løbe med priserne. Vi lover at tage tøj på og skabe en hyggelig fest, og vi kunne ikke forestille en smukkere ramme end Svendborg. Frankrig har Cannes. Vi har Svendborg!

Svend Prisen er indstiftet af samarbejdspartnerne  Svendborg Kommune, FAFID, FilmFyn, og producentforeningen.