Oprah skal på sci-fi eventyr

A Wrinkle in Time er Disneys næste store familiefilm
The Butler/Scanbox
(© The Butler/Scanbox)

Nu kommer Disney med et storstilet rumeventyr for børn: 'A Wrinkle in Time' (Rejsen til det ukendte), som er baseret på Madeleine L'Engles bog af samme navn.

Filmen skal instrueres af Ava DuVernay, som slog igennem med den Oscar-nominerede Selma.

DuVernay har bekræftet på Twitter, at Oprah WinfreyReese Witherspoon og Mindy Kaling skal spille hhv. Mrs. Which, Mrs. Whatsit og Mrs. Who, tre overnaturlige skabninger der hjælper hovedpersonen Meg med at finde vej gennem universet.

Filmens unge heltinde Meg Murry skal spilles af den 13-årige Storm Reid (12 Years a Slave).

'A Wrinkle in Time' handler om Meg, en helt almindelig teenagepige der sammen med sin bror Charles og vennen Calvin begiver sig ud på en eventyrlig rejse gennem tid og rum for at redde sin far, der er blevet taget til fange på en fremmed planet.

Ifølge The Atlantic er Ava DuVernay den første kvindelige afrikansk-amerikanske instruktør der får et filmbudget på over $100 millioner. Med Storm Reid som hovedpersonen Meg er 'A Wrinkle in Time' også den første store amerikanske eventyrfilm med en afrikansk-amerikaner i hovedrollen.

'A Wrinkle in Time' blev udgivet i 1963, og Madeleine L'Engles forfatterskab er blevet sammenlignet med C.S. Lewis' Narnia-serie pga. dens inklusion af kristne elementer og kampen mod konformitet.

Manuskriptet er skrevet af Jennifer Lee, som også står bag Disneys Frost. Det ser ud til, at 'A Wrinkle in Time' vil minde lidt om Martin Scorseses eventyrfilm Hugo fra 2011, med noget af den visuelle magi der også prægede dette års Disney-film Den store venlige kæmpe og Junglebogen.

'A Wrinkle in Time' afventer dansk premieredato.