Disneys Mulan får konkurrence

To film om den kinesiske heltinde
Hua Mulan/Starlight International Media Group
(© Hua Mulan/Starlight International Media Group)

Disney er i øjeblikket ved at genindspille næsten alle deres klassikere, men da tegnefilmene er baseret på rigtige eventyr og legender, arbejder rivaliserende Hollywood-filmselskaber på deres egne live-action udgaver af mange af de samme historier.

Der kommer bl.a. alternative udgaver af 'Junglebogen' (Jungle Book: Origins), 'Den lille havfrue', legenden om Kong Arthur og 'Mulan', og selvom den sidstnævte endnu ikke har fået premieredato, har Sony allerede hyret en instruktør til filmen.

Ifølge Deadline bliver det den amerikanske instruktør og producer Alex Graves, bedst kendt fra 'Game of Thrones' og 'The West Wing', som skal genfortælle legenden om den kinesiske kriger Hua Mulan for et moderne publikum.

Sonys udgave af 'Mulan' bliver meget anderledes end Disneys live-action genindspilning af tegnefilmen fra 1998.

Filmen skal optages i Kina med kinesiske skuespillere i hovedrollerne, og den bliver medproduceret af et kinesisk filmselskab. Hvor Disney-filmen bliver et børnevenligt familieeventyr i samme stil som Junglebogen, Eventyret om Askepot og den kommende Skønheden og Udyret, vil Sonys version sandsynligvis minde mere om den kinesiske actionfilm 'Mulan: Rise of a Warrior' fra 2009.

Da Graves har instrueret nogle af de mest brutale afsnit af 'Game of Thrones', såsom 'The Mountain and the Viper' fra 2014, er han godt rustet til at instruere den mere virkelighedstro krigsfilm, som Sonys 'Mulan' tilsyneladende bliver.

Disney har endnu ikke fundet en instruktør til deres Mulan-film. Ifølge The Hollywood Reporter leder studiet efter en asiatisk instruktør, og har angiveligt tilbudt jobbet til Ang Lee, som dog valgte at takke nej. Ligesom Sony leder Disney efter en kinesisk skuespillerinde til den ikoniske hovedrolle.

Disneys Mulan får amerikansk premiere den 2. november 2018, men har endnu ikke fået dansk premieredato.