Den bedste X-Men-film nogensinde?

Logan får fornem modtagelse
Billede
(© 20th Century Fox)

Det tegner godt for Hugh Jackmans sidste optræden som superhelten Wolverine i filmen Logan, der havde verdenspremiere på Berlinalen i fredags. De første reaktioner er nemlig særdeles positive.

På filmsitet Rotten Tomatoes scorer den indtil videre 95 %, og det er det bedste resultat for en X-Men-relateret film (også hvis man skulle inkludere Deadpool, der fik 84 %).

De andre film har scoret således:

X-Men (81 %)
X2: X-Men United (86 %)
X-Men: The Last Stand (58 %)
X-Men Origins: Wolverine (38 %)
X-Men: First Class (86 %)
The Wolverine (69 %)
X-Men: Days of Future Past (91 %)
X-Men: Apocalypse (48 %)

'Logan' fremhæves især for Hugh Jackmans præstation og det voldelige niveau. Derudover bliver filmen rost for sin western-ramme og instruktion.

Her er et udsnit af anmeldelserne:

Variety
"… den elementære historie fungerer. Det er vildt tilfredsstillende, hver gang volden eksploderer, fordi det er fortjent, men også fordi Mangold ved præcis, hvordan det skal iscenesættes."

The Wrap
"Måske er det nyhedsværdien, men den eksplicitte vold og det beskidte sprog […] tilføjer en smule tiltrængt friskhed til Wolverine-franchisen."

TimeOut London (4/5 stjerner)
"… Logans elskelige gnavenhed er forvandlet til decideret raseri."

Entertainment Weekly (Karakteren B-)
"Det er både den mest voldelige og sentimentale film i serien. Når den ikke bader dig i blod, forsøger den at få dig til at fælde tårer."

IndieWire (Karakteren B)
"Bedre som en ophidsende western end en falmende superheltefilm […] Den mest vrisne X-Mans sidste udflugt er en nedskaleret oplevelse, der alligevel er ambitiøs."

The Hollywood Reporter
"Blander sømløst Marvel-mytologi med westen-mytologi. James Mangold har skabt en effektiv, skrabet, alenestående film, der får sine styrker fra Hugh Jackmans nuancerede tolkning af en modvillig og splittet helt."

Empire (4/5 stjerner)
"… voksen, modig, karakterdrevet og jordnær. Det føles rigtigt, at det er den sidste, men det er også lidt ærgerligt."

USA Today
"Den klart bedste Wolverine-film."

Logan har premiere den 2. marts.