Filmparlør

Filmparlør

Hvad i alverden er en pseudosequel?

5

Hollywood er løbende i fuld gang med at genopfinde sig selv og sine klassiske filmfortællinger. Derfor er der efterhånden også kommet en masse nye udtryk til for netop at beskrive disse efterfølgere mm.

Men det er ikke altid lige let at navigere i, og derfor har vi lavet en lille parlør over de forskellige begreber, der alle relaterer sig til fortsættelser eller beskriver et nyt kapitel i en serie. Vi indrømmer også blankt, at det ikke just er alle, vi bruger i dagligdagstale.

@kino.dk

Hvis du vil udvide dit filmvokabular yderligere, så tag et kig på vores filmordbog og de mange begreber i den.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Anas picture
Anas 16 uger siden

Anas

Hej Kino :)

Hvad mon Spider-Man Homecoming er?
Jeg tror det er et requel. Hvad siger eksperterne?

Marie Bille picture
Marie Bille   →   Anas 16 uger siden

Requel :)

Hej Anas,

Ja, det vil jeg også umiddelbart kategorisere den som.

Mvh Marie, kino.dk

GiwizZeni picture
GiwizZeni 16 uger siden

Requel???

'Soft Reboot' er et oftere anvendt og mere rammende udtryk, i stedet for det ikke særlig mundrette 'Requel'. En blød overgang fra en tidligere filmserie, hvor man holder fast i visse elementer, måske endda nærmest gentager historien, men puster nyt liv i det med nye karakterer og skuespillere. 'Jurassic World' og 'Independence Day: Resurgence' er "gode" eksempler på denne form for malkning af "Cash-cows".

Jacob picture
Jacob 16 uger siden

En labyrint af udtryk

Et interessant overblik mht. de forskellige betegnelser.

Din kommentar

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film