Dansk fantasy romanserie bliver til film

Lene Kaaberbøls Vildheks får premieredato
Billede
(© Kimæras hævn / © Alvilda )

Lene Kaaberbøls populære bogserie 'Vildheks' bliver til en eventyrfilm, og Nikolaj Lie Kaas’ datter, Gerda, debuterer som skuespiller med rollen som titelkarakteren, den 12-årige pige Clara.

© Nordisk Film
Gerda Lie Kaas yderst til højre sammen med Sonja Richter og instruktør Kaspar Munk

Filmen handler ifølge Nordisk Films pressemeddelelse om Clara, der er en helt almindelig pige. Hun bor sammen med sin mor, går i skole og hænger ud med sin bedste ven Oscar, og så har hun et ønske om at passe ind i fællesskabet.

Men da Clara en dag bliver angrebet af en mystisk sort kat, ændrer alt sig. Pludselig besidder hun kræfter, hun ikke før kendte til, og hun har lige som sin moster, vildheksen Isa, en speciel kontakt til naturen og dyrene.

Clara finder ud af, at katten, der angreb hende, er hendes vildven, og da den bliver kidnappet af den onde heks, Kimæra, tager Clara afsted på en farlig rejse for at redde katten og vise sit værd som en vaskeægte vildheks.

Kaspar Munk, der også står bag ungdomsfilmene Hold om mig og You & Me forever, samt DR’s julekalender ’Tidsrejsen’ fra 2014, er igen tilbage i ungdomsgenren som instruktør på projektet.

Filmen, der er baseret på det første bind i serien, ’Ildprøven’, har udover Gerda Lie Kaas på rollelisten også Sonja Richter og Signe Egholm Olsen i bærende roller.

Vildheks får premiere den 11. oktober 2018.