4 film genindspillet mere end én gang

Nu er det Fluens tur
Billede
(© 20th century fox)

Genindspilninger findes der massevis af, men der findes også film, der er genspillet mere end bare én gang. Et af de seneste skud på stammen er bl.a. det romantiske drama My Cousin Rachel med Sam Claflin og Rachel Weisz i hovedrollerne.

I anledning af planerne om endnu en film baseret på The Fly, har vi samlet et lille udvalg af film, der er genindspillet to eller flere gange. Film, der måske har flere forfædre pga. den nyere teknologi, der hele tiden bliver udviklet eller grundet deres popularitet og ikke mindst evne til at skabe overskud i kassen.

Vi har fokuseret på nogle få titler, som blev særligt populære i deres filmformat, og derfor undladet klassikere som 'Romeo og Julie', der allerede er verdenskendte for sit skriftlige forlæg. 

The Fly ©SLM Production Group
Fluen

Gyserfilmen ’Fluen’ fra 1958, hvor en videnskabsmand langsomt forvandles til en flue efter et mislykket forsøg, bliver igen genskabt til trods for David Cronenbergs succesfulde genindspilning fra 1986. Cronenberg ser dog ikke ud til at være i billedet, når 20th Century Fox står for den nye genindspilning. I stedet er forholdsvis uprøvede J.D. Dillard, på tale som instruktør. Tiden vil vise om historien stadig kan chokere.

King Kong ©RKO Radio Pictures
King Kong

Kong: Skull Island er blot en af mange film om den gigantiske monsterabe. 2017-fortællingen om Kong er ny i sin historie i forhold til de tidligere King Kong-film, hvor to er deciderede genindspilninger. 

Første film om Kong blev skabt tilbage i 1933 med Fay Wray i hovedrollen, og blev i 1991 erklæret "historisk, kulturel og æstetisk betydningsfuld" af The Library of Congress.

Den populære film blev først genindspillet 43 år senere, og i 2005 leverede Peter Jackson sin version af den klassiske fortælling.

Ben-Hur ©LightWorkers Media
Ben-Hur

Den nyeste og fjerde film om den jødiske adelige Ben-Hur, der bliver uskyldigt dømt og tvunget til at leve som slave, blev genindspillet så sent som i 2016 med danske Pilou Asbæk i rollen som Pontius Pilatus.

Første filmatisering af Lew Wallaces roman 'Ben-Hur: A Tale of the Christ' blev allerede skabt i 1907, hvor Herman Rottger havde hovedrollen i en kun 15 minutter lang stumfilm. Siden hen blev historien genfortalt i endnu en stumfilm i 1925 og senere i den succesfulde og mest kendte ’Ben-Hur’ fra 1959, som vandt hele 11 Oscarstatuetter.

The Magnificent Seven ©Mirisch Company
The Magnificent Seven

Også The Magnificent Seven fra efteråret 2016 er ikke en ener af sin slags.

Som bekendt er filmen nemlig en genindspilning af den kendte western fra 1960, men det er måske ikke alle, der ved, at den første version heller ikke er en originaltitel. The Magnificent Seven fra 1960 er en amerikansk adaption af den japanske film De syv samuraier fra 1954.