Vinderne af Svend-priserne 2016

Danmarks største publikumspris
Billede
(© kino.dk)

Årets SVEND-priser er blevet uddelt ved et stort show i Svendborg, og Jussi Adler-Olsen-filmatiseringen Flaskepost fra P løb med hovedprisen som Årets danske film.

SVEND er Danmarks største publikumspris, og afstemningen har fundet sted her på kino.dk hen over sommeren.

Værterne i år var to af Klassefesten-drengene Nicolaj Kopernikus og Anders W. Berthelsen, og deres indbyrdes kemi stod for den gode stemning ved showet.

Nikolaj Lie Kaas modtog prisen for Årets bedste mandlige skuespiller for sin hovedrolle i 'Flaskepost fra P', og en af jokesene fra værtsparret var, at Kaas adskillige gange havde modtaget prisen. Desværre var den travle skuespiller ikke selv til stede i Svendborg, men gav en veloplagt hilsen fra tv-optagelser i udlandet.

Publikum stemte Trine Dyrholm ind som den Bedste kvindelige skuespiller, og det var på baggrund af hendes rolle i Kollektivet. Det er heller ikke første gang, Dyrholm står som modtager af Svend-priser, men hun virkede mindst lige så glad for at have vundet som tidligere.

- Jeg er superglad for, at folk vil gå ind og se denne film. Og så er jeg selvfølgelig glad for at vinde her i aften, fortalte Dyrholm til kino.dk lige efter modtagelsen.

- Mest af alt synes jeg, at vi skal være stolte af, at vi laver så mange danske film, som folk gider at gå ind og se.

Udover priserne til de populære skuespillere blev der også uddelt SVEND-hæder til Antboy 3-instruktøren Ask Hasselbalch for den Bedste danske børnefilm, og desværre kunne den kasketklædte filmskaber afsløre fra scenen, at der ikke kommer flere kapitler i superhelteserien.

SVEND-priserne 2016:

Bedste danske film
Flaskepost fra P (instruktør Hans Petter Moland)

Bedste danske børnefilm
Antboy 3 (instruktør Ask Hasselbalch)

Bedste udenlandske film
The Revenant

Bedste udenlandske børnefilm
Inderst inde

Årets bedste kvindelige skuespiller
Trine Dyrholm (Kollektivet)

Årets bedste mandlige skuespiller
Nikolaj Lie Kaas (Flaskepost fra P)

Årets danske TV-dramaserie
Bedrag (Danmarks Radio, hovedforfatter Jeppe Gjervig Gram)