De næste 8 superheltefilm

Fra Doctor Strange til Black Panther
Guardians of the Galaxy Vol. 2/Marvel Studios
(© Guardians of the Galaxy Vol. 2/Marvel Studios)

Superheltefilm hitter fortsat i Hollywood, og både Marvel og DC har fyldt kalenderen ud med nye film helt indtil 2020.

Her er de næste otte i rækken, som får premiere i de danske biografer.

Doctor Strange/Marvel Studios
Doctor Strange - premiere den 28. oktober 2016
Benedict Cumberbatch spiller den arrogante kirurg Stephen Strange, som mister evnen til at bruge sine hænder. I et desperat forsøg på at genvinde sin status rejser Strange til Asien for at opsøge The Ancient One (Tilda Swinton), en troldkvinde som åbner nye og magiske verdener for ham. Mads Mikkelsen spiller skurken Kaecilius, som er blevet forført af de mørke kræfter.

x-Men Origins: Wolverine/20th Century Fox
Wolverine 3 - premiere den 2. marts 2017
Desværre bliver dette Hugh Jackmans sidste film som X-Men-helten Wolverine, men det lover i det mindste til at blive en flot afsked. Og det manglede også bare, siden meget af X-Men-filmenes succes kan tilskrives denne karakters popularitet. I 'Wolverine 3' er Wolverine oppe imod superskurken Mr. Sinister, men han har i det mindste Professor X (spillet af Patrick Stewart) på sin side.

Guardians of the Galaxy Vol. 2/Marvel Studios
Guardians of the Galaxy Vol. 2 - premiere den 4. maj 2017
The Guardians er tilbage! I den længeventede opfølger til James Gunns underholdende Guardians of the Galaxy (2014) rejser Peter Quill (Chris Pratt) tværs over galaksen for at opsøge sin far. Med sig har han Gamora, Rocket Raccoon, Drax, Baby Groot og et spritnyt, rockende mixtape.

Wonder Woman/DC Comics
Wonder Woman - premiere den 1. juni 2017
Selvom hverken Batman v Superman eller Suicide Squad fik særlig god kritik, er der fortsat store forventninger til DC Comics' første superheltefilm med en kvindelig hovedperson. I 'Batman v Superman' mødte Diana Prince (Gal Gadot) nutidens superhelte, og i 'Wonder Woman' rejser vi tilbage i tiden for at få hendes origin story: Da en amerikansk soldat (spillet af Chris Pine) strander på amazonkvindernes ø, Themiscyra, beslutter Diana sig for at følge med ham til menneskenes verden, hvor Første Verdenskrig er i fuld gang.

Spider-Man: Homecoming/Marvel Studios
Spider-Man: Homecoming - premiere den 6. juli 2017
Spider-Man er endelig kommet 'hjem' til Marvel, og hans homecoming bliver fejret i filmen af samme navn. Tobey Maguire og Andrew Garfield må vige for en yngre model, for denne gang bliver Peter Parker spillet af Tom Holland. Da karakteren lavede sin Marvel-debut i Captain America: Civil War, brød publikum ud i vilde klapsalver, så mon ikke 'Homecoming' falder i god jord hos fanskaren?

Thor: The Dark World/Marvel StudiosThor: Ragnarok - premiere den 2. november 2017
Hverken Thor (Chris Hemsworth) eller The Hulk (Mark Ruffalo) var med i 'Civil War', men i 'Thor: Ragnarok' slår de sig sammen og drager ud på, hvad Mark Ruffalo har beskrevet som et "kosmisk road-trip". Det bliver uden Natalie Portmans Jane Foster, men til gengæld er Tom Hiddleston tilbage som favoritskurken Loki.

Justice League/DC Comics
Justice League - premiere den 16. november 2017
Groft sagt er 'Justice League' DCs svar på The Avengers: En super-sized superheltefilm som samler alle de største helte i et episk slag mod en formidabel fjende. Udover de velkendte karakterer Superman, Batman og Wonder Woman bringer 'Justice League' også The Flash (Ezra Miller) og Aquaman (Jason Momoa) på banen. Efterfølgende får de begge solofilm, som udkommer i 2018.

Black Panther/Marvel Studios
Black Panther - premiere den 15. februar 2018
Ligesom Spider-Man debuterede Chadwick Bosemans Black Panther i 'Civil War', og der er meget at glæde sig til i Marvels første film med en sort superhelt i hovedrollen. Filmen foregår i Black Panthers hjemland Wakanda, og ensemblet tæller bl.a. Michael B. Jordan og Oscar-vinderen Lupita Nyong'o.